Více žen do politiky!

Britská poslankyně Mary Creagh uhodila hřebíček na hlavičku. Oprávněnou kritikou sexistických praktik naší maskulinní společnosti rozpoutala bouřlivou diskuzi.

Mašinka Tomáš ve skutečném provozu na britských železnicíchUk-HaS:Robinson at en.wikipedia

Z tisku (iDNESThe Independent): „.....poslankyně labouristické strany a stínová ministryně dopravy se pustila do tvůrců oblíbené dětské animované série Mašinka Tomáš kvůli tomu, že je v ní málo ženských postav. Podle ní to dětem dává špatný příklad…..“ 

Jako genderově vyvážený lze zcela jistě uvést průkopnický animovaný film Mezi námi zvířaty (Barnyard) z roku 2006, ve kterém měli býci i krávy vemínka.

Tento postoj považují za správný i někteří přední producenti (nemohu se ubránit dojmu, že je vše již nějakou dobu tajně připravováno).

V pokračování populárního amerického seriálu Sex and the City (Sex ve městě) v sobě hlavní hrdinka Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) objeví mužské pudy a následně podstoupí změnu pohlaví a v příštím díle Winx Club dokonce odhalíme, že princezny Bloom a Tecna mají, promiňte mi ten výraz, koule.

Namále měli i autoři Šmoulů. Jedině díky přítomnosti Šmoulinky jim byl doživotní zákaz publikování na území Evropské Unie podmínečně odložen. Na oficiálních internetových stránkách www.smurf.com si prosím povšimněte poznámky - licencováno Bruselem.

Příkladem jde i Hugh Hefner, šéfredaktor časopisu Playboy. Z důvodu zvýšení informovanosti mužské části populace o převážně ženských povoláních, bude březnové vydání časopisu věnováno švadlenám.

Nelenila ani evropská komise, ke schválení je připravena směrnice, jejíž opatření zajistí tolik potřebné zrovnoprávnění obou pohlaví. S účinností od roku 2018 budou mimo jiné veřejné toalety pro obě pohlaví společné, v přechodném období se ženám doporučuje osvojit si močení ve stoje.

Ano, je tomu skutečně tak, procházíme obdobím převratných změn. Doba, kdy si partnera vybíráme především podle pohlaví, bude již brzy minulostí. Dosažením absolutní politické korektnosti bude zajištěn blahobyt naprosté většiny lidstva.

Mary, thanks for having the balls to do it!

 

Odkazy:

Britská politička kritizuje seriál Mašinka Tomáš, je v něm málo žen 
Labour minister Mary Creagh attack Thomas the Tank Engine over lack of female characters 
Šmoulové - oficiální stránky 
Mezi námi zvířaty - fotogalerie 
Mezi námi zvířaty - plakát 
Hugh Hefner - wikipedia 
Mašinka Tomáš před nádražím

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Valenta | sobota 4.1.2014 11:22 | karma článku: 13,89 | přečteno: 653x