Strakonické volby ukázaly, proč Babišovi rostou preference

Opakované volby ve Strakonicích vyhrála Strakonická veřejnost. A to tak, že Strakonické zastupitelstvo naprosto ovládla ziskem 17 křesel z 21. 

Připomeňme si, že poslední volby zrušil příslušný soud na základě stížnosti, že ke kampani zneužívala i městské tiskoviny a další komunikační prostředky. Získala tenkrát těsnou nadpoloviční většinu - 51 %.

Teď je to 65 %, a díky klíči pro rozdělování křesel jí to spolu s výsledky ostatních stran a sdružení vyneslo zmíněných 17 křesel, což znamená asi 81 % hlasů v zastupitelstvu. A samozřejmě možnost vytvoření jednobarevné rady.

Jak je to možné? Jak je možné, že strana, která evidentně v původních volbách porušovala zákon, která obsadila všechny městské komunikační prostředky a znemožnila v rozporu se zákonem přístup ostatním subjektům, strana, která bojovala nečestně, na což má od soudu "papír", tak drtivě vyhrála?

Je to možné, protože lidem je to putna. Lidé touží po fér souboji, ale nesmí to být moc složité. Že zneužili erár pro svou potřebu? No a co? Všichni přece mohli. Byli nejvíc vidět, tak vyhráli. A že něco porušili? No bóže. Jsou šikovní. To ty zákony jsou tak složité, kdo se v tom má vyznat? A oni se vyznají. Cožpak je to špatně? Ostatní jen žvaní, pláčou a fňukají cosi o spravedlnosti, a sami dokážou tak akorát bonzovat do Prahy, navíc se nezmůžou.

A navíc - opakované volby = opakovaný vopruz. Hodíme to, mámo, těm, co jim ubližujou, Když proti nim ostatní tak brojej, asi jim překazili nějaký špinavý kšefty. 

Volby nevyhrává právo. Vyhrává stockholmský syndrom. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lumír Vitha | neděle 15.12.2019 10:25 | karma článku: 28,92 | přečteno: 1979x