Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

F.R.Č. mám rád, dokáže mě pobavit slovy i kresbou. Tvé kresby, pane autor, mám taky rád

1 0
možnosti
Foto

J79i59r47i 11C75i58z

9. 7. 2023 11:07

Omluva za prispevek pod blog, muj prispevek byl urcen blog pana Beranka. Jestli to jde, prosim redakci o jeho presun na spravne misto. Diky

1 0
možnosti
Foto

Uf, to jsem si ulevil Už jsem si myslel, že jsem autora kresleného vtipu totálně nepochopil

1 0
možnosti
Foto

J24i20r23i 25C95i45z

9. 7. 2023 11:03

Ted jste me prekvapil a dovolim si srovnani, ktere vychazi z mych zkusenosti nasbiranych ze 7mi let zivota v Rakousku a castych cest do LA na navstevu me nejblizsi rodiny. Predevsim me zklamaly mezilidske vztahy, kdy nekoho pozdravim a on ani neodpovi. Mladi malokdy pusti starsi lidi sednout v dopravnim prostredku, jen cumi do mobilu jako by resili svetove problemy a nic jineho je nezajima. Mam rad prirodu a kdyz vidim jeji niceni zde je mi smutno. Spinave reky do kterych tecou splasky z tisicu vesnic, kde neni ani zakladni kanalizace, hynouci lesy, prirodni krasna mista zaplevelena podivnymi baraky zbohatliku atd. O agresivite na cestach nema smysl se zminovat, ten rozdil venku a tady vidi kazdy. Znam se nejen se sportovci, ale i s doktory, pravniky, podnikateli ap. (hravame spolu tenis a pak kecame). Vsichni nadavaji na cely system, kdy kvuli kazde kravine musi na urad vypisovat lejstro, sedet v cekarnach a ztracet cas civenim do zdi, resit nejaky problem urednik skoro neumi nebo nema cas atd. Na zapade je vse propojeno pres internet a vse vetsinou resite z domova. Potrebujete k doktorovi? Zavolate nebo poslete mail a jste objednany na presnou hodinu bez cekani. Socialni sluzby jsou uplne jinak zajisteny ze strany statu, protoze starych lidi si stat vazi a snazi se jim vytvorit slusne podminky pri vsech omezenich, ktere vek prinasi. Lide tam nemaji zahradky, pole, chalupy nebo chaticky. Po praci odpocivaji a chteji se bavit, zadna druha smena okopavanim zemaku nebo nahazovanim omitky na chate. Co potrebuji si koupi a pokud je nutno neco opravit, tak si pozvou dobornou firmu. Zivot je prilis kratky utracet ho ve zbytecne drine. A nasledne mi prisli mnohem klidnejsi, usmevavejsi a spokojenejsi. Zatimco z vychodu lide emigruji na zapad, ze zapadu nikdo. A o tom to podle me je.

2 0
možnosti
Foto

Po vysvětlení, že tenhle Váš komentář původně měl patřit jinam, bych jej mohl odmazat, ale neudělám to. Jednak proto, že ten pohled zpoza západních hranic je zajímavý, jednak i proto, že jakousi souvislost s mou čmáranicí tam přecejen shledávám.

1 0
možnosti
Foto

Tak , tak.... neexistují špatní lidé. Chyba je vždy v technologii zpracování :D

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 40,19
  • Průměrná čtenost 2602x
 

  Cynický romantik
  a skeptický optimista.

Sarkastický čmáral, psavec a veršotepec, komediant a představitel mnohých persón, najmě lidských trosek, magorů. zlosynů, bezdomovců, padouchů a rozličných hovad.