Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co daly volby naší rodině?

Mezi spoustou předmětů, malých i velkých, jimiž je zaplněn náš byt, jsou i ty, které jsme nekupovali ani nenašli dole v průjezdu (z poslední doby mám odtud třeba módní kožené polobotky šikovné na rytí a přehazování kompostu). 

Naopak - nastrkali nám je do rukou cizí páni i neznámé dámy a ještě se přitom na nás zamilovaně usmívali a cosi hezkého povídali. Také nám dlouho tiskli ruce a dívali se nám do očí, jako by chtěli zjistit, co si opravdu myslíme..Kdybych je ovšem potkal nyní a připomněl se jim, budou se mračit a dělat, že nás neznají. A stánek, u kterého postávali, je pryč a na jeho místě dnes korzují lidé s politickými názory i ti bez nich..

Takže  doma teď máme  ještě jeden parádní otvírák na pivo (těch není nikdy dost, žízeň roste a my je pořád hledáme zapadlé někde v příborníku)..Pár nových propisek - mívám jich vždy po ruce alespoň deset, ale obvykle žádná nepíše a já pak zapomenu, co jsem si chtěl poznamenat...Prošlé volební lístky, které už léta uschovávám, se hodí na psaní vzkazů. (Dnes jsem zrovna sestavil jeden a zanechal na obvyklém tajném místě.. "K obědu se vrátím později. Ti prevíti se lepší.  Čekám dlouhý zápas. Sorry..". Žena odepsala.."Nevadí. Stejně dnes oběd vynecháváme. Sorry..", ale hned vedle lístečku mi naservírovala svíčkovou s šesti knedlíky. Takto hezky a citlivě mne už léta vychovává..) Podlouhlé propagační letáčky na křídovém papíře používám jako záložky do knih a někdy dochází ke kuriozním situacím, když pravicový politik na fotce jukne třeba z tlustopisu o Stalinovi a  kandidát komunistů ze vzpomínek člověka žalářovaného v padesátých letech..  Užitečná je i mapa, jež mne měla orientovat v předvolebním rozhodování -  podle ní jsem už bloudil v lesích na Svatém Kopečku, u Pohořan, Náměště i na Bradle a chystám se i jinam v rámci kraje a v rámci té mapy....K zahození není ani poznámkový blok s logem sympatické ekologické strany. Vnučka si do něj zprvu kreslila opice, pak přešla přes brouky a slimáky na slony a velbloudy. Nakonec jsme do něj odzadu psali součty bodů z byznysu, kanasty a scrabblů...V igelitce s logem modrého ptáka jsem nosil propocená trička  a ušmudlané ponožky z tenisu, pak  z parku  krásně hladké kaštany a nakonec  skončila - pták nepták - i se smetím v kontejneru..Špatné zkušenosti jsem letos měl s cucavými bonbóny v přebalu potištěném volebním sloganem. Ty se mi v kapse roztekly a utvořily s kapesníkem a prázdným sáčkem na  psí exkrementy nehezký chuchvalec. Dlouho jsem pak do té kapsy nesahal. Zajímavý byl osud nafukovacích balonků. Ten lidovecký v souladu s ideologií strany rychle vystoupal k nebesům, a my tak  konečně museli jednou obrátit zraky prosebně nahoru a cosi mumlat. Nic to nepomohlo, balonek jsme už nikdy neuviděli.. Myslím, že ani nová barevná klíčenka nezabrání ženě, aby denně netrávila spoustu volného času hledáním klíčů (má v bytě asi pět šest stabilních míst, kam klíče klade, a běhá v rostoucí panice od jednoho k druhému..). Na boty průjezdovky  (každý máme ještě jedny parádní k volbám a na neděli)používáme při nazouvání lžíci věnovanou nám další z politických stran. Lžíce je dlouhá a díky ní nemusíme před nikým hrbit hřbet..

A to je dobrý pocit.

Kéž nám vydrží.....

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Vargulič | sobota 8.11.2008 8:05 | karma článku: 17,49 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Jan Vargulič

Jehla hledačka

Tak si mne ta jehla, lesklá a ostrá, mezi mnoha a mnoha lidmi našla, bodla a vpravila mi do ramene onen snad zázračný mok (pfizer). Zdvořile jsem se po chvíli zeptal, kdy se bude bodat, že čekám. Odvětili, že už se stalo.

17.3.2021 v 8:27 | Karma: 17,16 | Přečteno: 466x | Diskuse| Osobní

Jan Vargulič

Četná pozorování

..rázu přírodovědného mívám sedě u svého puzzliště a vyhlížeje ven na blízkou (dosáhl bych rukou?) střechu od sousedního baráku a úzký proužek nebe nad ní. Nekonečná říše živočichů všech tvarů a forem je pro mne žel zredukována..

9.3.2021 v 8:19 | Karma: 9,51 | Přečteno: 151x | Diskuse| Osobní

Jan Vargulič

Registrovanej

Díky výpomoci lidí tady okolo jsem šťastně (či nešťastně) registrovanej, mám své číslo (nikomu je neřeknu ani manželce), prý PIN, hluboko vpálené do ještě trochu živého masa jak to dobytče tam kdesi na už ne tak divokém Západě.

25.1.2021 v 8:55 | Karma: 13,05 | Přečteno: 305x | Diskuse| Osobní

Jan Vargulič

Ach, léto

Při šumění topolů, vlastně jen jednoho, sedával jsem na balkonu - já kripl - uprostřed i na okrajích žhavého léta s knihou v ruce, sedával a pospával poblíž truhlíku, byl ve výši mé hlavy a pěstovali jsme v něm afrikány. Kde se..

16.12.2020 v 7:34 | Karma: 12,16 | Přečteno: 135x | Diskuse| Osobní

Jan Vargulič

Pěkné okamžiky

Dívám se na ligový fotbal, zatímco žena vedle v kuchyni probírá sáčky a pytlíky s potravinami a vyřazuje ty s prošlou záruční lhůtou (já kupodivu procházím dále, i když jsem vlastnostmi taky pytlík). Poznamenávám k ní, že zápas..

30.11.2020 v 9:57 | Karma: 12,05 | Přečteno: 203x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  9:01

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

„Neviděli jsme od něj nic než dobro.“ Írán se loučí s prezidentem Raísím

22. května 2024  8:57

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí zahájil ráno za účasti desítek tisíc lidí smuteční...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říši, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 731x
Nemýlím-li se (je to už pár let), živil jsem se (dobře i špatně) jako učitel. Mnohem raději se ovšem sám něco učím - může to být psaní blogů a čehokoliv nebo třeba liftovaný bekhend..Píši blogy i do Lidovek..