Topolánek jako muleta i lakmusový papír

Chtěl jsem napsat "červený hadr", ale včera mi smazali blog proto, že jsem v titulku použil sousloví "frustrovaný psychopat", což je prý urážka. Tak abych někoho neurazil...

"Tak nám podepsali Topolánka!"
"A kterýho? Já znám dva"...

Senátoři podepsali Topolánka, a je to, jako když naleje vody do vroucího oleje. Syčí to, prská, cáká mastnou špínu všude kolem. Ale proč vlastně?

Nejspíš proto, že Topolánek je úplně stejnej arciďábel, jako Kalousek, jenom trochu zapomenutej. Stačí ta dvě jména vyslovit a náš jedině správně demokraticky smýšlející pracující lid začne vidět rudě. Cítí se ohrožen?

Čím? Proč se najednou kapacity lidové demokracie jako pan Hurka nebo Šiša předhánějí, kdo z nich napíše žlučovitější elaborát proti člověku, o kterém i sám AB prohlásil, že to byl nejzkorumpovanější premiér? A můžeme si být jisti, že AB o tom něco ví, v kontaktu s nejrůznějšími premiéry pohádkově bohatne už dvacet let.

Proč cítí potřebu dělat takový humbuk kolem jednoho dinosaura, který nemá šanci ani na druhé kolo?

Protože nejde o Topolánka. Jde o to, že stačí podpisy 10 senátorů nebo 20 poslanců a kandidát nemusí podupávat po náměstích a návsích a škemrat o 50 tisíc podpisů doložených číslem občanky.

Nevím, proč jim to vadí. Nejspíš pořád žijí v představách, že musí volit ty, které jim politbyro předhodí.

Už není žádné politbyro. Bohužel zdá se, že mnohým znovu pořádně chybí.

Autor: Lumír Vitha | středa 8.11.2017 7:29 | karma článku: 16,51 | přečteno: 694x