V životě máš jen jednu šanci! Aneb Maturita není pro (píp).

Jidáš opět zradil, tentokrát maturanty z češtiny. Kdo by to dneska už nevěděl. A kdo by nezaregistroval ublíženecké fňukání

takzvaných mladých lidí, kteří zcela hloupí, nepřipravení a neochotní k jakékoliv oběti dožadují se - čeho vlastně? Maturity? Nebo spíše glejtu o absolvování maturitní zkoušky? B je správně, to si troufám zodpovědně tvrdit.

Prý - Jak může budoucnost člověka záležet na jedné zkoušce? Co když se špatně vyspí? Co když bude nervózní?

No a? Když si nevěří, když si místo sebevědomého přístupu k řešení problému s odpuštěním nadělá do kalhot, maturitní vysvědčení mu do rukou nepatří. Ani náhodou!

Copak si může doktor, který totálně zmastí operaci, říci, "Sorry, paciente, já se na to doma ještě kouknu a zejtra to určitě dám, neboj!"?

Copak si to může říci stavitel mostu? Elektrikář, co Vám doma instaluje elektrické rozvody? Plynař? Policajt řídící provoz na křižovatce?

Život nám většinou dává jen jednu šanci a prostor pro opravu - pokud vůbec je - je velmi omezený. Dospělý jedinec se s tím musí smířit, musí s tím žít, musí unést zodpovědnost a bezpodmínečně na to musí být připraven. Maturita je zkouška z dospělosti. Kdo ji nezvládne, není připraven stát se dospělým.

Autor: Lumír Vitha | pondělí 11.5.2015 10:44 | karma článku: 22,95 | přečteno: 758x