Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slavme, dokud ještě máme vlastní stát

Globalizace a imperialismus vyžaduje celoplanetární řízení a malé státy jako je ten náš, jsou světovým elitám jen pro smích a na překážku. Víme o tom? Máme připravený nějaký plán?

Češi, už od dob Rakouska – Uherska, patří mezi známé potížisty Evropy. Samozřejmě nejsme jediní, takže v určitých kruzích dnes získává na podpoře názor udělat ze zemí Východní Evropy satrapii (ZDE) přímo řízenou Bruselem.  Západní elitu k tomu vedou ryze pragmatické důvody. Víme, že mnohé východní národy historicky nemají dostatek schopných vůdců, z nichž by mohly složit rozumně jednající vládu. Není to tím, že by byly hloupé, ale mají zkrátka talent na něco jiného. Druhou evropskou satrapii, tzv. Jižní, budou tvořit ekonomicky slabé státy, jako jsou například Itálie, Španělsko, a Řecko, které často balancující na okraji bankrotu.

Ve prospěch vzniku Východní a Jižní satrapie hovoří i skutečnost, že v EU je dnes příliš mnoho zemí, což výrazně zpomaluje a ztěžuje její rozhodování. Nechceme-li jen další prázdné summity je výhodné počet zemí u jednacího stolu výrazně zredukovat. Obě satrapie tento požadavek naplňují tím, že na zasedáních Evropské Unie mohou reprezentovat zájmy Východní a Jižní Evropy jako celku. Rozhodování tak může být rychlejší, operativnější a efektivnější. Uvažuje se, že v Evropě by z dnešních 33 zemí mohly zůstat tři až čtyři samostatné státy s přilehlými satrapiemi. Evropa i Unie by byly přehledné a snadno řiditelné.

Třetím důvodem k redukci států jsou velké obtíže při realizování velkých mezinárodních projektů. Projekt nové Hedvábné stezky se dotýká řádově 65 zemí a Číňané se na vlastní kůži přesvědčili, že jednat s jednou zemí po druhé je nesmírně časově náročné, vyčerpávající a mnohdy ani nevede ke kýženému výsledku. Nakonec i pro Čínu je redukci počtu států přínosná, takže ke shodě na ní došly nejvýznamnější světové elity. A není se co divit. Dnes, proti přibližně šedesáti nejbohatším rodinám v roli celosvětových investorů stojí přes 200 států, z nichž každý má svou vládu a jiný právní a daňový režim. Redukce počtu států je v zájmu všech obyvatel planety, protože realizace celoplanetárních projektů přispěje k vyšší zaměstnanosti, výkonnosti a efektivnosti využívání zdrojů celé planety.

Laskavého čtenáře poprosím na tomto místě o malé ohrazení. Rád bych zdůraznil, že mluvím o zániku států a nikoliv národů. Naprosto nesouhlasím s dnes často používaným termínem „ředění národů“ do podoby nějaké beztvaré a poslušné jednotné rasy. Evropské národy budou žít dál, jen ne v rámci vlastních států, ale pouze regionů. V nové evropské ústavě se také uvažuje o dvoukomorovém parlamentu. V první komoře budou zasedat zástupci evropských regionů a v druhé, zástupci všech národů žijících na území Evropské Unie. Role národů bude růst, nikoli zanikat.

Mně osobně  redukce států nevadí, stejně tak, jako představa žít v bruselské satrapii. Nicméně pochopím, že jiní, jako hrdí a vlastenečtí Poláci žít v satrapii odmítnou. Líbí se mi, že iniciativně přicházejí se staronovou ideou vytvoření spolku nezávislých a suverénních států v rámci tzv. „Trojmoří“ (viz obrázek).

Státy tvořící spolek "Trojmoří

Název je odvozen od faktu, že nový spolek zemí propojuje Baltské, Adriatické a Černé moře. Poláci a Chorvati, jako jeho spoluzakladatelé tuto ideu představují Evropě i světu a lobbují za ni u světových státníků. Naposledy získali podporu Donalda Trumpa. Do nově vytvářeného spolku zvou za členy Čechy i Slováky.

Jak se k „Trojmoří“, jako Češi a Slováci postavíme nevím, zda budeme ochotni žít v bruselské satrapii také ne, případně zda máme připraven nějaký vlastní plán. Právě proto jsemna další osud českého i slovenského státu neskutečně zvědav. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Klíma | pátek 26.10.2018 9:02 | karma článku: 12,03 | přečteno: 381x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 377x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 411x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 317x | Diskuse
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik