Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Haidy

27. 7. 2009 16:51
Zázraky s kůrčičkou

Bucharovic, ty opravdu s tím kořením umíš čarovat. Tohle by princ nerisknul. ;-( Ale k tomu pečení s kůrčíčkou, babička dělala ještě jeden trik. Pekla vepřové mezi dvěma pekáčky a v předfinále dopekla tak 15 až 20 minut  maso odkryté, jen je pomazala omastkem z výpeku a přidala větvičku  čerstvé majoránky. Ale ona pekla maso jen  posolené, počesnekované, s bobkáčem, novým kořením a kmínem. A hlavně spoustou na kolečka nakrájené cibule. Ale ten jalovec je speci nápad. Hned si to načmárnu do paměti.

 Škoda, že ta páteční dopoledne nejsem k mání. Ráda bych si s váma pokuchařila online.:-( Tak v pátek se snaž! R^

0 0
možnosti

Bucharovic

25. 7. 2009 8:32
Ahoj všichni

Zdá se to možná přeplácané, ale ve výsledku myslím, že není. Jde o to, dát tam toho jen od každého MALINKO. Chutě se potom doplňují a žádná nepřevládá. Ten den, kdy jsem tenhle recept psal, jsem to shodou okolností vařil a dojmy ještě přetrvávaly a bylo ještě ,,ve mně"... V.Kroupa

0 0
možnosti

handour

25. 7. 2009 8:52
Re: Ahoj všichni

Jenom lidem bez fantazie se to může zdát přeplácaný, Vláďo. :-)Ten kdo vaří s láskou vždycky čaruje s kořením,nedbá přesně návodu, nedrží se receptu za kopyta, prostě osedlá koně a vyrazí do - zatím - neznámého terénu... a výsledek záleží i na strávníkovi...rejpaly co každý soustu překrojí na deset pidi kousků (a mají u toho jedovatý ksichtík) bych vzala sekáčkem po hlavě...I vařit, i jíst se musí umět. Tak. A jsem ráda, že si živ a zdrávR^V

0 0
možnosti

handour

24. 7. 2009 14:00
ahoj Vláďo,

a to se jí před nebo po?:-)

0 0
možnosti

Bucharovic

25. 7. 2009 8:33
Re: ahoj Vláďo,

Čau Hani

Tohle zásadně ,, po tom";-D páč když tohle sníš, tak se ani nehneš. Žiju, ale byla to tady síla. V.K.

0 0
možnosti

venca68

24. 7. 2009 12:02
Nevím, nevím...

Ne že bych nerad experimentoval, ale takovou spoustu koření bych na vepřové nikdy nenasypal. Ctím (většinou) zásadu, že méně je více. Ale chuť jsem dostal - ještě že jdu v sobotu na čuníka na rožni. Snad do té doby odolám. Ostatním přeji dobrou chuť. :-)

0 0
možnosti

pedr64

24. 7. 2009 11:37
když pečete bůček

tak proč ještě to sádlo? I u jiných receptů jsem si všim, že používáte tuku na můj vkus(a to nejsem žádný fanatik racionální stravy) přece jen zbytečně moc.

0 0
možnosti

tromi

24. 7. 2009 11:16
trochu mě uráží

že v jistém ohledu nejsem dál jak pavlovův pes:-)

0 0
možnosti

MENHlR

24. 7. 2009 11:23
Re: trochu mě uráží

Téš spíš na žárovku reaguju na písmenka ;-D

0 0
možnosti

MENHlR

24. 7. 2009 11:05
SAKRA!!!

Voní to až sem !R^

Tolik druhů koření jsem ještě nedával dokopy... Neni to přeplácané? Asi ne :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám