Jsme strana kmotrů, pokud se to někomu nelíbí, nemusí ODS volit

Na svém blogu ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) včera zveřejnil a krátce potom zase smazal (nedementoval - aktualizace našel jsem dementi, ale nechápu proč nevyšlo na stejném blogu, spíš předpokládám, že bylo vynucené vedením ODS) následující blog:

Z pohřebu Václava HavlaLimonJoe

 

O šéfovi Budvaru jednám s kmotry

Pokud by audit skutečně ukázal, že si dosavadní ředitel národního podniku Budvar pan Boček při sporech o ochranou známku nevedl profesionálně, a já se jej rozhodl nahradit (zdůrazňuji ale, že rozhodující slovo bude mít výsledek auditu), rozhodnou o jeho případném nástupci nejen odborné manažerské kompetence, ale samozřejmě i politické směřování. To není nic překvapivého, sám Petr Nečas přece odůvodnil odchod mého předchůdce ministra Fuksy tím, že se „politicky rozešli“. Stejně tak je známo, že v politickém směřování ODS mají významné slovo pánové Rittig a Dlouhý. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí ODS volit Pokud toto tvrzení někomu připadá arogantní, ať se podívá na lednový výzkum agentury STEM. Ačkoli se média mohla přetrhnout v kritice nastupujícího ministra Kuby a přicházela se zaručenými informacemi, že „prý“ je mužem Pavla Dlouhého, ODS je podle výzkumu stále druhou nejsilnejší stranou. Ano, politická realita často není ideální, i já bych si uměl představit jinou ODS. Ale musíme vybírat z toho, co je. Zdá se, že to naši voliči chápou. ODS je pořád rozumnou alternativou. Chcete radši volit europtimisty z TOPky, nekonstruktivní odmítače všech reforem z ČSSD, komunisty nebo vyhodit svůj hlas pro tříprocentní firmu pana Bárty?

Myslíme si, že je to škoda, že tento příspěvek měl na svém blogu nechat. Krátce po zveřejnění měl už několik tisíc čtenářů. Rozhodl jsem, že tento, téměř vzorový způsob uvažovaní člena ODS, by bylo škoda nepublikovat.

V této souvislosti si dovolím připomenout moje dva oblíbené citáty:

Nikdy neustupuj před zlem, ale ještě odvážněji proti němu bojuj.“ Latinsky „Tu ne cede malis sed contra audentior ito„, což je citát z Virgiliovy Aeneidy a oficiální motto Ludwig von Mises institutu, který nedávno vzniknul i v České republice.

Jako druhý citát mě napadá:

„Dokud budeme volit menší zlo, bude vítězit jen zlo. Sice menší, ale pořád zlo.“ — Petr Mach

Kam dál:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vít Jedlička | úterý 7.2.2012 8:39 | karma článku: 31,65 | přečteno: 2356x