Vejce rozpočtové odpovědnosti

Je-li něco nemlich takové, jako něco jiného, říká se, že je to podobné jako vejce vejci. Vskutku - jen těžko někdo rozezná vejce z malé klece od vejce z velké. Snad podle ceny. Ale nejde o vejce, jde evropské pravidlo a jeho vymáhání.

Kdysi před lety (a teď nepitvejme, kdo v tom měl prsty, neboť ti, co to nakonec posvětili, tam stále sedí) se dohodlo, že slepice musí dostat víc prostoru.

Času na přípravu bylo dost. Kupříkladu Češi to v pohodě stihli.

Takoví Poláci byli méně čiperní a nestihli to. Tudíž ušetřili na investicích, tudíš mohou prodávat levněji.

Šikovní obchodníci to zkusili, nakoupili ta levnější vejce - i když je to ZAKÁZANÉ (sic) a narvali jimi prodejny. Kontrolní orgány některých národních států proti tomu zakročily, ale tím de facto způsobily nedostatek vajec. A Poctivě Pracující teď nemají co na pánev a oprávněně se dožadují svých práv s tím, že vejce z velké klece se od vejce z malé klece přeci nepozná. Inu, nepozná, jen podle ceny.

A úředníci EU, kteří to všechno vymysleli a zorganizovali? Nic :-) Asi mají jiné starosti než vymáhat účinnost vlastních nařízení.

Asi mají plné hlavy Dohody o rozpočtové odpovědnosti. Že to nechtějí podepsat Britové, no konečně vždycky to byli trochu podivíni. Schovávali se až za Kanálem (fuj), neuznávají papeže (taky fuj) a dokonce vymysleli konstituční monarchii (3x fuj!), ale že ti Češi... Ani Sarkozy nechápe, co to do nich vjelo...

No co by, stačí se podívat, jak EU prosazuje nařízení o slepicích a vejcích...

Autor: Lumír Vitha | neděle 19.2.2012 15:42 | karma článku: 21,10 | přečteno: 1105x