Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Armáda prý nemá maskáče, ale já bych se toho nebál…

Je to tak, sklady výstrojního vybavení, kde se nacházely polní uniformy, prý zejí prázdnotou. Zle je, zle, co si budou naši vojáci oblékat v zahraničních misích, nebo při výcvikových úkolech v Česku…?

 

Já bych to ale tak černě neviděl, je sice pravda, že domácí firmy se mezi sebou perou o výsostné právo, kdo že oblékne naše vojska, řešením se prý snad nakonec stanou dodávky z Číny, nebo Itálie.

Jenže to bude stát podle mě fůru peněz, já bych na to šel odjinud. Jaký vlastně mají maskáče význam? No přeci ten, aby voják v nich oblečený byl co nejméně nápadný, aby splynul  s okolím. Tady se ale přeci nabízí spousta možností, navíc až směšně levných.

V první sérii fotek nabízím řešení pro vojáky v misích ve válkou zmítaném Afghánistánu. Koncept oděvu, který by podle mého měli naši vojáci v této daleké zemi nosit, vychází z prostého principu – obleč se tak, jako místní, pohybuj se tak jako místní – budeš neviditelný.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na první fotce vidíme model ležérního stylu, vhodný jak do pole, tak do afghánských měst. Nepohorší místní obyvatele, jeho nositel dokonale splyne s davem. Za zmínku rovněž stojí nalevo stojící přepravní prostředky lehké obrněné jízdy, které by mohli takto oblečení vojáci také při plnění svých úkolů používat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na druhé fotce nabízím model vhodný zejména pro příslušníky naší armády ve velících funkcích. Ti by samozřejmě nemuseli šlapat do pedálů lehkého obrněného kola, ale byli by v praporčických hodnostech vozeni oslem, s vyšší hodnostní šarží, či s vyšší funkcí, by se osel mohl střídat s houževnatým horským koníkem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tady máme již plnokrevné bojové vozidlo pěchoty, ke kterému by volně splývavý model z kvalitní místní příze každému vojákovi naší armády velmi slušel…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrchní velitel našich sil dislokovaných v Afghánistánu by měl tu čest nosit tento oděv a řídit takto vyzdobené kolo.

 

 

 

 

 

 

 

Osla nebo koníka by měl jen na bojové určení, na takovém parádním kole by jezdil jen při zvláštních slavnostních příležitostech, jakou jsou třeba návštěvy našich premiérů u takových jednotek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dalším snímku je model určený ke spánku. My jsme kdysi měli na vojně jako pyžama takzvané žluté „kanárky“, ale dobu, pokrok a vývoj barev nezastavíš…

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tady už je poslední model oblečení – uniforem, vhodných pro naše vojáky v Afghánistánu. Pohodlný, vzdušný, určený pro čas osobního volna.

 

 

Nyní se dostáváme k druhé sérii vhodného oblečení a řešení mimikry, které by naši vojáci mohli používat při plnění programu výcvikového roku tady u nás doma. Není žádným tajemstvím, že lidé na fotkách jsou v poslední době velmi oblíbení, kdejaký politik nad nimi natahuje svou ochranou paži. Jejich oděv je navíc velmi slušivý, ve městě splynou prakticky s okolím. V případě výcviku v polních podmínkách stačí jen přidat více zelené barvy. Jedinou nevýhodou tohoto oděvu je jeho limitní použití na většinou letní měsíce.

 

Jako řešení bych viděl změnu v plánu výcviku naší armády. Napříště by měl být kladen větší důraz na otužování našich vojsk, které by mělo dvojí pozitivní účinek. Jednak by se daly použít mnou navrhované typy oděvů, druhak by se armáda celkově otužila, což je u vojsk přeci vždy vítané.

 

Ledacos se u armády mění, ovšem podvlékačky jsou věčné. Všimněte si i parádního klobouku, který by byl určený pro poddůstojnické hodnosti.

 

 

 

 

 

 

Příklad jednotky rychlé reakce. Její příslušníci jsou už na první pohled dobře vycvičení, dobře oblečení, odhodlaní splnit každý rozkaz.

 

Další model je vhodný pro naše námořní vojsko. Sice ho ještě nemáme, ale například u ženijního vojska jsou strojníci motorových člunů, kteří mají uplatnění při stavbě pontonových mostů. Jim je tedy tento model určený.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady vidíme takzvanou „dvojičku“. Jde o základní armádní jednotku, ve které se dva vojáci naučí spolupracovat a bojovat jeden za druhého. V tomto případě jde o nenápadný městský model. Povšimněte si vojáka  vlevo, který právě získal zprávu, že byl na deváté hodině zaznamenán podezřelý pohyb, který má tato jednotka urychleně monitorovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A máme tu další jednotku – dvojičku. Povšimněte si, že vždy jeden z vojáků, oblečený a obutý do předváděného modelu, má boty určené k pohybu v jiném terénu. Jeden je obutý do města, ten by plnil úkoly spjaté s pohybem v městské aglomeraci, druhý má vysoké boty určené pro pohyb v bahnitém a vůbec jinak přírodním terénu. Tam je zase pánem situace on. Pokud by však bylo třeba, byl by díky svému výcviku připraven vzít svého spolubojovníka na záda, a spolu s ním plnit náročnou službu u naší armády.

 

Tak a to je tedy můj návrh, jak řešit situaci kolem prázdných skladů s výstrojí naší armády. Řešení levnější, než to spojené se střečkováním různých českých firem.

Sloužím vlasti!!!

 

P.S. - Tímto článkem si absoltuně nechci dělat legraci z homosexuálů, nebo z obyvatel Afghánistánu, nebo je nějak zesměšňovat, ale jen a pouze si dělám prdel z poměrů v naší armádě...

 

 

K článku můžete diskutovat ZDE

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 11.9.2012 11:45 | karma článku: 22,40 | přečteno: 1419x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5536x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:55

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám