Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bez sociálního státu bychom byli také atraktivní destinací pro imigraci, ale úplně jiných lidí.   

Pro nás je Islám něco divného až negativního, protože není založen tak volně jako křesťanství a tamní kultura nezažila žádné osvícenství, kulturní a sexuální revoluci v evropském duchu.

Jak napsal Ludvig von Mises:  

Dnes jsou takovými mrtvými náboženstvími islám a judaismus. Svým přívržencům nenabízí nic jiného než rituál. Jsou seznamem předepsaných modliteb a svátků, jídel, obřízky a tak dále, ale to je vše. Nenabízejí žádnou potravu pro mysl. Jediné, co učí, jsou formy a externí pravidla. Své přívržence uzamykají do klece z tradic, v níž se dá sotva dýchat, ale pro duši nemají žádné poselství. Potlačují ducha, místo aby ho pozvedaly. Po mnoho století se v islámu ani v židovství neobjevil žádný nový myšlenkový proud. Dnes je židovské náboženství právě takové, jako v době, kdy byl sepsán Talmud. Islám se nezměnil od doby, kdy se Arabové vydali na svou dobyvačnou výpravu. Jejich literatura a filosofie stále opakují staré myšlenky a neprorazily mimo okruh teologie. Člověk v nich marně hledá reformátory a hnutí, jaké západní křesťanství vyprodukovalo skoro v každém století. Udržují svou identitu pouze tím, že odmítají všechno cizí a „odlišné“ tradicionalismem a konzervatismem. Pouze tato nenávist ke všemu cizímu je čas od času vyprovokuje k velkým činům. Všechny nové sekty a všechny nové doktríny, které v nich tu a tam vznikají, jsou pouhou ozvěnou tohoto boje proti všemu cizímu, všemu novému a proti nevěřícím.

1 0
možnosti
Foto

Ano, potopme je všechny. On už si je bůh přebere. 

Ten student s kalašnikovem v Tunisu se na svět možná díval stejně jako vy. Takže se vlastně zachoval správně, když hájil "své" území před nájezdy nepřizpůsobivých bezvěrců.

1 7
možnosti

Ti turisté mu cokoli vnucovali? Ne, přijeli na základě tuniské nabídky. A zase (by) odjeli.

5 0
možnosti

J94a62n 69R94á36ž

1. 7. 2015 12:22

Zase se ptám: " A co s tím, když pravda a láska zvítězila nad zdravým rozumem?".............A nejenom u nás!

3 0
možnosti

Naprostý souhlas. R^

Bohužel se nabízí paralela pádu Imperia Romanum, kdy se ocitlo ve stejné situaci jako dnešní EU (žabomyší půtky, morální rozvrat atd.) a nakonec podlehlo "barbarům"...

Lidstvo jen zkrátka nepoučitelné..

7 0
možnosti
Foto

Přesně, ta paralela s Římskou říší mě také mnohokrát napadlaR^

1 0
možnosti

Keď som si vypočula debatu o utečencoch /ivčrn vs. sluníčkáři/ na YouTube a čítam argumenty napr. p.Polického,  nadobudla som dojem, že každý, kto je proti imigrácii a islámu v ČR to preháňa. Veď v ČR je 5a pol moslima, nič nám tu nevystreľujú do vzduchu a na hraniciach nestoja milióny utečencov. Len im asi uniká, že ak sa to v ČR a SR stane realitou, už bude pozde.

13 0
možnosti

To tedy sledujete ceskou muslimskou scenu dost malo. Tech prusvihu jen za minuly rok...

0 0
možnosti

Stoproccentní souhlas a navíc dodávám:

Asi nejste Pražák, protože píšete o obchodním domě nebo sportovní akci. Pražáka by napadlo ještě metro. Věřte mi, že když je vlaková souprava v ranní špičce plná, tak to by byl masakr non plus ultra.

8 0
možnosti
Foto

Jsem Pražák už od narození, a uznávám, že jsem na metro zapomněl;-)R^

0 0
možnosti

K33a91r93e75l 40A73d67a17m

1. 7. 2015 10:42

Nejen sluníčka a začleňovací mafie, ale nedochází to ani normálním voličům, budoucím obětem budoucího teroru.

9 0
možnosti

Normálním lidem to dochází. 98 % obyvatel je proti imigraci.

9 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám