Komentář plný nenávisti - rozbor textu VK ml.

Na stránce https://www.novinky.cz/komentare/506524-komentar-nenavist-vaclav-klaus-ml.html se dnes objevil komentář Václava Klause mladšího o tom, jak je naše společnost plná nenávisti.

Autor se cítí být jednak znechucen touto nenávistí, jednak se cítí být její obětí. Tlustí muži na sjezdovce poblíž jeho bydliště na něj pokřikují "nácku", stejně jako jiní, pro změnu vousatí, u Filozofické fakulty. Autor se proto táže: "Mám kvůli tomu přestat lyžovat? Mám přestat jezdit tramvají?"

Za sebe mu odpovídám:

Pane Klausi mladší, jezděte si, kde chcete a na čem chcete. Jen se prosím zamyslete nad tím, z čeho se ta nenávist bere. Zkuste si po sobě přečíst, co jste napsal.

"Když jste odpůrce evropské integrace a ztráty suverenity České republiky" píšete, "tak nejste odpůrce evropské integrace a ztráty suverenity České republiky, ale „agent Ruska“ nebo „nácek“. Když si myslíte, že rodina je táta, máma a děti – tak jste „nácek“ a „homofob“. " A ve stejném duchu pokračujete celý odstavec.

A hned v tom dalším uvádíte: "Propagandistický plátek Forum 24 třeba otiskl článek Putinovi služebníci, kde označil řadu lidí, kteří spolu nemají dohromady moc společného – za ruské agenty. Včetně mě. Já přitom nemám s Ruskou federací cokoli společného. Ani jsem za ty čtyři roky tady o Rusku nic nepsal, pokud se nepletu. Článek doprovodily dryáčnické nechutné karikatury – velmi podobné grafice nacistického týdeníku Der Stürmer."

Tedy: Server, který o Vás nepíše to, co byste chtěl číst, je "propagandistický plátek". Karikatury jsou "dryáčnické", protože Vás zesměšňují. To karikatury dělají. Každému.  Grafika je podobná nacistickému týdeníku Der Stürmer. Pominu-li fakt, že karikaturní kresba má svá přesná pravidla, stejně jako třeba komiksová, a tudíž jsou si karikatury, jakož i komiksy, docela podobné, zastavím se u toho nacistického týdeníku. Jak to víte, že zrovna v tomhle týdeníku vycházejí karikatury podobné vizáže? Vy ho zřejmě čtete...

Váš text je jako šitý na míru serverům jak Parlamentní listy, Sputnik, Aeronet a podobným. Včetně kopnutí si do Kalouska, fňuknutím nad Ladislavem Jaklem, který se chudák stal obětí fyzického napadení (co Feri? Toho mlátit můžou?).

Pane Klausi mladší, v tom Vašem článku vystupujete jako zloděj, který volá "Chyťte zloděje". Jste mistrem manipulace a svým projevem jste Okamurovatější než Okamura. Myslím, že ho plně nahradíte. 

Budiž Vám to přáno. Jen prosím - až příště budete kritizovat ty, co šíří nenávist, začněte u sebe. 

Hezký den!

Autor: Lumír Vitha | pondělí 3.6.2019 12:35 | karma článku: 26,16 | přečteno: 1206x