Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D66a86v51i38d 25J70e92c71h

11. 3. 2022 10:33

Ta zpráva se tam objevila omylem. Zelenkyj je dlouho mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jedné straně je Ukrajina, Ukrajinci, skomírající ekonomika, na druhé straně je Biden, jeho štědré nabídky válečné pomoci a majitelé batalionů, ukrajinští oligarchové, ti, kteří jej de facto dosadili do funkce a kteří zároveň financují bataliony, jejichž příslušníci se chtějí pomstít za to, jak před osmi lety dostali na Donbase přes zadek. On by se klidně s Ruskem dohodnul, klidně by dodržel dohody z Minsku, ale vábení "strany války" bylo daleko mocnější, než si sám dokázal připustit. A tak to hrál několik let na obě strany, bylo mu jasné, že Putin nenechá Donbas vykrvácet, že si nenechá sebrat Krym, ale řev válečníků byl stále silnější a silnější...8-o

4 0
možnosti

...mne jen zajímá PROČ JSTE TOTO VŠE NEPROPAGOVALI NA ! PREMIUM"

0 0
možnosti

J41a45n 19R11i92c12h23t31e16r

10. 3. 2022 12:42

USA sice odmítly ruský plyn a ropu, na druhou stranu ale odmítli rozšířit embargo na ruský uran ("krmí" jím své jaderné elektrárny). A včil si vyberte...

3 0
možnosti

Tak jestli dováží z Ruska jen 3 %, tak se to snadno blokuje.

Když dovážíte 60 % a víc, tak si embargo musíte moc rozmyslet !

Ostatně je zjevně patrné, že EU už značně ochladla se svým proukrajinským nadšením a pomocí Ukrajině. Tu v tichosti přenechala Polsku Slovensku a ČR.

;-(

0 0
možnosti

P45a27v20e52l 35D82a86v14i57d

10. 3. 2022 10:24

Podle mě ztráta části území by byla akceptovatelná, ale Rusko nesmí vyžadovat demilitarizaci a nějaké zákazy vstupu do nato a eu. Základní problém, proč nemohla ukrajina do nato jsou sporné hranice.

0 0
možnosti

Pokud je po Rusku požadováno dodržování Budapešťského memoranda, tak Rusko žádá aby jej Ukrajina dodržovala také a aby napravila překročené závazky, které překročila dříve než Rusko.

4 1
možnosti

A jak má ta rozumná dohoda podle Vás vypadat? Za mne tak, že Rusko jako agresor okamžitě celou Ukrajinu opustí a Putin a jeho sebranka skončí před tribunálem. Jak ta dohoda má vypadat podle Vás, aby nelegitimovala neopodstatněnou agresi a porušování mezinárodního práva každým, kdo má víc zbraní než soused, a neznamenala jen to, že až se Putin otřepe, přijde si pod další falešnou záminkou pro zbytek UA? A jako možné vysvětlení Vás taky nenapadlo, že třeba není vyloučeno UA (a další) do NATO vzít v případě poražení Ruska, které možná do měsíce zbankrotuje a bude řešit jiné věci, Putin hraje o každý den a proto se ta agrese tak stupňuje... tohle jste neuvažoval?

0 0
možnosti

Myslím, že nyní se celá EU podívala pravdě do očí a místo silných řečí o podpoře Ukrajiny, nyní naopak samotné EU donutí Ukrajinu ke kapitulaci a přijetí podmínek, které byly donedávna naprosto nepředstavitelné.

Najednou se ukazuje, že EU potřebuje Rusko mnohem víc, než dosud přiznávalo a že bez volného obchodu má globální trh značné problémy.

NATO bohužel sehrálo v celé této značnou roli, že přitlačilo ruského medvěda ke zdi a ten se rozhodl aktivně bránit.

Ne že bych schvaloval obsazení Ukrajiny, ale Zelenský a jeho předchůdci měli nejprve vždy jednat s Putinem a potom až s politickou a vojenskou reprezentací USA a EU. A to nikdy neudělali.

;-)

3 0
možnosti

Ano naše provládní média tvrdí, že Zelenski už dávno přestal uvažovat o vstupu Ukrajiny do NATO (a nejedná se tedy o žádný ústupek okupantům)

Je dobré, když člověk pochopí, že se pletl, ale mělo by ho to také vést k tomu, že si bude dávat větší pozor aby se příště omylu vyhnul.

"a to už by NATO nemohlo přehlížet a muselo by dle svých vlastních regulí na napadení jednoho členského státu zareagovat obranou této země

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784661

"

Není to pravda - neexistuje žádná povinnost NATO reagovat obranou napadeného člena - klidně mi dejte odkaz na článek smlouvy, o kterém si mysláte že obranu člena ostaními vynucuje.

V dalším projevu Ukrajincům jejich prezident řekl, jak je skvělé, že USA již zakázaly dovážet ropu a plyn z Ruska (až doteď jsem netušil, že USA mají zapotřebí tyto ruské komodity vůbec kupovat...).

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784661

Ano - měl by jste se zamyslet co všechno nevíte, o energetickou nezávislost USA (zvláště na rusku) se pokušet ten proradný, proruský Trump. V rámci protiruské strategie Biden veškeré Trumpovy snahy popřel.

Zkuste se zamyslet nad svým názorem na Trumpa a Bidena a zjistěte si fakta - například kdo je ministrem financí Ukrajiny a jak to může ovlivnovat postaje USA a Ruska k Ukrajině, pomůže se vám to vyvarovat dalších případných omylů.

2 1
možnosti
Foto

USA neskutecne vydela na prodeji komodit do EU,navic svym odberem ropy bude financovat rezimy jeste horsi nez Rusko. Zelenskemu doslo,ze byl zneuzit, vnimal podporu a sliby USA,kterym slo o uzemi. Ted se vykaslou i na nej osobne, kdyz je hlavnim cilem spec.jednotek. O civilisty nikomu v minulosti neslo. Jiste je,ze ted budou vsichni od USA kupovat zbrane za biliony a EU se sune do chudoby, Ukrajina byla obetovana. A nakonec doufejme dojde ke kompromisu,aby byl klid zbrani. Na tom castecne vydela i Putin. Tak hura zase do dalsi valky,pokud tuto valku mocnosti o uzemi a zdroje prezijeme...

4 1
možnosti

Zájmy Ukrajiny a USA jsou rozdílné. Zelenskij nechce mít Ukrajinu zničenou, USA chtějí s Ruskem bojovat do posledního Ukrajince. Z hlediska Ameriky je Zelenskij jako charismatický vůdce domobrany skvělý, ale jako politik podepisujícího mír s Ruskem by svou užitečnost přežil. To už by byl lepší jako mučedník. Pokud bude Zelenskij na míru s Ruskem trvat, tak předpokládám, že na něj bude proveden atentát, ze kterého budou okamžitě obviněni Rusové. Pokud se nepovede, tak polní soud a poprava za vlastizradu. Protože Zelenskij asi ultranacionalisty z pluku Azov pod kontrolou nemá a ti žádné výzvy ke složení zbraní od nikoho neposlechnou.

To, že autor blogu už ono vyjádření nemůže najít možná spočívá v tom, že Zelenskému už někdo vlivný vysvětlil, že na míru není zájem.

2 4
možnosti

J12a91n 74S56a53r75k76a

10. 3. 2022 7:05

Jenom si dovolím podotknout, že US nepotřebuje ropu dovážet. Již teď velký tlak na Bidena aby znovu otevřel kohoutek ,který zavřel po nástupu do bílého domu, a mohla téct ropa z Aljašky a pak, což se moc neví, US vlastní obří zásobníky, plně zásobníky v Mexiku, kde mají dostatek ropy na pokrytí US potřeby na několik měsíců. Co se týče plynu, opět je velký tlak na to, aby se pokračovalo v tom, v čem se začalo za Trumpety a to je v těžbě břidlicového plynu, to taky Biden zastavil......

0 0
možnosti

Jedni ti hodní miliardáři chtějí bohatsví těch druhých zlých miliardářů a odnesou to ti třetí, kteří žijí z ruky do huby a ještě se u toho radují.

14 1
možnosti

He... Diplomacií USA se už tak 100 let táhne jak červená linie varování před propojením vyspělého průmyslu Německa a bohatých nerostných zdrojů Ruska. A USA tomu prý mají bránit.

A jak tomu bránit? Třeba tak, že záměně vydráždíte „vzteklého psa, co nemá rád Západ u svého dvorku“?

Demonstrativně podpoříte protiruskou revoluci na Ukrajině? Pošlete tam své vojenské poradce a tajné služby? Dodáte prachy na zbraně? Pošlete vojska až k ruským hranicím?

Jo a kvůli novému plynovodu Němcům dokonce USA vyhrožovaly sankcemi. A těsně před spuštěním plynovodu USA ohlásí, že Rusko zaútočí, USA vyklidí ambasády a vzkážou, že na území Ukrajiny vojensky nezasáhnou. Náhoda? Nemyslím si to.

Ukrajina byla zkrátka jen obětována – a jen jim dodáváme zbraně pro válku, ve které zůstanou sami – a budou umírat za cizí cíle.

Tak takový "smysl" to dle mého má.

13 5
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám