Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo se již opět a tradičně mýlí

Měl jsem obavu, že Předvolební palubní deník bude občas trpět nedostatkem témat, ale jak je vidět, naši volební soupeři nás sami pravidelně zásobují neotřelými nápady vznikajícími přímo u těch nejvyšších a hodnými ctěné pozornosti laskavého čtenáře.

Před týdnem, v palubním deníku č. 5 jsme si řekli, že brněnští zelení z důvodu nedostatku vlastních předvolebních témat a z důvodu absence jakýchkoliv hmatatelných výsledků skutečné práce při rozvoji města Brna si jako hlavní metodu své předvolební kampaně zvolili metodu fackovacího panáka a samozřejmě je to ODS, kdo je cílem jejich veškerého negativního snažení.

Potencionální volič toužící po informacích o tom, jak si brněnští zelení představují další rozvoj moravské metropole, má velký problém najít na web stránkách tohoto spolku jakékoliv konkrétnější informace. Tři týdny před komunálními volbami chybí nejen volební program, ale i kandidátní listina. Ale třeba to ještě napraví a zájemce mimo textů o tom, jak to ti druzí (z ODS) dělají špatně, najde konečně i představy zelených jak by se to mělo dělat správně, kdyby nás k tomu voliči zase náhodou pustili.

Ale zpět k tomu tématu aktuálně podstrčenému panem náměstkem pro (ne)rozvoj Brna, Martinem Anderem.  Ten se na svém blogu sice opět nevěnuje (asi přísně tajnému :-) ) volebnímu  programu své vlastní strany, ale v rámci zmiňované metody fackovacího panáka se naváží do ODS.  Tentokrát se pod titulkem Kdo zrušil hlavního architekta zabývá především třemi záležitostmi – zrušením funkce hlavního architekta města Brna, změnou územního plánu v Přízřenicích a lídrem ODS do komunálních voleb Robertem Kotzianem.

Agentura uvádění psaného na pravou míru musí konstatovat, že ve všech třech bodech se, (jak bychom to řekli politicky korektně - nebudeme se přece snižovat na úroveň podpásovek zelených. OK, použijeme nějaký hezký eufemismus) pan náměstek Ander prostě mýlí.

Funkce hlavního architekta města Brna byla sloučena s další pozicí s tím, že nová funkce, ať už se jmenuje, nebo nejmenuje „Hlavní architekt města Brna“ nebyla okleštěna o žádnou kompetenci, o žádnou pravomoc. Pokud se panu náměstkovi zdálo a zdá, že v rozpočtu města Brna je nadbytek prostředků a měla by se příslušná funkce opět rozdvojit a na úřadu statutárního města by měl být někdo s titulem „Hlavní architekt města Brna“ je na místě se ptát, co panu Anderovi celé čtyři roky bránilo tento stav napravit? Proč si na to vzpomněl tak najednou,  necelý měsíc před volbami?

Ad změna územního plánu v Přízřenicích:

„...změnu územního plánu, která z rozsáhlých zemědělských ploch učinila pozemky pro masivní bytovou výstavbu... .... je dílem právě náměstka za ODS...“

Ano, pane náměstku Andere, oni to politici řídící město Brno měli totiž v popisu práce a na rozdíl od vás pro rozvoj města Brna skutečně pracovali a nikoliv ho blokovali. Nechceme-li, aby občané Brna odcházeli z našeho města, stavěli a kupovali si bydlení (a odváděli své daně) mimo Brno, chceme-li aby se město skutečně rozvíjelo, musí politici aktivně hledat místa, kde se může tato základní lidská potřeba realizovat. To, že na změnu územního plánu nejvíce tlačili právě přízřeničtí majitelé zemědělské půdy, kteří své pozemky velmi lukrativně zpeněžili, je jenom perlička dokreslující celou záležitost.

No a samozřejmě v otázce kandidáta ODS na post primátora  to u Martina Andera není nevědomost, ale zcela jasný zlý úmysl.  Nemůžeme-li někoho znevěrohodnotit, pomluvíme jeho spolupracovníky:

„...hlavní slovo v ODS nebude mít volební lídr, ale ti, kteří se poskládali na kandidátce za něj do závětří bezpečně volitelných míst a ti mají vzhledem ke své podnikatelské minulosti i současnosti úplně jiné zájmy a představy o územním plánu a nakládání s městskými pozemky...“

Touto větou na sebe autor prozrazuje dvě věci.  Jednak že má z čistého štítu Roberta Kotziana opravdu  velké obavy, takže o dalších lidech na kandidátce ODS spekuluje a vaří z vody a jednak, že bolševický slovník o podnikatelích (už chybí jen „spekulanti“ a „vykořisťovatelé“) mu není cizí.

Pikantní je, že ti zlí podnikatelé se objevují i na kandidátce brněnských zelených. Nebo snad pánové  Anastazios Jiaxis a David Bartůšek jsou ti „hodní“ podnikatelé a „zlí“ jsou jen ti z ODS?

Autor: Vít Blaha | pátek 24.9.2010 6:19 | karma článku: 12,16 | přečteno: 1356x
  • Další články autora

Vít Blaha

Babišovy nové plány?

Před pár týdny jsem při cestě z Prahy na D1 poslouchal kvůli Zelené vlně Radiožurnál. V asi dvacetiminutovém pořadu tam mluvili o ministru financí, tedy o tom, kdo prakticky řídí vládu České republiky, o Andreji Babišovi. O tom, jak si ze speciálních policejních jednotek vytahuje dlouholeté a zkušené specialisty a vytváří z nich nejen na svém ministerstvu, ale i v rámci Agrofertu útvary lidí, kteří pro něj „zpracovávají“ podklady v oblastech o které má Andrej NeBureš eminentní zájem.

11.12.2014 v 18:17 | Karma: 18,52 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Vzpomínka na Petra Vymyslického

aneb František, nebo raději Petr? Radní Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR), sociolog a antropolog, zastupitel Prahy 2 Michal Uhl navrhl, aby jeho místní část udělila čestné občanství exkomunistovi Františku Krieglovi. Rada městské části návrh odmítla. Břetislav Rychlík v novinovém komentáři vysvětluje, proč je napravený komunista hoden ocenění. Nechám stranou posedlost soudruhů všech odstínů červené společenskou hrou na"daj-li mi medaili, či nedaj-li"a budu se dál bavit jejich představou o nápravě"hříchů mládí"ve stylu"...mysleli jsme to tehdy dobře, jen se to nějak (jako vždy) zvrtlo..."

12.8.2014 v 2:29 | Karma: 16,31 | Přečteno: 521x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Ledové hlavy

aneb Sériovka i v umění? Don Thompson ve výborné knížce „Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů“, aneb Prapodivné zákony ekonomiky současného umění a aukčních domů, popisuje story britského umělce Damiena Hirsta, jenž svého slavného žraloka ve formaldehydu prodal počátkem devadesátých let minulého století za 50 000 liber obchodníkovi s uměním Charlesovi Saatchimu.

8.3.2013 v 1:33 | Karma: 7,97 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Drobné rozdíly

V posledním Reflexu je pod titulkem "Nejlepší loupež století" článek o neuvěřitelném příběhu, kdy hlavní účetní polské Solidarity Jozef Pinior v prosinci 1981, jen pár dnů před vyhlášením Výjimečného stavu vybral z účtu Solidarity příspěvky členů této první svobodné odborářské organizace.

15.12.2012 v 15:52 | Karma: 20,12 | Přečteno: 973x | Diskuse| Společnost

Vít Blaha

EuroTunelářům zatéká do tunelu!

Některé věci jsou tak zcela zjevně absurdní, že mi přijde až komické, když se je nakonec podaří prosadit a dokončit. Úterní reportáž regionálního brněnského televizního studia ČT k tradiční nesmyslnosti většiny europrojektů přidala i netradiční premiéru „magnetu na turisty“.

10.10.2012 v 18:50 | Karma: 24,44 | Přečteno: 1103x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Od 60 let jsou bez šance, míní Maláčová. Pomůže rekvalifikace, říká Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Politici to uvítali

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  17:51

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
O věcech nejen z města v němž žiji...

Další mé názory naleznete na:

www.angle.cz

a na:

http://vitblaha.wordpress.com

Seznam rubrik

Oblíbené stránky