Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak to se mnou bude?

Až si budu za dvacet let číst, jak jsem si v sedmnácti plánovala život, počítám, že se budu usmívat a říkat si: "Holka, ty si byla tak naivní."... Ale proč nebýt a aspoň chvíli zasněně neplánovat?

Už se těším na to, až mi bude šesta, osmadvacet a budu mít svůj první byt. Budu bohém, budu vstávat po desátý, dám si velkej hrnek kafe, zapálím si ranní cigaretu, obleču si černej kabát a džíny a vyrazím do kavárny psát na notebooku články. Tam si dám samozřejmě i pozdní oběd a ještě chvíli budu pokračovat v psaní, ve čtyři hodiny odejdu a se mnou i oblak modrého dýmu. Zajdu na výstavu nebo do kina a pak v malým obchůdku na rohu (nesnášim supermarkety) koupim něco k večeři.

Doma najdu vychrtlou mňoukající kočku (žádného psa, prosím, jestli psa, tak nějakého, co nepouští chlupy a neštěká) a u počítače mého intelektuálního přítele, který bude poslouchat skvělou muziku a pracovat do dvanácti v noci. Vidím to tak, že přijdu, políbím ho, udělám večeři (toasty nebo topinky, při výjímečné příležitosti jako výročí nebo narozeniny to může být i kuřecí maso s rejží) a převleču se do kytkatýho županu. Otevřu si láhev červenýho vína, budu mít malý záchvat kašle z cigaret a budu koukat na film či si číst intelektuální knihu z mé obří knihovny. Kolem mě se budou válet papírový kapesníky, časopisy, noviny, hrníčky s kafem a čajem, přetékající popelníky a vypsaný propisky. Kočka bude somrovat o jídlo, tak jí občas hodím nějakou tu mandli nebo hrozinku. Když přijde přítel a sundá si brýle (jistěže bude mít brýle, protože celý den bude koukat do počítače a zkazí si oči, bude mít brýle s tlustými černými obroučkami), můžeme se chvilku muchlovat jako se to dělá v M.A.S.H.i. A pak půjdeme do naší stylové ložnice spát.

Nezní to skvěle? Budu pít litry kafe a litry čaje, kouřit hodně cigaret, opíjet se, malovat si oči černejma linkama, strkat si do vlasů tužky a nosit uplý džíny. Úplně se vidím a tetelím se z toho. („Tetelit se“ je slovo z padesátých let, významově shodné s „třást se“ – pozn. autora) O víkendu budem jezdit na výlety, chodit na koncerty a do divadel, budeme se spolu hodně smát. On si bude rád číst noviny a kouřit po sexu cigaretu. Já budu nechávat na stole kroužky od hrnků s kafem a říkat "No, prosimtě," když kejchne. Samozřejmě to pořád nebude idylka, já mu budu vyčítat, že moc sedí u počítače, a on mě, že jsem moc náladová. To pak on pude za kamarádama do hospody a já si domů pozvu nějakou kamarádku k nám domů. Ale druhý den bude vše v pořádku, protože on připraví snídani, zatímco já mu skočím pro ty jeho oblíbený noviny.

Sem zvědavá, co ze mě za těch deset let bude. Život si nemaluju v růžových barvách, ale v tmavě fialových. Hlavně žádné legíny, kožichy, blonďatý vlasy, čivavy, r’n’b a třpytky. Výjimečně rudá rtěnka, podvazky a černý brejle.

Autor: Lenka Veverková | sobota 21.3.2009 19:27 | karma článku: 24,97 | přečteno: 2842x
  • Další články autora

Lenka Veverková

Jak jsem chtěla jít k psycholožce

Na každýho to jednou padne. Smuténka a pocit, že dneska je to fakt na hovno a spáchat sebevraždu je jediný rozumný řešení. Někdo to řeší heslem ráno moudřejší večera a jde se prostě vyspat, jiný si nalije o trochu víc rumu do čaje. Někdo zavolá kamarádce a popláče si na rameni, jiný prostě nemá čas takové blbosti řešit. V moderní době je ale časté, že prostě jdete k psychologovi.

28.6.2014 v 12:10 | Karma: 39,59 | Přečteno: 11670x | Diskuse| Ona

Lenka Veverková

Jak jsem málem nejela na výlet

Vzhledem k tomu, že tento článek píšu již ve vlaku, můžeme si všichni zhluboka oddechnout a otřít pot z čela již u úvodních řádků. Pointa, nepointa, na svůj oblíbený film se koukáte stále dokola, i když už víte, jak dopadne. Nicméně, abych udržela jakési potenciální napětí, dosadila jsem do fejetonu detektivní zápletku a čtenáři se tak mohou po vzoru poručíka Colomba či majora Zemana ponořit do pátrání.

27.5.2014 v 12:40 | Karma: 13,10 | Přečteno: 1514x | Diskuse| Osobní

Lenka Veverková

Když nemůžu usnout

vstanu z postele a vyndám baterku z tikajících hodin. Když nemůžu usnout, vstanu, v koupelně si natočím vodu do sklenice a vypiju ji. Když nemůžu usnout, zatáhnu závěsy na okně. Když nemůžu usnout, vypnu notebook, protože mě ruší tři žlutozelená miniaturní světýlka úsporného režimu. Vypnu i televizi, na které malý červený puntík svítí jako reflektor.

25.4.2014 v 10:50 | Karma: 18,19 | Přečteno: 1451x | Diskuse| Ostatní

Lenka Veverková

Jak jsem spustila alarm

V poslední době se mi až příliš často stává, že chci schovat hlavu do písku, otočit se na podpatku a zmizet, nikdy se nevrátit a spálit po sobě mosty. Do bezvědomí se ztrapňuji až příliš často. Jsem pro každou legraci a nevadí mi být veselým kašpárkem pro pobavení vícečlenného kolektivu, ale čeho je moc, toho je občas příliš.

11.4.2014 v 12:20 | Karma: 16,46 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Osobní

Lenka Veverková

Dál to nepojede

řekl řidič, vystoupil z autobusu a začal něco kutit venku. Ostatní cestující se po sobě vyděšeně koukali a začali vytahovat mobilní telefony, já si otevřela notebook, abych napsala tento článek.

4.2.2014 v 17:36 | Karma: 15,76 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy