Dědečkův osmimetrový středověk

Bezprostřednost dětí a jejich výroky jsou jednou z věcí, které mne drží v tomto bláznivém světě nad vodou. „To znám, to je jabloň“ vykřikl asi čtyřletý chlapeček, když viděl vánoční stromek (smrček) ozdobený jablíčky. A "znal" víc
Výstava betlémů v Ořechu

Na otázku paní učitelky, jak dlouhý je rekordní betlém na výstavě v Ořechu jsem odpověděl, že osmimetrový. A chlapeček na to „ to znám, můj děda, když byl ještě středověk …. měl taky osmimetrový betlém“. A tipl bych si, že prcek neměl ani tušení, co je osmimetrový, natož středověk.

Ona „jabloň“ (vánoční smrček) visí na výstavě u stropu za kmínek. Tedy tak, jak se původně stromky do bytu umísťovaly. Po vysvětlení dětem, přišel „toznám“. „To znám, maminka také věší kytky ke stropu“.

Jen u pekla plného vyřezávaných čertů a hříšníků chlapec mlčel, chvilku se díval a pak se rychle přesunul dál k tříkrálovému průvodu. Ale i tam se ještě po pekle otočil.

Avšak všechna „to znám“ překonal podobný prcek, který mě neviděl asi 3 měsíce a povídá: „Pane, proč jste tak starý, když minule jste ještě nebyl …..“. Na to jsem neměl odpověď. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Glaser | úterý 29.11.2016 0:07 | karma článku: 13,38 | přečteno: 243x