Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

O kachnu snad ne, protože to přebírají světová média. Kdyby to byl fake, Ukrajinci by to dementovali. - Četl jsem článek na Seznamu včera a podle něj Zelenskyj řekl v rozhovoru nějakému západnímu médie, že o vstupu do NATO už dlouho nesní. Pochopil, že je to marné. A pokud řekl, že se chce "bavit" s Rusy o Krymu a východních republikách, znamená to, že naznačil ochotu jednat. Že potom Ukrajinci bojují zbytečně, to podle mě neznamená. Jedna věc je bránit zemi a druhá věc je vzdát se iluze vstupu do NATO. Také je možné zahodit naděje na Krym - představuju si to tak, že Zelenskyj může navrhnout Kryxmu nějaký autonomní statut nebo propůjčení jako to bylo třeba s HongKongem. Aj. Podle mě jen mlží, aby získal čas.

1 0
možnosti
Foto

To, zda Ukrajinci bojují zbytečně si jako otázku nekladu já, ale mohou si to začít klást sami někteří Ukrajinci. Tak jsem to myslel. Jinak s Vámi vlastně souhlasím.

2 0
možnosti
JK

Jestli je způsob jak NATO rozhoupat, aby zajistilo čisté nebe nad Ukrajinou, pak ho použijme. Pak je nutné vyhnat Putina z celé Ukrajiny, zejména z Donbasu a hlavně z Krymu.

Autore Krym je stále součást Ukrajiny a Putin na něj nemá žádné právo, takže vězte, že svobodný svět požaduje vrácení Krymu Ukrajině. Ale co vám dává právo Ukrajinu obírat o část území to jasné není, asi to, že Putin se nějak rozhodne, u vás vyvolá euforii a neochvějně věříte všemu co vypotí.

Sláva Ukrajině [UA][UA][UA]

12 6
možnosti
Foto

8-o Nezešílel jste? Komu jste tenhle příspěvek adresoval...?!

3 0
možnosti
Foto

Měl jsem stejné pochybnosti o relevantnosti prohlášení ukrajinského prezidenta jako vy. Ostatně, ani protiputinovská Novaja Gazeta, ani prokremelské Izvestije o tom do dnešního rána vůbec nepsaly.

To je nyní již jinak, na iz.ru plká Peskov, že jako dobrý a bla bla. Moc pěkné čtení to není, ale je dobré znát co píše druhá strana.

Takové prohlášení Ukrajiny je - v případě relevantnosti - skutečně velkou olivovou ratolestí.

0 0
možnosti
Foto

Nejhorší na tom všem ale je, že s nějakou olivovou ratolestí nepřišel nikdo z Ruska...

2 0
možnosti
Foto

Byla tu také redakční zpráva o nějakém interním nařízení OSN pro zaměstnance. Údajně to byl hoax, tak asi iDNES bude také zařazen mezi desinformační weby.

0 0
možnosti
LS

Pořád se řeší postoj EU, USA k Ukrajině, co se mělo udělat jinak, co se má udělat, spousta připomínek.

Zásadní je ale agrese Ruska.

Rusku do Ukrajiny nic není!

Diktovat jí jaké zákony má přijímat, brát jí území je odporné.

Vraždění, bombardování Rusku nikdo neodpustí!

16 1
možnosti
Foto

Já myslím, že tady najdete jen málo lidí, kteří by chtěli tento Váš názor rozporovat...

1 0
možnosti
KL

No myslím, že Zelenskému došlo, že jediné, na co se může u "západu" spolehnout, jsou kecy. A pak taky na to, že Putinovi vždy ustoupí.

Vždyť si to vezměme. "Západ" pořád dokola Putina ubezpečuje, že se ho nemá obávat. Nejdřív tím, že zdůraznil, že bude "hájit území členských států NATO" (= "na Ukrajině válčit nebudeme"), pak prohlásilo Německo, že se "bez plynu neobejde" (= "uděláme všechno pro to, abys nám ho Putine nevypnul"), pak třeba, že "bezletová zóna nebude" (= "fakt se s Ruskem nechceme utkat"). Celé se to dá zkrátka přeložit do tohoto vzkazu: "Putine, dělej si na Ukrajině, co chceš. Nás se bát nemusíš."

9 5
možnosti
Foto

No, realistickým pohledem to tak opravdu vypadá... Je mi Ukrajinců strašně líto, Bůh ví, co si tímto postojem jako Západ kupujeme, podle mě jen trochu času, nic víc. Ten šílenec Putin až se trochu oklepe, bude to zkoušet jinde.

2 0
možnosti

Pořád platí, že se tam jedná o domácí zabijačku, když je tam bezpočet rodin, kdy členové bydlí jak na Ukrajině, tak v Rusku, že žili tři čtvrtě století ve společném Sovětském svazu atd. Takže těžko tam někomu radit zvenčí, nejlépe kdyby se dohodli sami mezi sebou.

12 1
možnosti
JS

Nesmysl. Na tohle máme mezinárodní právo, které fašizované Rusko bezdůvodně porušilo, a vy to tu bagatelizujete jako spor dvou sousedů. Vykládate stejně obsazení Sudet nacistickým Německem?

0 0
možnosti
JB

J89i31r21i 13B79o19r

9. 3. 2022 12:09

Několikrát se uvádělo, že ty MIG 29 mají vojenskou avioniku NATO. O té ukrajinští piloti mnoho neví a je nutno ji vrátit na standart už z hlediska utajení nebo systémů navádění a identifikace. To trvá měsíce. To není jako přesednout z auta do auta.

10 0
možnosti
Foto

No to máte asi pravdu, to mi nedošlo. R^

0 0
možnosti

Tady v němčině na stránkách německé veřejnoprávní ARD:

https://www.tagesschau.de/ausland/europa/ukraine-selenskyj-nato-sicherheitsgarantien-101.html

Článek se odkazuje k rozhovoru pro ABC, jak píše pan Komberec.

V kostce: Místo NATO mezinárodní bezpečnostní záruky, o statutu Krymu a separatistických oblastí je možno jednat, ale ne o odtržení ve smyslu státnosti.

Originál na ABC jsem si neposlechl, čerpám z ARD, které věřím v tom, že rozhovor nezkreslila.

O momentálním pocitu Ukrajiny z postoje NATO svědčí citát (snad přesný):

"Das Bündnis hat Angst vor allem, was kontrovers ist, und vor einer Konfrontation mit Russland".

4 0
možnosti
GK

Ono to taky chce sledovat jina media a ne jen ty ceska. Ja si napr. prectu co pisou nemci, rakusaci, svycari, izraelci (defakto vse maj v anglictine) mrknu na FOX-News, CNN, BBC, etc. A samozrejme i na rusky weby. No a ztoho si pak clovek bud sestavi nejaky obraz jak pucle nebo mozaiku ktera mu da nejaky nahled nebo nesestavi.

Co se konkretne tyka vaseho zminovaneho clanku tak obdobny vysel dnes rano na nemeckym n-tv s nadpisem

09.03.2022, 08:02

Jednání o konci války.

Co Putin požaduje a Selenskij nabízí.

V novém rozhovoru pro americkou stanici ABC News volí ukrajinský prezident překvapivě shovívavá slova, která znějí jako skutečná nabídka k jednání s Moskvou: Sbohem NATO a Krym, nezávislý Donbas - ukrajinská hlava státu se zdá být připravena k bolestivým škrtům pokud Putin Na oplátku je zaručeno příměří nebo dokonce konec války.

Zde je original clanek o přehledu ruských požadavků a ukrajinské reakce: https://www.n-tv.de/politik/Was-Putin-fordert-und-Selenskyj-anbietet-article23182368.html (kdo nebere nemcinu google to docela slusne a srozumitelne prelozi) kdo chce muze si to overit i na tom ABC-News

Jinak ten import rusky ropy do USA. Aspon co jsem se na hospodarskych zahranicnich servrech docet tak USA se loni staly 3 nejvetsim odberatelem rusky ropy. No a kde ji nahradi? Zkuste nejake izraelske noviny. Izraelci jsou "smichy bez sebe", ironie. Opak je pravdou. USA totiz hodlaji odebirat od toho nejvetsiho zlocince na ose zla 1,5 milionu barelu ropy denne. Od nejvetsiho izraelskyho nepritele ktery je chce znicit. Jo jo pane Kroupa, svet neni cernobilej.

6 2
možnosti