Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pořád se něco děje, např. ubývá čtenářů, to žádné pravidla nezachrání.

0 0
možnosti
Foto

K článku nade mnou:

1. K projekcím pana inženýra Flašky do nedokončených literárních postav se nebudu vyjadřovat. Já sama se projektuji do mnoha hrdinů, ale lépe si vybírám.

2. Otázku mého alkoholismu, respektive alkoholismu mé hrdinky, což jsem si v první emoci spojila, tady otevřel pan Herda svým článkem Markéta letí do blázince, kde mě přímo jmenoval.

23. 1. 2024 jsem pokřtila svou druhou knihu nealko šampaňským, a protože jsem za sebou měla těžké období, rozhodla jsem se se suchým únorem, že zkusím abstinovat. Přiznávám, že vzorem mi byl kmotr knihy, jeho inteligence a pozitivní energie mě přesvědčily, že alkoholu je dobré se zbavit.

Od té doby jsem se zúčastnila mnoha akcí a mnoho přátel mi dosvědčí, jsem se alkoholu nedotkla. Pobývala u nás tři dny jedna místní blogerka, ta by to snad dosvědčila také. Samozřejmě nemohu nikomu zakázat, aby mi prohledal skříně, jestli tam neskrývám flašku vodky. Ale já jsem spíš byla na víno, tvrdý jsem nikdy moc nepila. Vinný střik, to byl můj nektar. No, pomerančový džus je taky prima.

3. Ano, pokud by se sem valily ruské hordy, utekla bych a doporučila to každému. Jako utekli Škvorecký, Kryl a Kundera.

Pěkný den.

3 0
možnosti
Foto

Pít by měl přestat asi pan Flaška, než nás oblaží dalšími blogy a příspěvky- cituji: "Nikdy jsme se neviděli, nemůžete mít žádné důkazy (myšleno o velikosti)" a "nenechám Filipa Vracovského, aby mi ho přeměřil", přirovnávajíce tento problém ve svém článku ke geopolitické tragédii na Ukrajině.

To je tak, když odchází moudří autoři jeden za druhým a na úrovni Blogu se podílí stále více ti druzí.

Mimochodem, líbily se mi Vaše články, zvláště ten k papežovi. Je to citlivé a moudré. Ten úryvek z románu o Markétce byl čtivý, mělo to spád.

3 0
možnosti
Foto

Chci se ješte vyjádřit k diskusím. V poslední době tu mizí dlouhá vlákna - a je to v zásadě dobře. Ale mnozí neznalí diskutéři podezírají autory či jiné blogery. Tedy:

1. Pokud mažu pod svým článkem, je to vidět. Šedé pruhy. OK.

2. Pokud někdo požádá adminy, aby smazali vlákno, stane se tak bez pruhů. Příspěvky zmizí, paní Bigasová. Někdy to admini udělají sami od sebe, bez trestu.

3. Občas někdo hlásí. Já jsem vždy upozornila, že hlásím. Za náhle zmizelá vlákna fakt nenesu pdpovědnost. Po hlášení bývají bany.

Pokud zmizí vlákno a diskutéři nemají trest, mazali admini potichu.

Diskuse zavírám, abych nemusela mazat.

Pěkný den.

0 0
možnosti

To zase je polízanice. Jdu se svým názorem na trh, ať má paní Rakia další inspiraci. Ten inkriminovaný článek, který jste sesmolila pod průhledným pláštíkem "chystaného románu", není nic jiného, než dětinské vyřizování si účtů s neloajálními blogery, jak si ho nejspíš představujete ve vlhkých snech. Divím se, že jste v rámci spisovatelské licence nenabodla doktora Podrážku na kůl. Právě pro tu dětinskost textu bych se jím na místě těch rádoby "potrefených" vůbec nezabýval.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Šťastný, nechápu, o čem mluvíte. Bulgakovova Markétka na koštěti vytlouká okna těm, kdo ublížili jejímu Mistrovi. Moje Markétka má sen, že dělá to samé. Postavy a události jsou smyšlené. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

Krištofíková, Nožička, to je, pane, fanklub.

1 0
možnosti
JN

Tipoval bych, že váš oddaný ctitel Procházka tady bude cobydup.

0 0
možnosti
MP

Flaška ho má malýho? To jsem nevěděl, ale myslel jsem si to.

0 0
možnosti
Foto

Právě mi admini pohrozili výmazem blogu, neb jsem se bránila proti článku pana Herdy o mně.

Je čtvrtý v pořadí, v němž použil mé jméno, jeden z tech čtyř visel čtyři dny na titulce. Kodex blogera je hadr na podlahu.

OK. Manžel mi domlouvá poradu s právníkem. Co může být pro spisovatelku lepší reklama než soudit se s nositelem Magnesie litery.

0 0
možnosti
Foto

Tak vzhledem k tomu, že ve Vašem blogu: https://valikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=815176, píšete evidentně o mně, p. Vodvářkovi a p. Trčálkovi, přičemž u mé osoby uvádíte:

„Máš ho malýho, tak se vytahuješ od klávesnice, ty šašku počmáranej!“

Tak se rád případného soudního líčení zúčastním. Třeba jako svědek administrace. Nikdy jsme se neviděli, nemůžete mít žádné důkazy a toto tvrzení mě může u jednodušších jedinců Vašeho typu poškozovat. Zatím jste byla jen pro smích, teď už jste k politování a podobně spráskaně doufám od soudu, který sama vyvoláte, odejdete. Já žádnou při vyvolávát nebudu, ale pokud nastane, rád se připojím se žalobou.

3 0
možnosti
JN

Tak pan bloger Ziegler coby bojovník za svobodu projevu vložil odkaz na tuto diskusi do textu svého včerejšího blogu, potom se mu nelíbilo, když někteří diskutující začali rozebírat některé věci i v diskusi po jeho blogem, a když se tam pak trochu porafal s paní Valíkovou, tak pár hodin poté napsal úplně náhodou blog o učitelce, která byla vyhozena.

Tohle vážně nemá chybu.

0 0
možnosti
Foto

Prosím administrátory o vysvětlení k cenzuře, tj. proč odešlo tolik autorů za poslední roky. Jako bývalý bloger a současný přihlášený a ověřený diskutující prosím adminstraci o:

- seznam autorů, kteří byli za poslední roky vyloučeni z možnosti publikovat

- seznam autorů, kteří odešli z důvodu nespokojenosti s vedením BlogiDnes

- seznam stažených blogů za poslední dva roky a důvody jejich stažení

- vysvětlení, proč blogy pana Trčálka za poslední dva roky nelze dle administrace považovat za stalking (včetně porovnání definice stalkingu dle zákona)

Děkuji. Věřím, že administrace nám tyto informace dluží.

Myslím, že toto zajímá více uživatelů platformy BlogiDnes (administátoři ji nevlastní) a budu chtít znát názor vedení iDnes a MF.

5 1
možnosti
Foto

Tyto informace prosím napište v jakékoliv formě zde na iDnes nebo na můj e-mail, který máte k dispozici.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem sem vlezla na pár dnů po roce. Během těchto pár dnů byl odejit p. Jeřábek (bez většího vysvětlení ze strany adminů) a ted byly staženy články p. Lněničky. A to jen, co jsem si za tu chvilku všimla....

Tak admini by aspoň mohli říci rovnou, že to tu chtějí jako druhé Forum24 nebo novinky.cz (kde myslím p. Janků též pracovala) plus blogy apolitické dle preferencí adminů a nikdo se nebude rozčilovat nad cenzurou.

To by bylo aspoň fér, sprosté od adminů je to, že to nepřiznali hned a pak se tady třeba Krištofíková zbytečně rozepisuje, pan Lněnička se nestačí divit, pan Jeřábek je zklamán atp..... a takto již nějakou dobu postupně dochází k neoficiální změně této kdysi vyvážené platformy a dost původním autorům admini zkazili den. Jo, je to sprosté.

2 0
možnosti
Foto

A koukám, že mezi blogy není ani pan Zbořil. Mimochodem další z těch opravdu vzdělaných. Nenašla jsem jeho články, pouze ve vyhledávači dle jména, nikoliv na hlavní stránce.

Co se to tu děje?

1 1
možnosti
  • Počet článků 466
  • Celková karma 30,61
  • Průměrná čtenost 1665x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz