Senzační odhalení tajemství ministra Kalouska

Při natáčení na Táborsku jsme se náhodně setkali se starou tetičkou ministra financí Kalouska. Ta dobrá žena se rozpovídala o dětství malého Mirečka, který nechodil s ostatními dětmi do Pionýra, ale věnoval se sveřepě zvláštní zálibě: obcházel ve městě a okolí veřejné záchodky a studoval technické zvláštnosti jejich konstrukcí, systémy plováků a splachovacích zařízení, odpady, apod. Obvykle na poplatky za WC padlo celé chlapcovo kapesné určené na zmrzlinu.

Mirkova obsedance toaletní tematikou jej vedla i ke studiu historických pramenů, kdy se s úžasem dozvídal o hygienických zařízeních již ve starém Egyptě, přičemž ale nejvíc uchvátil budoucího ministra způsob vyměšování aristokracie ve středověku, jenž byl na hradech konán z vysutých prevétů, přičemž výkaly prostým působením gravitace padaly na hlavy poddaných (později odborářské lúzy) v podhradí.

Rodina, samosebou, se obávala, zda jejich dítě netrpí mysofilií, tj. sledováním druhé osoby při vykonávání tělesné potřeby, vrcholem kteréžto úchylky bývá záliba jedince v potírání se fekáliemi. Naštěstí šlo spíš jen o zvídavost mladičkého génia, jež pak byla ukojena studiem na chemicko-technologické fakultě a vytlačena z okruhu jeho zájmů vstupem do vrcholné politiky.

Zdálo by se tedy, že s návalem státnické práce a s gigantickým úsilím o zvýšení blahobytu občanů (přes protesty těchto), Kalousek již definitivně na svoji dětskou zálibu zapomněl. Jak nás však učí prof. Jung, nic z toho, co je jednou uloženo ve skladišti našeho podvědomí, se neztrácí.

A tak v řídkých chvílích volna, mezi sprostými telefonáty policejnímu prezidentovi, vrátil se náš hrdina ku své zálibě. V zámeckých prostorách spolustraníka knížete začal sbírat klozety z celého světa, jejichž podrobnému studiu se po nocích opět láskyplně věnoval. Tentokrát to už nebyly primitivní hajzlíky, ale sofistikované japonské prevérty s omýváním a vysoušením nejmenovaných částí lidského těla, samoomyvatelná otáčivá italská prkénka, klozety ve tvaru lidských hlav s otevřenými ústy, další ve tvaru rakve,

dokonce zařízení tlumící neslušné zvuky.

I příteli knížeti se Kalouskův koníček zalíbil, a pokud nepodřimoval, s potěšením pozoroval z fotelu svého místopředsedu, jak si nadšeně pohrává s toaletními mísami. A protože kníže moudře myslí do budoucna, ocenil zámeckou všudypřítomnost klozetů, jež  se mu možná bude brzy hodit, jako tomu stařičkému mocnáři ze Švejka, u něhož byla ke stáru obava, že znečistí vídeňský Schönbrunn.

Bohužel, se zálibou pana Kalouska se do ministrovy mysli také vrátila sprostá slova, která slýchával coby dítě od různých vágusů v okolí veřejných záchodků, a co horšího, začal je coby politik užívat i na veřejnosti. Ale s tím se bohužel nedá nic dělat. Vědci praví, že základní uzpůsobení člověka se utváří v útlém věku, a tak se nemůžeme divit, že správce státní kasy je vlastně oběť své nevinné fekální záliby z dětství.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Olmer | středa 1.8.2012 12:32 | karma článku: 34,18 | přečteno: 3549x
  • Další články autora

Vít Olmer

Bitva o důchod (humoreska)

8.3.2024 v 19:08 | Karma: 44,03

Vít Olmer

Europoslanec v řece /humoreska/

31.7.2023 v 11:26 | Karma: 27,67

Vít Olmer

Pozdní sexstory /povídka/

15.8.2021 v 9:32 | Karma: 29,87

Vít Olmer

Princ a chuďas /povídka/

4.8.2021 v 10:43 | Karma: 30,50