Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

liludallas

28. 8. 2009 15:20
fíha

no musim rict, že vypada uzasne hustě :-) sadlo sice nemusim, ale kdyz to rikate Vy...

blondatejsvet.cz

0 0
možnosti

istvan kada

24. 8. 2009 8:11
máslo místo sádla ?

 Několikrát se mi stalo, že se sádlo nějak přepálilo a dodalo jídlu divnou pachuť - pro mě nepřekonatelnou = jídlo šlo slípkám.

 Moc krásně voní, když se dělá na másle ( já dělám na másle skoro všechno - kromě toho, když potřebuju něco zprudka osmažit - pak samozřejmě použiju nějaký jednodruhový rostlinný olej / ne olivový / ). Když se dá hned ze začátku máslo, cibulka + ve hmoždíři čerstvě nadrcený kmín. Máslo vše zjemní, ovoní. Nesmí se samozřejmě přepálit, ale o tom je snad všechno.

 Zkusil jste někdo z milovníku " na sálde" máslo ?  :-) Je to lepší / horší ?

0 0
možnosti

handour

23. 8. 2009 17:53
mňam

V

Můj děda dělal na sádle bramboráky - tlustý jako prst - byly vynikající, bylo tam hodně česneku i majoránky i sádla..prsty mastný, pusa mastná i piva mi pak dal napít - čert to vem, že mi byly čtyři...dodneška si to matuju do posledního detailů, vůně...:-)

0 0
možnosti

Bucharovic

23. 8. 2009 18:59
Re: mňam

;-DSádla není nikdy dost... Já zase na sádle smažím na Štědrý den řízky. Ta vůně je úplně jiná, než když je smažíš na oleji. Ale jak jsem řekl - jen na Vánoce, aby to byla jako zvláštnost...;-) V.

0 0
možnosti

Haidy

21. 8. 2009 19:59
To sádlo mě až tolik nebere,

Ale ty brambory mě zaujaly.Množství, řekla bych já, podle toho, kdo je krouhá. Znám týpky, co z kila syrových brambor ve slupce, po necelé hoďce práce s nožem, vydolují půlkilo krásných, roztomilých bramborových kuliček. Jedna jako druhá. Prostě až je člověku líto, je uvařit a sníst.

0 0
možnosti

Bucharovic

21. 8. 2009 20:25
Re: To sádlo mě až tolik nebere,

Tak takový týpky nepouštět k bramborám, ale dát jim strouhanku jako puzzle a ať si složí dohromady rohlík hračičkové...;-) V.K.

0 0
možnosti

590130

21. 8. 2009 14:13
pak že se nedá

napsat poutavý a smysluplný článek, aniž by člověk použil slovo paroubek.... jdu klohnit buřtguláš.

0 0
možnosti

Haidy

21. 8. 2009 18:14
Re: pak že se nedá

Paroubek a Topolánek jsou nejoblíbenější základy pro vaření zdejší blogérské a hlavně diskutující veřejnosti. Ale jde z toho uvařit pořádný vuřguláš?  Ale když se tak nad tím zamýšlím...... za pokus by to stálo.....:-P

0 0
možnosti

Bucharovic

21. 8. 2009 13:28
Ahoj Lidi

No jo, je to klasika. Ale dobrá. Dá se dělat na sto způsobů ale hlavně se to musí na konci jevit tak, jak už tady někdo napsal, -,,aby v tom stála lžíce...";-)R^ Dík za pochvaly a čus. V.K.

0 0
možnosti

tromi

21. 8. 2009 13:16
teď jsem měl naproti guláš v chlebu

tak jsem to zatím ustál:-)

0 0
možnosti

yntelygent:-)

21. 8. 2009 11:54
Ahoj Vláďo,

ty snad umíš číst myšlenky:-) Včera jsem ho vařil. Ještě teď je v hrnci, páč druhý den je ještě lepší;-) Tak fšem dobrou chuť.R^

0 0
možnosti

pedr64

21. 8. 2009 12:24
Re: Ahoj Vláďo,

u nás do druhého dne nikdy nezbyde(bez ohledu na množství)Rv

0 0
možnosti

jancac

21. 8. 2009 11:43
:-) Delam ho stejne..

..nekdy pridavam houby nebo fazole, taky vyborne. A jiska se da pro usnadneni pridat instatni.

Mnam :-)

0 0
možnosti

Tausret

21. 8. 2009 11:25
Paráda,

jedno z mých oblíbených jídel, já tam ještě přidávám noky, aby v tom pak pěkně stála lžíce....R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám