Když vaří chlap aneb Buřty na černém pivu a kečupu...

A teď něco pro opravdové chlapy. Něco, k čemu vypije pivo i ženská, no nevím, jestli je ale dobré manželku takhle rozmazlovat, páč kdo se má potom tahat domů s pivem pro dva… 

Chce to tak nejméně dva buřty na osobu a prosím vás - nekupujte si je někde u ,,Lídla", nebo z toho budete mít humus kaši. Buřtíky si hezky nakrojím podélně a do zářezu vmažu obyčejnou (plnotučnou) hořčici. Přidám kolečko cibule, kolečko papriky a plátek česneku. Párátkem zašiju a buřty jsou připravené. Na dno pekáčku naleju asi lžíci oleje a rozetřu ho po celém vnitřním prostoru. Potom tam naskládám na kolečka nakrájenou cibuli  (nemusíte s ní šetřit), papriky, rajčata, feferony - prostě podle chuti a možností. Na to položím nadité buřtíky, celé to trochu osolím, opepřím, zakápnu Worčetrem, přidám špetku provensálských bylinek rozetřených v dlani (potom si k těm dlaním čuchněte, jak vám budou vonět...), špetku mletého kmínu, trocha majoránky - platí to samé, jako s provensálskými bylinkami.

No a celé to vydatně (říkám vydatně, tak vydatně!!!) zakapu kečupem - kdo má hubu z plechu, tak ostrým, kdo se na to necítí, tak jemným. Potom asi do poloviny vrstvy buřtů naleju černé pivo a dám zapéct do trouby. Případně ještě trochu během pečení podleju zbytkem piva. Pozor, celé je to hodně mastné a tak ať mně potom neposíláte účty za toaletní papír...

Jo a baští se to s chlebem a je dobré mít v lednici další pivo. No, raději ať těch kousků v lednici máte víc, páč... No, ale to sami poznáte!!

Dobrou chuť!!

Další moje recepty jsou k vidění na mém blogu a vždy začínají slovy -,,Když vaří chlap..."

Dále se můžete těšit vždy v pátek v 11 hodin na:

17.7. Míchaná vajíčka na majoránce ala ,,já"

24.7. Vepřová po ,,mém"

A dále se uvidí...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 10.7.2009 11:00 | karma článku: 26,78 | přečteno: 24772x