- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
no musim rict, že vypada uzasne hustě :-) sadlo sice nemusim, ale kdyz to rikate Vy...
blondatejsvet.cz
Několikrát se mi stalo, že se sádlo nějak přepálilo a dodalo jídlu divnou pachuť - pro mě nepřekonatelnou = jídlo šlo slípkám.
Moc krásně voní, když se dělá na másle ( já dělám na másle skoro všechno - kromě toho, když potřebuju něco zprudka osmažit - pak samozřejmě použiju nějaký jednodruhový rostlinný olej / ne olivový / ). Když se dá hned ze začátku máslo, cibulka + ve hmoždíři čerstvě nadrcený kmín. Máslo vše zjemní, ovoní. Nesmí se samozřejmě přepálit, ale o tom je snad všechno.
Zkusil jste někdo z milovníku " na sálde" máslo ? Je to lepší / horší ?
Můj děda dělal na sádle bramboráky - tlustý jako prst - byly vynikající, bylo tam hodně česneku i majoránky i sádla..prsty mastný, pusa mastná i piva mi pak dal napít - čert to vem, že mi byly čtyři...dodneška si to matuju do posledního detailů, vůně...
Sádla není nikdy dost... Já zase na sádle smažím na Štědrý den řízky. Ta vůně je úplně jiná, než když je smažíš na oleji. Ale jak jsem řekl - jen na Vánoce, aby to byla jako zvláštnost... V.
Ale ty brambory mě zaujaly.Množství, řekla bych já, podle toho, kdo je krouhá. Znám týpky, co z kila syrových brambor ve slupce, po necelé hoďce práce s nožem, vydolují půlkilo krásných, roztomilých bramborových kuliček. Jedna jako druhá. Prostě až je člověku líto, je uvařit a sníst.
Tak takový týpky nepouštět k bramborám, ale dát jim strouhanku jako puzzle a ať si složí dohromady rohlík hračičkové... V.K.
napsat poutavý a smysluplný článek, aniž by člověk použil slovo paroubek.... jdu klohnit buřtguláš.
Paroubek a Topolánek jsou nejoblíbenější základy pro vaření zdejší blogérské a hlavně diskutující veřejnosti. Ale jde z toho uvařit pořádný vuřguláš? Ale když se tak nad tím zamýšlím...... za pokus by to stálo.....
No jo, je to klasika. Ale dobrá. Dá se dělat na sto způsobů ale hlavně se to musí na konci jevit tak, jak už tady někdo napsal, -,,aby v tom stála lžíce..." Dík za pochvaly a čus. V.K.
ty snad umíš číst myšlenky Včera jsem ho vařil. Ještě teď je v hrnci, páč druhý den je ještě lepší Tak fšem dobrou chuť.
u nás do druhého dne nikdy nezbyde(bez ohledu na množství)
..nekdy pridavam houby nebo fazole, taky vyborne. A jiska se da pro usnadneni pridat instatni.
Mnam :-)
jedno z mých oblíbených jídel, já tam ještě přidávám noky, aby v tom pak pěkně stála lžíce....