Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Náhoda? Zajímavé, na stejné téma se defakto ne neobdobně vyjádřila i Tulsi Gabbardová,

Uvedla příklad nedávného oznámení veřejné služby nebo PSA v New Yorku, které obyvatelům doporučilo zůstat doma v případě jaderného útoku.

„Málem jsem spadla ze židle, když jsem viděla to PSA, protože je to šílené," řekla Gabbardová. „Zacházejí s námi, jako bychom byli jako v 50. a 60. letech, kdy učitelé říkají dětem, aby se šly schovat pod váš stůl a vy budete chráněni před jaderným útokem. Je to bláznivé."

Ona dáma se v podstatě liší jen tím, že jde o Američanku, bývalou kongresmanku a kandidátkou na prezidentku v demokratických primárkách, která na výzvu Bidena po jednotě s kandidatury odstoupila. Odchází z řad demokratů s tímto zdůvodněním: „Administrativa prezidenta Joea Bidena žene svět směrem k ničivému jadernému konfliktu tím, že využívá ukrajinskou krizi k vedení „ zástupné války“ s Ruskem. „Americký lid musí pochopit vážnost situace, do které nás Bidenova administrativa a vůdci ve Washingtonu dostali,"

Kritici Gabbardové, včetně starších médií a prezidentské kandidátky z roku 2016 Hillary Clintonové, ji obvinili z toho, že je ruskou agentkou kvůli její kritice americké politiky.

4 1
možnosti
Foto

Paní Gabbardovou neznám, američtí demokrati mě před volbami nezajímali. Ale pokud se člověk, který začne řešit nedostatečnost civilní obrany, automaticky stává ruským agentem, tak to jsme fakt tam, odkud jsme přišli... Pěkný den.

2 1
možnosti

Zareaguji ještě na jednu část Vašeho článku stran ministryně obrany Černochové. Letouny F35 jsou letouny útočného typu jsou účelově určeny k dopravě atomových bomb B61 na území nepřítele. Jediným důsledkem bude, že tyto "jaderky" budou jedním z prvních cílů tzv Putinovy mrtvé ruky. Snad tušíte, proč je tak ruský raketový arsenál jaderné výzbroje nazýván. Myšlenky naší politické reprezentace vedou zjevně poněkud jiným směrem, než doufáte. S Ruskem si to zjevně chtějí rozdat ve stylu Bidenovy administrativy. Nu uvidíme, co se bude dít s touto politikou esskalace v USA po 8. listopadu.

0 1
možnosti
Foto

Vždyť píšu, že je paní ministryně velmi aktivní. Upřímně, příliš nedoufám, ale věřím. ;-D Naděje umírá poslední.

0 0
možnosti
MB

Budou v USA volby do Senátu

0 0
možnosti
RJ

Aha. No, to by sice něco ovlivnit mohlo ale nijak dramatický zvrat neočekávám.

0 0
možnosti
RJ

Zrovna F35 jsme tu nedávno poměrně podrobně rozebírali. Takže rozhodně není pravda že jsou účelově určeny k dopravě atomových bomb. Ano jsou to útočné letouny a mají možnost ty pumy nést ale o účelovosti bych si mluvit nedovolil. Vůbec nehledě k tomu, že my, jako ČR ty pumy ve výzbroji nemáme a troufnu si tvrdit, že ani mít nebudeme.

Jinak celkem souhlasím s tím, že rétorika našich politiků je když to řeknu hodně opatrně nediplomatická. Co by se mělo dít 8. listopadu?

2 0
možnosti
MB

Radši jsem to okopčila než bych něco zapomněla: V úterý 8. listopadu 2022 se ve Spojených státech uskuteční volby, při nichž Američané rozhodnou o obsazení všech 435 křesel ve Sněmovně reprezentantů, 35 ze 100 míst v Senátu a vyberou také guvernéry v 36 státech a 3 teritoriích. Kromě toho většina států bude volit své vlastní zastupitelské sbory, hlasovat se na mnoha místech bude i o různých státních úřednících. Své starosty také zvolí některá americká města.

0 0
možnosti
  • Počet článků 466
  • Celková karma 30,61
  • Průměrná čtenost 1665x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz