Co si ODS rozhodně nepřeje slyšet

Tento projev doslova rozbrečel Miroslavu Němcovou. Nebyl to ale pláč upřímný, který by měl reflektovat pravý stav ODS...

Vážení členové ODS, mluvím k Vám jako bývalý člen ODS a současný předseda Strany svobodných občanů v Královéhradeckém kraji. Před rokem jsem založil občanské sdružení Reformy.cz, které významně mění politickou diskuzi o EU v České republice. V posledním díle Reflexu vyšly komentáře hned ke dvoum videím, které jsme publikovali (1, 2).

Dovolte mi zde, na vaší ideové konferenci jistou míru kritiky, která zde dosud vůbec nezazněla. Často jsem zde slyšel o nutnosti boje s přebujelou byrokracií a státním aparátem.

Kdybyste to mysleli vážně, vzali byste si k ruce seznam čtyřiceti úřadů na zrušení od Petra Macha a zrušili byste například zbytečné úřady práce. Nestalo by se, že od roku 2005 vzrostl počet jeho úředníků z pěti na devět tisíc. Nestalo by se, že by Česká republika spadla na světovém žebříčku ekonomické svobody z 28. na 30. místo za minulý rok. Nestalo by se, že by navzdory Nečasovým slibům vláda zvedala daně jako třeba DPH. ODS by se nemohla svým hlasováním podílet na astronomických státních deficitech. Nemohlo by se stát, že Vaše strana navzdory vašemu kongresovému usnesení podpoří Lisabonskou smlouvu. Vaši poslanci by společně s KSČM nepodpořili zákony EU o Babišových biopalivech a Romanových solárních elektrárnách, které nás stojí desítky miliard korun ročně. Váš potencionální kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka by věděl, že v souvislosti se záchranou eurozóny se nejedná o 5 ale o 160+ miliardách korun (více o fungování ESM).

Ale co hlavně: Nestalo by se, že Vás opustí Váš čestný předseda a prezident této republiky Václav Klaus ani další čestní a pracovití lidé jako poslanec Michal Doktor nebo senátor Petr Pakosta.

Vaše voličská podpora padá na úroveň KSČM a myslím si, že je čas k sebereflexi. Je čas si uvědomit, že jediný způsob, jak hájit zájmy České republiky v EU je vystoupit z ní. Vystoupením z EU nepřijdeme o svobodný obchod s EU, jak je často mylně předkládáno, protože jsme členy EHP.

Z EU, jak sám s oblibou říká předseda komise EU a bývalý maoista Barosso se buduje další „říše“ u čehož rozhodně být nemusíme. Ještě na závěr Vaší konference „Podnikání a pracovní místa“. Jediný způsob, jak stát může napomoci podnikání a tvorbě pracovních míst, že do toho nezasahuje.  ODS celou problematiku, jak jsem zde zaslechl, řeší „šalamounky“ kompenzuje škodlivé regulace a dotace EU dotacemi do inovací. Děkuji za pozornost

PS: v polovině příspěvku jsem byl přerušen a bylo mi zabráněno ho doříct, ačkoliv jsem byl pozván členy ODS a řádně jsem se přihlásil do diskuze. Na závěr konference vystoupila Němcová, která mi plačky oznámila, že jsme neměl s tímto příspěvkem vystupovat, že to nebylo hezké. Kam dál:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vít Jedlička | pondělí 23.1.2012 8:40 | karma článku: 30,50 | přečteno: 2513x