Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

22. 5. 2009 12:08
Pangasius a já

Já jsem jedl pangasia 2x a musím říct, že mi nechutnal. (Všimněte si, neříkám "není dobrý", říkám "mě nechutnal", je to subjektivní pocit). Je pravda, že ani jednou nebyl připraven podle tak sofistikovaného receptu, jaký zde uvádí pan Kroupa. První požití této ryby se odehrálo ve veřejené stravovně, celkem slušné kvality, nicméně předcházelo několikadenním střevním obtížím poměrně silného kalibru. Zase nebudu tvrdit, že za to na 100% mohl pangasius, ale jako jednoho z možných viníků (dokonce hlavního podezřelého) ho eviduji.

Podruhé jsme si ho připravili doma a v podstatě šel skoro celý do koše - nikomu z rodiny nechutnal. Střevními obtížemi po tomto extempóre sice nikdo postižen nebyl, nicméně svorně jsme se shodli, že to bylo naposledy, co tento zázrak překročil náš práh.

0 0
možnosti

jirkaknop

22. 5. 2009 12:32
Re: Pangasius a já

On se musí právě hodně dochucovat a rychle připravit. Nemá výraznou vlastní chuť. Pokud se třeba dusí , je to opravdu hnus.

0 0
možnosti

dolch

22. 5. 2009 14:27
Re: Pangasius a já

No, já už to zkoušet nebudu. Je na světě spousta jiných dobrot, tak proč se zbytečně trápit? Je to jako se skopovým. Taky jsem ho párkrát vyzkoušel a dospěl k závěru, že i tento druh masa můžu ze svého jídelníčku s klidem vypustit :-)

0 0
možnosti

Bucharovic

22. 5. 2009 14:33
Re: Pangasius a já

Ale pozor příteli - je velký rozdíl, mezi skopovým a - jehněčím...;-)R^ V.Kroupa

0 0
možnosti

dolch

22. 5. 2009 14:45
Re: Pangasius a já

Jo, to už mi říkalo víc lidí. Já se ale přesto udržím, a tyto delikatesy si odřeknu :-)

0 0
možnosti

Bucharovic

22. 5. 2009 14:52
Re: Pangasius a já

Fajn, alespoň zbyde víc jehňátek pro mě...;-D V.K.

0 0
možnosti

dolch

22. 5. 2009 15:11
Re: Pangasius a já

Velmi rád vyměním svoji porci za prasátko :-)

0 0
možnosti

Bucharovic

22. 5. 2009 15:16
Re: Pangasius a já

Neberu, já prasátka taky můžu, prostě si nechám obojí;-D V.K.

0 0
možnosti

jirkaknop

22. 5. 2009 15:43
Re: Pangasius a já

A to já na skopové nebo jehněčí nedám dopustit. Takové kotletky z novozélandských jehňat!! Pěkně s restovanou cibulkou.. Ani byste neuhodl,že je to jehněčí. A skopové je tužší,ale pilav si bez něj nedokážu představit s kus-kusem a zeleninou..

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám