Z „Ano, šéfe“, jsem v rozpacích…

Včera jsem se mrknul na oblíbený pořad se Zdeňkem Pohlreichem a nějak jsem na rozpacích, jestli pan Pohlreich vůbec ví, v jaké zemi se ocitl a co nám zde chce předat…

 

Včerejší díl byl o restauraci na břehu slapské přehrady. Její vedoucí, velice „osobitý“ týpek, měl v repertoáru své hospůdky přesně to, co najdete na jídelákách stovek jiných hospod. Jeho kuchyně ale byla zvláštní hned v několika směrech.

Za kuchařku tam měl svou dceru, která i když se zřejmě snaží co jí stačí dech, nemá na to, aby v sezoně vařila pro desítky lidí. A to pominu fakt, že ani není vyučená v oboru.

Další šok jsem asi nejen já zažil, když se přímo před kamerami rozhodla přeplněná jímka vydat svůj obsah odpadním otvorem přímo doprostřed kuchyně a rázem tam všude bylo „vodního“ (?) hnusu po kotníky.

Po tomto jsem ocenil přístup pana „šéfa“ Pohlreicha, když měl odvahu si z této „kuchyně“ něco objednat a hlavně ochutnat.

Upřímně řečeno, by si pan vedoucí té restaurace, podle mého názoru, zasloužil za „služby“, které prostřednictvím své restaurace poskytuje, protáhnout pod kýlem té nejpomaleji plující lodi z celých Slap. V kuchyni měl doslova bordel a znovu upřímně řečeno, po tom, co jsem viděl, bych si tam nedal ani čaj.

Od toho, aby došlo k nápravě tam ale byl přeci pan Pohlreich, že ano…

Pokud šlo o zavedení systému a o odstranění bordelu (pardon, ale hezčí slovo mě v tomhle případě nenapadá…), tak v tom lze s p. Pohlerichem jen souhlasit.

Jenže…

Pan Pohlreich navrhnul to, co se na břehu oblíbené přehrady nabízí – zařadit do jídelního lístku větší zastoupení pochoutek z ryb. Sám předvedl jednoduchý a jistě dobrý recept na candátí filet s osmahnutou zeleninou, dále nějaká jídla z lišek (hub), hříbků, těstovin a naučil číšníka, že když si u něho někdo objedná biftek, že se musí, než odejde od stolu, od zákazníka dozvědět, jak propečený si ten kousek masa host přeje předložit na talíři.

Logické zdá se…

Jenže…

Hospůdka, která byla středem včerejšího dílu seriálu o zlém šéfovi, není živa z lidí, kteří by byli ochotní dát za jednu porci oběda min. 200 Kč. Jak záběry kamery napovídaly, šlo zejména o rekreanty z kempů, bydlících v obytných přívěsech, nebo stanech a místní lidi z obce. Kdo z takové skupiny lidí by proboha chtěl pravidelně chodit na jídla, která sice budou jistě dobrá, ale na jejichž pořízení kdyby rekreant měl, tak si užívá pohodlí některého z hotelů a možná někde jinde, než aby se vyskytoval na břehu přehrady v plátěné boudě 2 x 2 metry…?!

O místních lidech, kteří třeba během práce potřebují zaběhnout na oběd, ani nemluvím.

Pan Pohlreich podle mě prostě neodhadl realitu, že není v restauraci v centru velkoměsta, která, ležící třeba na břehu stejné řeky, jako se nachází přehrada Slapy, by možná své hosty našla.

Jeho (p.Pohlreicha) názor, že – „…lidi prachy mají a nebojte se jim o ně říct…“ mi přijde prostě v hospůdce onoho slapského typu až směšný. Pokud by p. Pohlerich dokázal uskutečnit nabídku např. z candáta (maloobchodní cena za jeden kg cca. 460 Kč…!) v ceně porce jídla za cca 120 Kč (maximálně), tak to potom ano, ale moc tomu nevěřím.

A myslí si někdo, že by se našlo dost lidí, kteří by byli ochotní dát za porci k obědu v restauraci na Slapech více?

Kolik takových hostů se asi denně do lokality oné hospůdky dostane? Uživili by ti osamělci restauraci…?

Tak si tak vzpomínám na jeden starší díl seriálu „Ano, Šéfe“, kde šlo o penzionek spravovaný manželi, tuším původem z Holandska. Ti měli ceny vyšroubované tak, že jediní, kdo si je v realitě české vesnice, kde se podnik nacházel, mohli dovolit akceptovat, byli hosté z Německa, kteří tam část sezony jezdili. Tehdy (pokud si dobře vzpomínám) p. Pohlerich radil manželům „přiblížení se“ českému zákazníkovi. Vysvětloval, že i místní lidé by třeba zašli na jídlo, kdyby se ceny snížily, neboť prý je nutné dbát na kupní sílu českého člověka – jak místního obyvatele, tak třeba skupiny turistů projíždějících na kolech.

Kam se poděl tenhle názor p. Pohlericha, když zavítal do restaurace na Slapech…?

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 7.7.2010 11:05 | karma článku: 29,65 | přečteno: 6526x

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Další články autora

Vladimír Kroupa

Krvavý Putin a oranžový Trump si rozdělují Evropu…

Pomalu ale jistě se začíná mluvit o tom, čeho jsem se bál už od chvíle, kdy Donald Trump vyhrál volby do Bílého domu...

19.3.2025 v 14:09 | Karma: 37,76 | Přečteno: 2759x | Diskuse | Společnost

Vladimír Kroupa

Povinná vojna se skleníkovými květinkami…?

Vzhledem k mezinárodní bezpečnostní situaci se čím dál více skloňuje sousloví – povinná vojna. Dokonce i v naší zemi už tohle rezonuje...

18.3.2025 v 13:08 | Karma: 27,28 | Přečteno: 1029x | Diskuse | Společnost

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,54 | Přečteno: 5590x | Diskuse | Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10270x | Diskuse | Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 19,87 | Přečteno: 862x | Diskuse | Společnost

Nejčtenější

Cizinec zaplatil za jízdu taxíkem v Praze přes 200 tisíc, zjistil ráno s hrůzou

13. května 2025  17:07

O více než 200 tisíc korun málem přišel v Praze cizinec, který se v noci vracel na hotel taxíkem,...

Požadavky odtržené od reality, zoufají po jednání Ukrajinci. Rusové jsou spokojeni

16. května 2025  6:43,  aktualizováno  16:12

Sledujeme online Jednání delegací Ukrajiny a Ruska v Istanbulu po necelých dvou hodinách skončilo. Bylo to první...

Slevy kol tíží přezásobené prodejce. Část z nich zřejmě nepřežije

18. května 2025

Prodejcům jízdních kol se nedaří zbavit zásob, které si vytvořili během boomu v časech pandemie....

VIDEO: Turecké letadlo škrtlo v Praze ocasem o ranvej. Modleme se, vyzýval pilot

13. května 2025  19:14

Napínavý pokus o přistání si prožili cestující na palubě letu TK1771 společnosti Turkish Airlines z...

Marketér prodělal miliony a splácí je miliardáři Janečkovi. Nebylo to krypto, tvrdí

16. května 2025  9:48,  aktualizováno  20:57

Sedm let bude muset splácet marketingový expert Jakub Horák svůj dluh vůči miliardářovi Karlu...

Rtuť pomáhá Senegalcům dostat se ke zlatu. Jenže je zároveň pomalu zabíjí

18. května 2025

V senegalském regionu Kedougou ženy při těžbě zlata běžně používají toxickou rtuť a tím ohrožují...

Valdštejnské slavnosti zkrápěl déšť, bitevní pole se proměnilo v kluziště

18. května 2025  18:52

Chladné a deštivé počasí poznamenalo Valdštejnské slavnosti, které se o víkendu konaly ve...

Lence s nádorem na mozku zbývá rok života, jedinou nadějí je drahá léčba

18. května 2025  18:45

Lenka Kadeřábková bojuje s agresivním nádorem na mozku. Podle lékařů má před sebou jen rok života....

Izrael zahájil velkou pozemní ofenzivu v Gaze, předtím ničil stovky cílů Hamásu

18. května 2025  16:05,  aktualizováno  18:19

Izraelská armáda v posledních 24 hodinách spustila novou rozsáhlou pozemní ofenzivu na severu i...

  • Počet článků 2184
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3084x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.