Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

Obsahově souhlas R^ 

ale Vladimíre, bacha!: Kámen sváru je asi tak smysluplný, jako jablko úrazu ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mně na nějakém tom šutru nebo padavčeti nesejde...;-D

0 0
možnosti
JR

J14a25r57a 90R34a12n35k

3. 7. 2014 18:18

To jste se probudil brzy, kontroverze stara 10 let, v roce 2004, kdyz byla premiera v NY, protestovalo asi 36 ortodoxnich Zidu, nedelejte z toho cowboyku, ale jak jinak Mistre, ze8-o

BBC NEWS | Entertainment | Christ film opens to controversy

news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3484916.stm

2 1
možnosti
MK

Neprobudil se brzy pan Kroupa, ale České židovské obce, Jaryne ;-)

0 1
možnosti
JM

Vláďo, prosím Vás, kde je ta "historická pravdivost"? V tom, že se Římani (a všichni další) s nepřáteli, či zločinci nemazlili, to je holý fakt, vynalézavost v mučení byla na vysoké úrovni. Ale ještě nikdy se mi nepodařilo nikdy nikde najít jakýkoliv zdroj, že by ten muž na kříži opravdu chodil po tomto světě. Až u Marca Aurelia, to je snad ověřený zdroj, se píše že nějaký Chrestos dělá jakési bouře v Palestině, to je ale skoro o 2 století jinde.

0 2
možnosti
JM

Nicméně, pohoršení židovské obce je trochu mimo.

2 1
možnosti
VK

Souhlasim s tim, ze reakce zidovske obce je mirne receno usmevna. Film Mela Gibsona o Jezisi je tak spatny a trapny, ze nema vubec smysl jej komentovat a samotny Gibson se svym chovanim dostatecne znemoznil, takze nejake udeleni oceneni, je v tuto chvili bezvyznamne.

2 3
možnosti
MK

Hlavně jde o to, že na základě tohoto by jednou někdo mohl požadovat, aby se z Nového zákona vypustily ty pasáže, které umučení Krista a jeho ukřižování popisují.

3 0
možnosti
LH

Mluvíte o 2000 let starém obrazu, který ovšem nedávno patřičně zfilmoval pan Gibson. Není to mimochodem jeho první dílo a čin nenávistný vůči Židům. Samozřejmě obce moc dobře vědí, co se děje ve světě, na rozdíl od vás.

1 3
možnosti
Foto

Tak mně, nevědoucímu, povězte, jak udělená cena v naší zemi poškodí českou židovskou obec. Mně je jedno, co kdo kde ví, pro můj názor a moje svědomí je důležité to, co si myslím já, a nikdo mi nebude říkat, co si mám, nebo nemám myslet. Židé nejsou žádnou světovou autoritou, které by se byli povinni všichni klanět a skládat jí účty. Já pán - ty pán.

1 0
možnosti
Foto

Napsal jste to výstižně, dávám karmu.

1 0
možnosti
JS

Nevím o tom, že by "festival" mluvil do činnosti židovské obce, tak jaksi nechápu proč židovská obec mluví do festivalu. Po církevních restitucích se zdá, že nikdo nesmí vyslovit názor, který se nelíbí nějaké církvi.

3 0
možnosti
Foto

Jak jsme si ty církve vychovali, takové je máme ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám