Vepřožravci všech zemí – spojte se!

Jak se vypořádat s útokem lovců otroků, co nemají rádi prasátka? K čemu jsou ještě dobrá tyrkysová tanga po Monice Bossi? Opravdu došlo na ostrově VIPů ke vzpouře…?

 

Po starém dnu začal nový den...

Sotva vyšlo slunce z modrých vod Karibiku, vytratil se Robert Foch potají z chýše a zamířil na místo svých ranních modliteb – ke kameni ve tvaru hlavy muže s bradavicí nad horním rtem. Ten den měl obzvláště důležitý úkol, chtěl totiž u paty onoho balvanu vytvořit úkryt (prostě se prohrabat druhou a třetí bradou Moudrého Pastýře) pro vzácnou relikvii, vytrženou stránku z vojenské knížky Vladimíra desátníka Bumby.

Když se však vydrápal na první předstupeň cesty ke skalnímu velikánu, na úroveň tak zvaného „Škromachova výběžku“, přikoval ho pohled na mořský obzor oběma nohama hluboko do země.

Kam až jeho bystré oko s oranžovou duhovkou dohlédlo – všude samá lodice, na jejichž stožárech, nad latinskými plachtami, vlály vlajky s přeškrtnutým roztomilým prasátkem.

Robert nezaváhal ani hodinu, oželel uschování stránky z vojenské knížky, rychle si ji zastrčil hlouběji, aby jeho kýtám nepřekážela v běhu a když se mu povedlo vyrvat své nohy ze země, vydal se rychle, tempem znepokojeného hlemýždě zpět k chýši.

 

„Vladimíre! Vladimíre! Popláách!!! Už jedou, už jedou!“

„Heslo, okamžitě chci slyšet heslo!“, ozval se z chýše Vladimírův býčí hlásek.

„Jsi v ochranném koridoru a já na tebe mířím svým věrným přítelem do nepohody, Waltherem PPK…!“

„Nech toho, ty kašpare! Vždyť já vím, že jsi musel tu svou pistolku nechat doma a že to, co držíš je jen kus dřeva z palmy Ostrovní, druhu Karibského. To jsem přeci já, Robert!!!“

 

Vladimír se konečně vzpamatoval, setřepal ze sebe zbytky krásného snu, v němž čelil přesile dvaceti smažek na metr čtvereční a vyšel ven před chýši.

„Vláďo, honem! Radikální nežravci prasátek se blíží. Na vlajkách mají přeškrtnuté prasátko – dvakrát přeškrtnuté, to znamená, že je vede sama drsná (nejdrsnější) Soňa Datartová…!“

„Sekyrky do ruky!“, zařval Vladimír, když si uvědomil, jak blízko je svému snu, porovnat síly s tisícinásobnou přesilou.

„Neblbni, tady jsou ti sekyrky houby platný! Tady pomůže jen moje brilantní znalost psychologie…“

Jenže to se Vladimírovi ani trochu nelíbilo. Že by se měl smířit s tím, aby došlo k setkání s nepřítelem a on by si ani trochu nebouchnul?! Robert naštěstí postřehl včas, jak Vladimír hladí svůj teleskopický obušek, rafinovaně ukrytý v záhybech slušivé suknice maskáčového vzoru.

„Sééédni!!!“, zařval a Vláďa, tak uvyklý poslouchat rozkazy se bez odporu svezl na zem, zádelí napřed.

„Tady seď, zpevňuj si třeba tady o ten pahýl palmy malíkovou hranu, ale ještě před tím mi okamžitě  předej do úschovy všechny zbraně, co máš u sebe…!“

„Všechny?! A nemohl bych si nechat alespoň ten obranný sprej se směsí česneku a oregána?“

„Jsem řekl všechny, tak všechny. A nevzdaluj se z místa, nebo ti vydám rozkaz stát na jedné ruce, vodorovně a s hlavou otočenou nazad!“

Vladimír raději poslechl, protože si takovou pozici ke stoji neuměl ani představit a kam až sahala jeho paměť, ani ve vojenských příručkách se o stoji vodorovném nic nepsalo. Vyprázdnil tedy obsah všech kapes a tajných záhybů své maskáčové suknice. Když Robert to haraburdí posbíral a postupně ho odnosil do toho nejšpinavějšího rohu chýše, položil na tu hromadu zbytek marihuany, co mu zbyla jako památka na Moniku Bossi. Tím bylo zajištěno, že se Vladimír k tomu místu ani nepřiblíží.

Potom uklidil z dohledu všechny vepřové kosti a na důkaz úcty k „hostům“, vyvěsil nad stůl tyrkysová tanga, co také zbyla po Monice. Říkal si, že barva těch pár nití jistě pohladí drsnou duši drsné Soni Datartové, o které bylo všeobecně známo, že zelenou, nebo alespoň přibližně zelenou, barvu zbožňuje.

Naposledy se rozhlédl po chýši okem multikulturního radikála a ujistil se, že je místnost vhodná k návštěvě hostů, zabalených do ručníků a prostěradel…

 

Když vyšel ven, zjistil, že je Vladimír pryč!

 

„To je neuposlechnutí rozkazu a dezerce před tváří nebezpečí, desátníku Bumbo! Za to tě čeká pralesní soud!“, zakřičel směrem do džungle, ale Vladimír jeho výhrůžky neslyšel.

Nebyl totiž v džungli, ale přes ochranný koridor odběhl na pobřeží a maskován, kůrou stromu „Nosíměblb“, za mořskou želvu, proplul mezi lodicemi nežravců prasátek až na volné moře.

Tam se díky svým hodinkám Casio Pathfinder zorientoval a plaval co to šlo směrem k ostrovu o kterém věděl, že je v současnosti obýván výpravou VIP blogerů z iZítra.

Cestou se musel vypořádat se sexuálním útokem nadrženého želváka, který jsa zmatený Vladimírovým maskováním za želvu usoudil, že se s ním poveselí. Když mu Vladimír sdělil, že není želva a ukázal mu, že dokonce není ani samičkou, ale samečkem, reagoval chlípný želvák tak, že protože prý připlul k Vladimírovi odspodu, tak dávno ví, že je Vladimír sameček, což mu prý v nejmenším nevadí, neboť je prý v důsledku oteplování oceánů sám kapku přihřátý.

Teprve, když mu Vladimír nasadil takzvanou „Želví páku“ (chytil ho prostě za ocas a vyhrožoval mu, že ho předá na hraní VIP blogerovi Georgisovi Fascifousovi), tak dal želvák pokoj a upaloval, jako by v dálce zahlédl pánskou nudistickou pláž.

Nic už tak nebránilo Vladimírovi v tom, aby se v pořádku dostal na ostrov VIPů.

Jenže když se přiblížil k táborové mýtině, zjistil, že se tam situace od minula radikálně změnila.

VIP blogeři provedli vzpouru a u stožáru s vlajkou iZítra byli najednou uvázaní Honza Vořák a Patrik Anga. Na vyvýšeném místě tábora, prostě na kopečku z trusu ptáka Jouzáka Ostrovního, seděl Libor Juchovcík , kterému se tedy skutečně povedlo nějakou lstí proniknout v řady VIPáků a dokonce se stal nějakým jejich guru.

Zadkem napřed okolo stožáru obcházel Petr „Pavouk“ Polučzynský a smál se v domnění, že mu z pozadí vychází pavučinná vláknitá nit, čímž jednak více a více připoutává nebohé adminy blogu iZítra ke stožáru a dále tím všem dokazuje, jak zdárně dokončil svou metamorfózu v Pavouka Křižáka.

Všichni ostatní se tomu smáli, jen jeden zvláštní člověk plakal, že mu někdo sebral jeho žlutou gumovou kachničku. Karel Brábek ho utěšoval, ať si z toho nic nedělá, že on už hledá své geologické kladívko co jsou na ostrově a také žije.

„Tady se pomoci nedočkám“, uvědomil si Vladimír zklamaně, když tu jeho pohled padl na táborový chlívek, kde se zrovna táborový maskot, vepřík Kodexík, snažil mít s něčím malým, žlutým a gumovým, malá prasokachňátka.

„Když je ohrožena svoboda společnosti jednotlivou drsnou Soňou Datartovou, musí se přinášet oběti…“, vysvětloval šeptem Vladimír vepříkovi Kodexíkovy stav věcí, když ho potichu, jsa beze zbraně, ulechtával k smrti.

 

Někdy v tu dobu v chýši Robert ujistil drsnou Soňu Datartovou o tom, že když se svými filantropicky založenými společníky opustí ostrov, budou tyrkysová tanga po Monice Bossi patřit skutečně jí.

Drsná Soňa si vzala tanga sama a přikázala svým společníkům, aby na ostrově vybudovali základnu. Robert skončil zahrabaný po krk v písku na pláži a jediné, čím se utěšoval byl fakt, že se tím ještě více přiblížil svému idolu, kamennému balvanu ve tvaru hlavy muže s bradavicí nad horním rtem.

Jediné, co Robertovi kazilo radost byla skutečnost, že se k jeho zahrabané hlavě, a přesně k dokořán otevřeným ústům blíží něco, co z dálky vypadá jako nadržený samec želvy mořské…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Podaří se vyhnat nežravce prasat z ostrova…?

Zavládne opět na ostrově VIPů pořádek a kodexový řád…?

Udrží Robert zavřená ústa a bude se mu líbit přízeň nadrženého chlípného želváka…?

Zjistí Vladimír místo, kde má Robert ukrytou stránku z jeho vojenské knížky…?

To se snad dozíme příště, v závěrečném díle…

P.S. - Tento můj článek je soutěžním a vztahuje se k soutěži, o které se dozvíte víc ve chvíli, kdy kliknete  - SEM.

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 2.7.2010 8:15 | karma článku: 9,86 | přečteno: 1476x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5537x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3847x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám