Zeman není ten, kdo si může klást podmínky

Virtuálním Českem hýbe kruciální záhada. Kolik bude debat mezi kandidáty na Hrad? Dvě? Čtyři? Žádná? 

Předvolebních debat máme za sebou několik. 8 kandidátů do nich poctivě docházelo, jeden na ně zvysoka kašlal. A když už chtěl nějak dát najevo, že některou z nich zaregistroval, poslal tam svého poskoka. Proč? Kdo ví. Snad aby mu nikdo nemohl vyčíst, že je ignoruje, snad aby ostatním kandidátům naznačil, co si o nich myslí, resp. jak jimi pohrdá. Vrcholným číslem  této naduté prezentace obřího ega - podle mnohých neobyčejně vtipné - bylo vystoupení Ovčáčka s fíkusem.

Tentýž Ovčáček se kasal, že "pan prezident" se žádné předvolební debaty nezúčastní, a to ani v mezidobí mezi prvním a druhým kolem".

Ale situace se změnila. Nadutý sebestředný hradní pán dostal na frak. Hlasů pro něj je výrazně méně než proti němu, a pan prezident dolních deseti milionů (ale kdeže!) najednou cítí, že mu teče do bot. Najednou by diskutoval, až by se mu od úst prášilo! Ne dvě, hned čtyři debaty! A ČT? V žádném případě...

Jenomže vážený starý pane, Vy už nemáte nárok klást si podmínky. Vy buďte rád, že si Váš protikandidát udělal čas aspoň na ty dvě. Ostatně na víc Vašich sebestředných exhibic by neměl žaludek ani Chuck Norris.

Takže si vezměte konvičku a zalívejte řádně fíkus. Doufám, že už brzy to bude hlavní náplní Vašeho důchodcovského dne.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lumír Vitha | úterý 16.1.2018 15:25 | karma článku: 42,47 | přečteno: 4509x