Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hejtmana Haška úděsné motto

Hejtman David Rath se od začátku dubna intenzívně snažil o to, aby se nekonal projekt Studentské volby na středních školách. Svým neodolatelným způsobem nejdříve napadl ministryni školství Kopicovou, když ji obvinil ze zneužívání veřejných prostředků pro propagaci ODS na středních školách, aby následně varoval školy ve Středočeském kraji před účastí.

Ano, sociální demokraté mají velmi dobrý přehled o (ne)popularitě své strany mezi studenty středních škol, takže nebezpečí plynoucí z toho, že by se na veřejnost dostaly i poněkud jiné průzkumy než ty od STEMu placené ČSSD pochopili i jiní členové strany demokratů se sociálním cítěním za peníze jiných.  Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů Michal Hašek neprve rozmluvil ministryni školství Kopicové záštitu ministerstva nad celou akcí, aby následně zcela elementárně porušil svou pravomoc, když rozeslal jménem Asociace krajů školám e-mail  v němž chtěl aby školy oznámily, zda se budou Studentských voleb účastnit. Píši „zneužil“ proto, že asociace krajů nemá vůči školám žádné pravomoci – školy jsou zřizovány jednotlivými kraji a nikoliv Asociací.

Že ČSSD považuje propagandistické působení průzkumů na své voliče za zcela klíčové ukazuje i zcela bezprecedentní případ prosazení průzkumů  agentury STEM pro veřejnoprávní Český rozhlas.  Volební manažer sociálních demokratů Jaroslav Tvrdík protlačil STEM do rozhlasu pohrůžkou neúčasti členů jeho strany v předvolebních diskuzích (jakoby někomu scházeli :-)).

Výsledky  Studentských voleb ukazují, že se Rath a Hašek neobávali zbytečně.  Zisky mezi 1% –  2% hlasujících studentů názorně ukazují co si o plnění oranžových „Snů našich dětí“ myslí ti, kteří je budou v budoucnosti platit.

Předseda Jihomoravské ODS Jiří Kadrnka kritizoval ve svém článku pro Mladou frontu Dnes kroky sociálních demokratů, snažících se Studentské volby eliminovat. (Nezkrácenou verzi jeho textu naleznete zde). Hejtman Hašek podrážděně reagoval na webu Jihomoravského kraje.  Jeho reakce je celkem předvídatelná, používání silných slov je pro hejtmana Jihomoravského kraje typické, a v době klesajích preferencí ČSSD i pochopitelné.  Co mne ale zaujalo a opravdu pobavilo, byla poslední věta jeho prohlášení, kterou nazval „úděsným mottem“:

„...Pro naši pravdu můžeme i lhát...“

Vkládá ji do úst Jiřímu Kadrnkovi a díky použitému plurálu i ODS.

Ano, oranžoví Mirkové Dušínové pro svou pravdu nikdy nelžou. Takže:

Není to sociálně demokratická  lež, ale náhoda a jen a jen náhoda:

-       když denně jezdím kolem několika billboardů ČSSD na nichž jsou různé lživé nápisy – třeba NEVOLÍŠ - ZAPLATÍŠ / 3657 za chřipku - tento billboard má několik variant s jinými platbami za různé nemoci a zdravotnické úkony.  Je jen náhoda, že Sociální demokraté tyto lži opakuje i na svém webu v rozšířeném vydání. Pikantní je, že Tvrdíkovi a Dimunovi propagandisté  mají o zdravotnickému systému představy na úrovni ostatních členů ČSSD, protože na webu mají „Ceník nemocí“ nadepsán otázkou „Kolik platí nemocnice pojišťovnám“?.  Možná by stačilo si to jednou přečíst a pak by i v Lidovém domě třeba pochopili, že je to naopak. Že pojišťovny (alespoň v tom normálním zdravotnictví) platí nemocnicím a ne nemocnice pojišťovnám :-)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-       když v únoru letošního roku tvrdil Jiří Paroubek, že ministr vnitra Pecina nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny

 

-       když dva dny před tím, než ČSSD loni na podzim „odstřelila“ listopadové volby, tvrdil na Facebooku Jiří Paroubek, že to budou ODS, TOP09 a další strany kdo se bude snažit odložit volby na jaro 2010.

 

 

Jediné vysvětlení je, že si pojmy „pravda“ a „lež“ vykládají  u sociálních demokratů poněkud volněji než my ostatní. A pak jim obyčejná pravda Jiřího Kadrnky připadá jako „úděsné motto“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Blaha | úterý 4.5.2010 19:04 | karma článku: 30,30 | přečteno: 1216x
  • Další články autora

Vít Blaha

Babišovy nové plány?

Před pár týdny jsem při cestě z Prahy na D1 poslouchal kvůli Zelené vlně Radiožurnál. V asi dvacetiminutovém pořadu tam mluvili o ministru financí, tedy o tom, kdo prakticky řídí vládu České republiky, o Andreji Babišovi. O tom, jak si ze speciálních policejních jednotek vytahuje dlouholeté a zkušené specialisty a vytváří z nich nejen na svém ministerstvu, ale i v rámci Agrofertu útvary lidí, kteří pro něj „zpracovávají“ podklady v oblastech o které má Andrej NeBureš eminentní zájem.

11.12.2014 v 18:17 | Karma: 18,52 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Vzpomínka na Petra Vymyslického

aneb František, nebo raději Petr? Radní Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR), sociolog a antropolog, zastupitel Prahy 2 Michal Uhl navrhl, aby jeho místní část udělila čestné občanství exkomunistovi Františku Krieglovi. Rada městské části návrh odmítla. Břetislav Rychlík v novinovém komentáři vysvětluje, proč je napravený komunista hoden ocenění. Nechám stranou posedlost soudruhů všech odstínů červené společenskou hrou na"daj-li mi medaili, či nedaj-li"a budu se dál bavit jejich představou o nápravě"hříchů mládí"ve stylu"...mysleli jsme to tehdy dobře, jen se to nějak (jako vždy) zvrtlo..."

12.8.2014 v 2:29 | Karma: 16,31 | Přečteno: 521x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Ledové hlavy

aneb Sériovka i v umění? Don Thompson ve výborné knížce „Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů“, aneb Prapodivné zákony ekonomiky současného umění a aukčních domů, popisuje story britského umělce Damiena Hirsta, jenž svého slavného žraloka ve formaldehydu prodal počátkem devadesátých let minulého století za 50 000 liber obchodníkovi s uměním Charlesovi Saatchimu.

8.3.2013 v 1:33 | Karma: 7,97 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní

Vít Blaha

Drobné rozdíly

V posledním Reflexu je pod titulkem "Nejlepší loupež století" článek o neuvěřitelném příběhu, kdy hlavní účetní polské Solidarity Jozef Pinior v prosinci 1981, jen pár dnů před vyhlášením Výjimečného stavu vybral z účtu Solidarity příspěvky členů této první svobodné odborářské organizace.

15.12.2012 v 15:52 | Karma: 20,12 | Přečteno: 973x | Diskuse| Společnost

Vít Blaha

EuroTunelářům zatéká do tunelu!

Některé věci jsou tak zcela zjevně absurdní, že mi přijde až komické, když se je nakonec podaří prosadit a dokončit. Úterní reportáž regionálního brněnského televizního studia ČT k tradiční nesmyslnosti většiny europrojektů přidala i netradiční premiéru „magnetu na turisty“.

10.10.2012 v 18:50 | Karma: 24,44 | Přečteno: 1103x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

Hrajeme o lístky na finále MS v hokeji. S iDNES Premium na 3 měsíce za 49 korun

3. května 2024,  aktualizováno  16.5 7:06

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

S Ruskem podpoříme světovou spravedlnost, prohlásil Si po setkání s Putinem

16. května 2024  6:57

Čína je připravena posílit vztahy s Ruskem. Podle agentury AFP to řekl prezident Si Ťin-pching na...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
O věcech nejen z města v němž žiji...

Další mé názory naleznete na:

www.angle.cz

a na:

http://vitblaha.wordpress.com

Seznam rubrik

Oblíbené stránky