Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsem málem nejela na výlet

Vzhledem k tomu, že tento článek píšu již ve vlaku, můžeme si všichni zhluboka oddechnout a otřít pot z čela již u úvodních řádků. Pointa, nepointa, na svůj oblíbený film se koukáte stále dokola, i když už víte, jak dopadne. Nicméně, abych udržela jakési potenciální napětí, dosadila jsem do fejetonu detektivní zápletku a čtenáři se tak mohou po vzoru poručíka Colomba či majora Zemana ponořit do pátrání.

takhle jsem se hezky sbalilaLV

Zpět k výletu. Lístek tam i zpět jsem si koupila přes internet, zbývalo jej pouze ráno vyzvednout na vlakové stanici a tradá. Hurá! Olala! Miluju výlety! A navíc ještě k moři! No bájo! Tralala! Těšila jsem se jako malá holka.

Den před výletem jsem se rozhodla jít si zaběhat. Bylo krásné počasí, udělala jsem tedy výjimku a oblékla jsem si tedy šortky, abych se neupekla a zároveň se k móři opálila již dopředu. Obula si běžecké boty, popadla mobil a platební kartu, abych si cestou zpět mohla koupit nějaké ovoce, a rozeběhla se se sluchátky na uších vstříc aktivnímu pohybu na čerstvém vzduchu. Vrátila jsem se domů, vykonala pár běžných činností od sprchy, večeře, vyčištění zubů po prokrastinaci na internetu a usnula.

Ráno jsem nemohla ani dospat. Probudila jsem se s úlekem již před zazvonením budíku. S vytřeštěnýma očima jsem se podívala na mobil, abych opět mohla spadnout do kómatu na další hodinu. Poté jsem si chtěla udělat hezké ráno beze spěchu, stresu, shonu, starostí a dalších věcí na es. Uvařila jsem si kávu a v klidu posnídala, vyskládala jsem si na postel všechny věci, které si chci vzít s sebou a připravila si svačinu na cestu. V ten moment jsem již trochu nestíhala a zbrkle kontrolovala na internetu, jak se co nejrychleji dostanu na nádraží. Uf, uf, ještě mám čas. Co si vezmu na sebe? Bude teplo nebo zima? A jaké boty? V posledních minutách jsem vše naházela do baťohu a vyběhla z domu.

Uběhla jse asi sto metrů a zatmělo se mi před očima. Na vyzvednutí lístku potřebuju platební kartu. Kde ji mám? Servala jsem batoh ze svých zad a podívala se do plastového obalu od kiwi, v němž nosím všechny karty, lžičku na jogurt a rtěnku. Karta tam nebyla! Nebyla!

Propánajána! Sprintovala jsem domů. Karta nebyla na okně, na stole, na poličce, ani stolku od televize, na posteli, ani na zemi. Na všech obvyklých místech, kam kartu většinou dávám, bylo pusto prázdno. Pomalu jsem začala ztrácet nervy, nicméně jsem se neustále snažila držet hlavu vzhůru, ale zároveň se koukat, kam šlapu a být si vědoma, že pod svícnem je největší tma. 

Takže kde je SAKRA ta karta?! Odhodila jsem peřinu, odhodila jsem polštáře, vysypala jsem zásuvku nočního stolku, prohledávala jsem diář a stránky knih. Přitom jsem přemýšlela, co jsem včera dělala naposledy. Kdy jsem kartu použila. V mých super elastických kalhotách na běhání nebude, nemají kapsy. Byla jsem určitě v kuchyni. Podívala jsem se na jídelní stůl, na linku, do lednice. Nebyla ani v mojí poličce. Začínala jsem být hysterická a to není legrace. Znovu jsem se prohledala tašku od kiwi. Znovu jsem vyndala všechny věci z baťohu. Nikde nic. Na internetu výslovně psali, že bez platební karty mi žádný lístek nevydají. Zkontrolovala jsem, jestli se stačím dostat na nádraží. Mám posledních deset minut a celou cestu se poté budu nervovat a pak budu mít tři minuty na to dostat se z metra do vlaku. Bože!

V ten moment přestala uvažovat rozumně. Podívala se na postel, za postel, pod postel. Nahlédla do šuplíku s kosmetikou, rozházela všechny časopisy a noviny, knihy a sešity. Znovu baťoh, co kdyby. Co kdyby přece jenom! Nikde nic. Skoro jsem brečela a brodila se v nepořádku na zemi. Mé kotníky se ztrácely v odstřižcích časopisů, létáků, ale karta nikde. V ten moment mě osvítilo a já si vzpomněla. Vytáhla jsem kartu a běžela na vlak.

Na stanici jsem vyzvedla lístek, modlila se ve vlaku, upínala oči k hodinám, nervózně čekala na nástupišti, vlétla do metra, nervózně podupávala nohou, naklusala do vlaku a vydýchávala asi pět minut stres a námahu poslední hodiny. 

Za chvli už vystupuji. Sláva, nazdar výletu!

Tak kde byla platební karta?

Autor: Lenka Veverková | úterý 27.5.2014 12:40 | karma článku: 13,10 | přečteno: 1514x
  • Další články autora

Lenka Veverková

Co je pravda, a co ne? (Mlčení bobříků, Přísně tajné: Hrubá nemravnost)

... přemýšlím u inscenací Mlčení bobříků a Přísně tajné: Hrubá nemravnost. Autorem obou divadelních her je Tomáš Dianiška, který se při psaní nechal „inspirovat“ skutečnými osobnostmi, událostmi a celkovou atmosférou dané doby.

27.2.2017 v 17:47 | Karma: 12,83 | Přečteno: 757x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Taková ta dobře udělaná činohra

Ona ho miluje hluboce, on ji rozumně. Ona žárlí na ni a zlobí se na něho, on vyžírá ji a ona chce zpět své peníze. A on podřezává svině. Zní to jako spletitá hra osudu nebo jako námět mexické telenovely?

27.4.2016 v 9:10 | Karma: 11,59 | Přečteno: 531x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Takže vy budete kritička!

"A co vy studujete?" zeptal se mě se zájmem komisař, když jsem znovu neudělala zkoušku z autoškoly. "DAMU," přiznala jsem a hlas se mi klepal. "Tak to byste neměla bejt nervózní, ne?

26.4.2016 v 9:30 | Karma: 16,66 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Osobní

Lenka Veverková

A žili šťastně až do smrti...

... říká se na konci skoro každé pohádky, aby byl happy end ještě umocněn a malé děti získaly pocit, že zlo zůstalo navždy poraženo a pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí. Ale bylo to tak doopravdy?

16.3.2016 v 18:28 | Karma: 10,80 | Přečteno: 577x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Jak jsem si vysnila terasu

Vyrostla jsem na vesnici. Obklopená přírodou jsem tudíž byla dennodenně. Každé ráno mě budilo kohoutí kokrhání a slunce, jež mohutně pražilo do mých oken situovaných na východ. Snídala jsem na zahradě, chodila jsem bosky

21.7.2015 v 14:45 | Karma: 25,54 | Přečteno: 3687x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy