Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Jay6

23. 9. 2010 22:47
Když váš ti odboráři tak omezují,

tak proč na ně nezavoláte Policii? Slyšel jsem, že i pan John jí volal na ty výtržníky ve svém vestibulu, ale zrovna to nikdo na lince 158 nebral. Proč tedy nekřičel Pomóc Policie z okna? Protože ví, že policistům a ostatním občanům této země může být srdečně ukradený. Stejně jako vy!

0 0
možnosti
JM

gourmett

19. 9. 2010 12:26
Pane

Valíček, kdyby jste žil ve Francii tak by jste asi spáchal sebevraždu. protože tam se stávkuje každý týden. G.;-([>-]

0 0
možnosti
S

stedrik

22. 9. 2010 4:04
Re: Pane

ano, je zapotřebí demonstrovat každý týden.R^ To máte: pronájem autobusu, povětšinou soukr. firmy, jsem si všim, dále pak palivo, tudíž spotřební daň, mýto. Tatík nepojede do Prahy bez řízku a mamka bez sýra, kedlubny a tomaty, pivo už se někde koupí, vydělají stánkaři. Parkovný za busy, něco do městský kasy, Něco málo podlehne svodům krásek, když Božka krmí králíky (zatím není píchoměr, tudíž levná věc, bez DPH) a něco se nechá kapsářúm, šrajtofle vedle hřebenu v manžestrákách k tomu přímo vybízí a pak, výlet se musí někde zapít, zkusíme něco jinýho než gambáč v hospodě na hřišti. No neberte to a vovovotom to je.

0 0
možnosti
A

allx

18. 9. 2010 23:21
nesouhlas

Milý pane Valíčku!! Jsem státním zaměstnancem ve školství. Jsem plně kvalifikovaná,pracuji v oboru 29tým rokem. Můj dosavadní měsíční čistý příjem včetně osobního ohodnocení činí 15 500 Kč..Jsem ale také samoživitelka se dvěma dcerami studujícími vysoké školy díky studentským úvěrům.Bydlím v družstevním bytě,mám pouze ojeté auto nutné pro zajištění péče o mou maminku.Na dovolené už léta nejezdím. Od 1.1.2011 podle nové tabulky,která dorazila se začátkem šk.roku do naší školy, klesne můj hrubý příjem o 4 780 Kč. Veřejnost o těchto změnách u pedag.pracovníků neví zhola nic,stále jsme v jejích očích těmi,co budou mít nadále platy beze změny.  Máte ještě pocit,že nemám právo na vyjádření svých obav o další existenci mé rodiny?? Věřte,že bych Vám ani minutu nepřála být v mé kůži,to už by jste totiž pěkných pár nocí nespal a přemýšlel, jakou brigádu a kde, jste schopen v mých letech ještě zvládnout! Přesto Vám přeji lepší vyhlídky na další život než mám já a celá dlouhá řada mých kolegů.

0 0
možnosti
I

IceBolt

21. 9. 2010 23:00
Re: nesouhlas

Váš příbad je bohužel jedním z mála, který se sveze s ostatními. Platy na "obyčejných" úřednických pozicích jsou trochu jiné a ty je opravdu zavhodno redukovat (minimálně snižovat počty).

Kdyby měly pedagogické odbory rozumné vedení, nepřipojily by se k jedné stávce, ale určily by si vlastní (která by opravdu šanci na posutí stavu měla).

A co se týče vhodné úrovně mzdového ohodnocení -- je fakt, že většina zaměstnanců ve školství se svým vzděláváním nepokračuje, zato v soukromém sektoru je zcela běžné zvyšování kvalifikací v průběhu let (ať už ovládání nových strojů, nových technologických postupů nebo rozšiřováním oboru znalostí). V ideálním světě by se měl zohlednit i tento přístup (protože mi určitě dáte za pravdu, že pedagog bez dalšího vzdělávání je po dvaceti letech poněkud mimo mísu).

0 0
možnosti
K

KJV

16. 9. 2010 14:42
Skutečně naivní je hlavně autor blogu.

Jediný kdo je tady opravdu naivní je autor blogu. Žijeme v době, kdy je hlavním heslem, že se musí každý postarat sám o sebe. Je nejvyšší čas, aby to pochopili i zaměstnanci. Bez odborů, bez organisování a projevení síly jsou vydány vládě, která hájí zájmy bohatých vrstev a zaměstnavatelů,  na milost a nemilost. V současné době jde o to, aby státní dluh, který mají na svědomí především parazité z horních pater společnosti, které mají příležitost dostat se ke státním penězům, manipulovat s nimi a nesčetnými způsoby je přelévat do vlastních kapes, platily i tyto vrstvy. Stávky jsou zákonný způsob jak můžou obyčejní lidé dát najevo svoji vůli, bránit se a hájit své zájmy. 

0 0
možnosti
LPV

Levicový populista VIII.

16. 9. 2010 15:34
Re: Skutečně naivní je hlavně autor blogu.

Zajem vetsiny lidi, kteri skutecne pracuji (tj v soukromem sektoru) a plati dane je, aby stat byl co nejmensi s malym poctem vykonnych zamestnancu. Takze si vyzirky klidne muzou demonstrovat jak chteji, vetsina lidi u voleb rozhodla, jak to opravdu bude...

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

16. 9. 2010 13:36
Když jsem měl možnost vidět pár těch strejců

pohromadě při poslední akci, zaujalo mě, jak jsou pěkně vyžraní. Takže mě rozhodně nepřesvědčili, že hladoví:-P

0 0
možnosti
C

certik_bertik

16. 9. 2010 13:21
v

čem vás konkrétně tohle bude omezovat?

0 0
možnosti
MV

mak63

16. 9. 2010 21:54
Re: v

Pri posledni prochazce odboraru prahou jsem musel sedet v aute a cekat nejakych 20minut, nez s prapory a pistalkami v puse uvolnili misto, ktere je vyhrazeno pro jizdu aut. NEcekal jsem jen ja, takze neslo prelhlidnout, ze lide jim opravdu netelskali. Spis by jim napleskali...

Sobecke omezovani druhych pri ceste za "tim svym" mi vadi.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

16. 9. 2010 11:38
Lidem na mzdy...

...se má sahat až na posledním místě, to je snad každému jasné. Taky bych demonstroval, kdyby mi krátila mzdu vláda, která se chystá nacpat šedesát miliard do chřtánu církvím.

Dokud se najdou peníze na takové hovadiny, jako je Evropské město kultury nebo resort ministra pro menšiny, nikdo nemá právo sahat lidem na platy. Krátit mzdy je přípustné teprve ve chvíli, kdy už není nikde jinde co ušetřit.

0 0
možnosti
LPV

Levicový populista VIII.

16. 9. 2010 11:47
Re: Lidem na mzdy...

Az budete ve statni sfere pracovat, tak si zaslouzite i vyssi mzdy. Do te doby nazdar...

0 0
možnosti
NN

dixi7

16. 9. 2010 11:27
Šetřit je třeba,

s tím souhlasím, ale všude a ne jen někde. Snížit lidem platy a zvýšit daně je to nejjednušší a dokáže to kdejaký pitomec. Ale že se vyhazují nesmyslně miliardy jinde, za to ti demonstrující asi nemohou. Od nové vlády jsme očekávali asi trochu něco jiného. Vždyť si přečtěte, jak chce jeden ministr zatočit s korupcí, ale kolik to bude zase stát? Proč je nutné vybavit např. pošťáky novými uniformami za miliony, když by se mělo všude šetřit? Jíst potřebují všichni, ale nové "hadry" nutné snad nejsou. Jak šetříte všichni doma? Kupujete jen to, na co máte? Jsou lidé, kteří vytloukají dluhy dalšími a dalšími půjčkami, u těch si ťukáme na hlavu. Ale stát hospodaří úplně stejně. 

0 0
možnosti
LPV

Levicový populista VIII.

16. 9. 2010 11:02
Kdyby se lepe ucili,

nemuseli byt dnes v odborech...

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

16. 9. 2010 11:39
Re: Kdyby se lepe ucili,

A kdyby měli fotra vekslákem, mohli dnes sedět v parlamentu.

Kdyby byly v řiti ryby... :-P

0 0
možnosti
HM

ladhela

16. 9. 2010 10:57
stávka srátních úředníků je nesmyslná

nemůže ohrozit  chod státu ,ale naopak stávkou stát ušetří ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 29,57
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik