Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zakladatel německé euro-skeptické strany již zítra v ČR! CEP a 9/11

Na svém blogu publikuji newsletter, který každý týden odesílám 3500 přihlášeným odběratelům. Přihlásit k odběru se lze zde.

Oliver Janich

dovoluji si Vám připomenout, že naše čtvrletní setkání v Golem klubu s Oliverem Janichem (novinář, libertarián, zakladatel německé euroskeptické Strany rozumu, popularizátor otázek ohledně 11.9.2001) je již zítra. Vyjjmečně ho plánujeme až od 20:00, protože předtím se koná významná akce v Centru pro politiku a ekonomiku nazvaná: 11. září 2001 – deset let poté.

Další významná akce se koná tuto neděli (od 11:09) na Václavském náměstí: Shromáždění, pochod a koncert za Pravdu o 11. září 2001, na které také vystoupím s krátkýn příspěvkem (přispěvek z minulého roku zde)

 

S pozdravem,

Vít Jedlička, předseda Reformy.cz

 

ČT24: 9/11 – spiklenecké teorie stále žijí a lidé jim věří

New York – Jen několik hodin poté, co unesená letadla narazila 11. září 2001 do newyorských mrakodrapů Světového obchodního centra (WTC), se začaly šířit stovky konspiračních teorií. A některé z nich přežívají i po deseti letech navzdory všem důkazům. Nedávný průzkum zjistil, že každý čtvrtý Newyorčan věří, že „dvojčata“ poslala k zemi demoliční technika. Vlastní průzkum si [...]

Opravdu víte, co je to fašismus? Je totiž všude kolem nás…

Pokud někdo říká, že fašismus a nacismus je v podstatě totéž, je buď hlupák nebo manipulátor. V obdobě fašismu žijeme nyní. Donedávna mu chybělo už jen státní policejní násilí proti nespokojeným občanům. Samotný fašismus neměl ve svém zárodku nic společného s rasismem, který k němu přidali až nacisté. Fašismus jako takový byl postaven na principech státu, [...]

Schröder: Vytvořme „Spojené státy evropské“

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder vyzval k vytvoření „Spojených států evropských“, protože podle jeho slov blok potřebuje společnou vládu. Informovala o tom v neděli agentura Reuters. Sociální demokrat Schröder, který byl německým lídrem v letech 1998 až 2005, to řekl v rozhovoru pro Der Spiegel. „Současná krize jasně ukazuje, že nemůžeme mít společnou měnu zóny [...]

Tajná zpráva Goldman Sachs: Svět jde do pekel, vydělejme na tom

ew York – Svět se řítí do pekel, pojďme na tom vydělat – tak zní doporučení analytika banky Goldman Sachs nejlepším klientům. S tajnou zprávou bankovního domu přišel deník Wall Street Journal. V dopise pro ty nejvěrnější jsou jiná doporučení než v nedávné oficiální zprávě banky. Nedávné doporučení banky Goldman Sachs zní: „Věřte euru, švýcarský frank [...]

Proč chceme vystoupit z EU – nejen protože není sexy

Na prohlášení prezidenta EU Hermana van Rompuye o tom, že EU je stále sexy reagovala největší švýcarská strana SVP velmi povedeným kino spotem: Je tomu již 7 let, co skončila několikaletá cesta přístupu České republiky k Evropské unii. Psal se 1. květen 2004 a ve většině českých měst se slavilo. Nejen pražskou a brněnskou noční [...]

Autor: Vít Jedlička | středa 7.9.2011 18:25 | karma článku: 15,25 | přečteno: 1155x
  • Další články autora

Vít Jedlička

Pro Česko je výhodné, že není v eurozóně

Wolfgang Schaeuble, německý ministr financí, se přidal do skupiny politiků, kteří přiznávají, že Řecko bude potřebovat pro přežití příštího roku další záchranný balíček. Téma je to obzvláště citlivě především pro německé voliče.

26.8.2013 v 12:56 | Karma: 37,53 | Přečteno: 7119x | Diskuse| Ekonomika

Vít Jedlička

Zachrání implementace Basel III finanční systém před krachem?

O Bance pro mezinárodní vyrovnání (BIS), která běžně existuje mimo zájem veřejnosti, se mohla značná část populace dozvědět v minulých dnech díky medializování nově zveřejněných informací britské centrální banky z počátku druhé světové války. Podle materiálů totiž britští centrální bankéři na začátku okupace Československa na příkaz BIS převedly několik desítek tun Československého zlata na účet nacistického Německa. Banka, která vznikla kvůli vypořádávání reparací Německa po druhé světové válce a měla původně zaniknout s jejich ukončením, sehrála během druhé světové války díky kolaboraci s nacisty poměrně velmi kontroverzní roli.

5.8.2013 v 16:55 | Karma: 10,09 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Vliv kvantitativního uvolňování na trhy

Současnou rozvolněnou monetární politiku Fedu neschvalují pouze dva členové dvanáctičlenné komise FOMC, která o ní rozhoduje. Jedná se o šéfku kansaského Fedu Esther Georgovou a šéfa st. louiského Fedu Jamese Bullara. Mají pro to ale úplně opačné důvody. Podle zápisu FOMC: „Pan Bullar nesouhlasí s usnesením FOMC, protože si myslí, že by komise měla projevit silnější snahu dosáhnout 2 % inflaci. Připomněl, že inflace klesá od začátku roku 2012 a je v současné době značně pod cílem Fedu.“ Z opačného důvodu nepodpořila závěry FOMC Esther Georgová, která dlouhodobě nesouhlasí s kvantitativním uvolňováním, ta má podle zápisu „nadále obavy z agresivní monetární politiky v době rostoucí ekonomiky. Připomněla hrozbu potencionálního rozkolísání trhů, které může uvolněná monetární politika způsobit.“ Myslíme si, že blíže pravdě je paní Georgová. To může být potencionální příležitost pro investory, kteří porozumí vlivu kvantitativního uvolňování na trhy.

25.7.2013 v 16:13 | Karma: 11,28 | Přečteno: 454x | Diskuse| Ekonomika

Vít Jedlička

Cena za pronájem zlata je nejvyšší od krachu banky Lehman Brothers

Sazba na měsíční pronájem zlata vzrostla včera na 0,2988 %, což je nejvyšší hodnota od 18. prosince 2008. Sazba se odvozuje od mezibankovní úrokové sazby LIBOR a od zápůjční sazby zlata (gold forward offered rate, GOFO), která se včera dostala do záporných čísel.

10.7.2013 v 18:22 | Karma: 11,03 | Přečteno: 877x | Diskuse| Ekonomika

Vít Jedlička

Šef ECB Draghi nechal Itálii osmimiliardového kostlivce ve skříni

Evropskou unii otřásá nový skandál. Deníku Financial Times se dostal do ruky 29 stránek dlouhý dokument o derivátových transakcích, který vyvolává spekulace, že Itálie před vstupem do EU snížila státní deficit z roku na rok pomocí účetních manipulací tak, aby se vešla do tříprocentního limitu požadovaného maastrichtskými kritérii. Mediálně zajímavé je, že v tu dobu byl generálním ředitelem italského ministerstva financi Mario Draghi, současný šéf Evropské centrální banky, který v mezidobí od roku 2002 pracoval pro Goldman Sachs. Draghi již na situaci stačil reagovat s tím, že Ministerstvo financí v nejbližších dnech vyrobí detailní zprávu k derivátovým obchodům. Mluvčí ECB odmítl reagovat na jeho zapojení v celé kauze. Italské ministerstvo financí se snažilo zprávu o ztrátách vyplývající z derivátových kontraktů vysvětlit tak, že jde o běžné operace používané v hedgingu.

1.7.2013 v 14:48 | Karma: 17,51 | Přečteno: 764x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články