Odboráři budou v Praze křičet, troubit, omezovat dopravu a život

Nebudete mě mít za můj názor rádi. Ale nikdy není ten, co by se zavděčil lidem všem. Po schůzce s premiérem Nečasem náčelníci odborových svazů prohlásili demonstraci za nevyhnutelnou. Mají na to právo. Stejně jako má právo premiér země nepřipustit vyšší finanční schodek a tedy snížit platy státním zaměstnancům.

V květnu letošního roku většina z voličů projevila souhlas s volebními programy pravice - tedy nutností šetření a ukončení života na dluh. Lidi přešla chuť poslouchat populistické žvásty a sliby. Výsledek voleb v květnu a následné vytvoření pravicové koalice sice určitá část české populace tvrdě kritizuje /leckdy mírně nelogicky/, ale takové skupiny lidí se vyskytnou všude a v každé době. Jsou svým způsobem hnacím motorem pro ostatní, kteří svojí prací a přístupem k veřejnému životu mohou dokázat, že jejich přesvědčení je to správné.

Takové ideály jsem měl v květnu. Měl jsem skoro ten samý pocit jako tenkrát v listopadu. Lidé se semkli proti hlouposti, slibům a populismu a dali šanci něčemu konstruktivnímu. Dali svým hlasem ve volbách šanci změně.

A neuplynulo ani pár měsíců a začínáme opět zabředávat do typického českého bahníčka. Ochotně plánované utažení opasku zabolelo odboráře, hlavně jejich šéfy, více než očekávali a bu bu bu...ty jeden ošklivej státe, jestli svým zaměstnancům snížíš platy, tak je vyženeme do Prahy, dáme jim do rukou sirény, řehtačky, píšťalky a to zažijou ty Pražácí rachot. To uvidíš!

Jisté je, že rachot 21.9. v Praze zažijeme. Zažijeme pochod lidí, kteří nebudou v práci, protože budou v ulicích Prahy svojí účastí požadovat udržení výše platu na původní výši. Nebudou pracovat a budou chtít peníze. Nějak mi to neštimuje.

Copak alespoň někteří z těch, co se na tu pražskou maškarádu chystají, nesouhlasili s nutností více nezadlužovat stát? Jsou opravdu tak naivní (nechci psát přímo hloupí)  aby nevěděli, že když se šetří, tak se prostě krátí? A když už si tohle nakrásně nejsou schopni stávkující uvědomit, nemohli by mít alespoň vychování a jít si řvát a dělat rachot (jak se sami ke stávce vyjádřili) někam, kde nebudou omezovat v pracovní den ty, co budou normálně pracovat?

Běžte někam ... jinam.

Autor: Marek Valiček | čtvrtek 16.9.2010 9:05 | karma článku: 39,29 | přečteno: 3250x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60