Náprava poměrů v České Republice za pomoci Skautů

Každý dobře připravený zákon se špatným stane. Na vině jsou zejména četné úpravy a přílepky, které v průběhu schvalování prosadí všelijací lobbysté a ostatní neřádi.

Rekonstrukce státu autor: www.rekonstrukcestatu.cz

Nejrůznějších sdružení a hnutí za lepší poměry v naší vlasti není pomálu, v poslední době se některá z nich sdružila a připravila společný projekt s názvem Rekonstrukce státu, kde je dokonce uvedeno několik konkrétních bodů, jejichž splnění by snad zlepšilo naše vyhlídky na lepší zítřky. 

Sepsání několika zákonů za účelem podstatného omezení korupce je sice chvályhodné, uvedení do praxe nicméně značně pokulhává. 

V záplavě nových a nových politických uskupení a postupného zklamání z nenaplněných nadějí se nabízí otázka, jak požadovaných změn docílit, tedy koho volit, aby byly potřebné zákony prosazeny. Osobně totiž nevěřím, že naše naděje naplní stávající politická reprezentace. 

A proto mě napadá oslovit skautské hnutí. Skauti se totiž o politiku vůbec nezajímají a jejich hnutí proto není infiltrováno bezohlednými prospěcháři. V příštích parlamentních voleb by tedy kandidovala nová politická strana tvořená Skauty (pro maximální transparentnost těmi s největším počtem bobříků), jejímž jediným programem by bylo hlasovat pouze pro zákony sepsané na www.rekonstrukcestatu.cz, i přesto (a nebo právě proto), že se členové těchto hnutí vzájemně neznají. A lobbysté všech zemí by utřeli nos.

Autor: Miloslav Valenta | pondělí 6.5.2013 12:11 | karma článku: 9,79 | přečteno: 583x