- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Chce to tak nejméně dva buřty na osobu a prosím vás - nekupujte si je někde u ,,Lídla", nebo z toho budete mít humus kaši. Buřtíky si hezky nakrojím podélně a do zářezu vmažu obyčejnou (plnotučnou) hořčici. Přidám kolečko cibule, kolečko papriky a plátek česneku. Párátkem zašiju a buřty jsou připravené. Na dno pekáčku naleju asi lžíci oleje a rozetřu ho po celém vnitřním prostoru. Potom tam naskládám na kolečka nakrájenou cibuli (nemusíte s ní šetřit), papriky, rajčata, feferony - prostě podle chuti a možností. Na to položím nadité buřtíky, celé to trochu osolím, opepřím, zakápnu Worčetrem, přidám špetku provensálských bylinek rozetřených v dlani (potom si k těm dlaním čuchněte, jak vám budou vonět...), špetku mletého kmínu, trocha majoránky - platí to samé, jako s provensálskými bylinkami.
No a celé to vydatně (říkám vydatně, tak vydatně!!!) zakapu kečupem - kdo má hubu z plechu, tak ostrým, kdo se na to necítí, tak jemným. Potom asi do poloviny vrstvy buřtů naleju černé pivo a dám zapéct do trouby. Případně ještě trochu během pečení podleju zbytkem piva. Pozor, celé je to hodně mastné a tak ať mně potom neposíláte účty za toaletní papír...
Jo a baští se to s chlebem a je dobré mít v lednici další pivo. No, raději ať těch kousků v lednici máte víc, páč... No, ale to sami poznáte!!
Dobrou chuť!!
Další moje recepty jsou k vidění na mém blogu a vždy začínají slovy -,,Když vaří chlap..."
Dále se můžete těšit vždy v pátek v 11 hodin na:
17.7. Míchaná vajíčka na majoránce ala ,,já"
24.7. Vepřová po ,,mém"
A dále se uvidí...
Další články autora |