Copak jste se, lidi, všichni pomátli? :-O

Zeman jmenoval Rusnoka premiérem. Tato zpráva utrhla lavinu nadšení, jak konečně Báťuška zatočil s tou proradnou koalicí, jak se nám otvírají zářné zítřky a konečně se svobodně nadechneme... No jednak tohle je opsaný z Rudýho Práva, a jednak to není pravda. Jak je u Rudýho Práva zvykem...

Zeman sice jmenoval Rusnoka premiérem, ale Rusnokova vláda důvěru nedostane. Ani žádného jiného premiéra, kterého by Zeman eventuelně následně jmenoval.

A to proto, že Zeman nebude jmenovat toho, kdo by důvěru dostal...

Ergo Nečasova vláda v demisi v pohodě dovládne do řádných voleb, které mimochodem - stejně jako jakékoliv mimořádné - nic nerozhodnou, protože koalice z nich vzešlé se budou opírat o velmi těsnou a nestabilní většinu.

Ať volby vyhraje kdokoliv, bude se čile obchodovat s funkcemi, bez ohledu na to, jak se na to bude tvářit Báťuška na Hradě. když bude nejhůř, opráší se opoziční smlouva (ostatně Zemanův vynález), která umožní jedné straně sestavit menšinovou vládu a všem pak podělit se o moc. Zemanovi navzdory.

Prostě zářné zítřky s volbami nepřijdou, bude víceméně furt stejně. Ten, kdo se snaží, bude mít víc, a lenoch a hlupák míň.

To žádé volby nezmění.

Howgh.

PS Diskuzi jsem nevypnul, nemám tušení, proč nefunguje...

Autor: Lumír Vitha | úterý 25.6.2013 18:53 | karma článku: 27,11 | přečteno: 1712x