Když vaří chlap, aneb Pangasius ala ňam...

Něco inspirace pro holky zde zevlující a marně hledající inspiraci na nedělní oběd…

 

Omlouvám se za tykání, ale berte to tak, jako když s Vámi mluví kámoš...

Kup si jedno, nebo dvě - nevím, jací
jste jedlíci, balení ( á cca 500g) ryby zvané - pangasius . Jde o filety z druhu sumečka, absolutně bez kostí a není ani trochu cítit rybinou. Vyndej ho v sobotu večer (pokud máš na mysli nedělní oběd) z
mrazáku, rozřízni na vrchu igelit a dej ho dolu do lednice na talíř. Do rána
krásně rozmrzne a ráno, až začneš vařit, tak pokapej ty plátky citronem. Lepší
je limetka - má výraznější chuť. Vrať ho pokapaný dolu do lednice. Potom udělej
salát z čínského zelí (to nezapomeň v pátek - dnes, koupit). Normálně listy
omyj, nakrájej na malé kousky, připrav si obyčejnou zálivku z octa, vody a cukru
(žádný koření, max. trochu provensálských bylinek a pár kapek worčestru), zalij
zálivkou salát, přidej dvě lžíce olivového (stačí i ,,obyčejný") oleje a dej ho stranou, ať se krásně rozleží. Pak si uvař brambory a uhňácej bramborovou kaši.

Tu dej do peřin ( v hrnci!!:-)  ) , aby nevychladla a konečně vyndej Pangasiuse z lednice. Lehounce ho posyp sladkou paprikou, trochou kmínu a maličko pepře - případně můžeš použít nějakou klasickou směs koření na ryby.

Co je ale důležitý, pokud používáš už namíchanou směs - bacha na sůl!! Pangasius je strašně háklivej
na přesolení. Jeho maso do sebe strašně vtáhne všechny chutě a sůl obzvlášť -
tak všeho s mírou!!! Pokud nemáš směs, ale používáš kombinaci svých koření, tak
sůl přidej až úplně nakonec, aby se z ryby zbytečně neuvolnila její šťáva. Potři
rozetřeným česnekem - podle chuti - případně vynechej. Co ale nevynechávej -
lehounce popraš mletou skořicí!! Ale opravdu jen lehce! Uvidíš, jakou získá ryba
úžasnou chuť. Můžeš nakonec porce ještě poprášit polohrubou (ne hladkou!)
moukou. No a hned potom dej porce péci na pánev na olej. A máš výbornou rybu s
bramborovou kaší a salátem z čína zelí. Vypadá to třeba složitě, ale je to
hračka a výborná.

Jestli bude doma Tvůj chlap, tak si otevřete lahvinku bílého Chardonnay a budete
jak v nebi.

Dobrou chuť!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 22.5.2009 11:37 | karma článku: 16,49 | přečteno: 2727x