Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konečné řešení imigrační otázky

Do Evropy, zmítané vlastními problémy, se s rostoucí intenzitou tlačí uprchlíci z Afriky a Blízkého východu. Jedná se o invazi, nebo obohacení?

Jak této výzvě čelit? Máme ty miliony lidí přivítat s otevřenou náručí, nebo postavit kolem Evropy zeď a nepustit nikoho? Máme povinnost vynakládat prostředky na záchranu topících se, nebo naopak lodě, nerespektující hranice po opakovaných výzvách potápět?

 

Existuje řešení. Musíme si uvědomit, kdo uprchlíci jsou. Část z nich jsou zajisté ekonomičtí uprchlíci, kteří přicházejí za lepším životem (ať už ze sociálních dávek, či z práce, kterou rozmazlenější „původní obyvatelé“ nechtějí díky štědrému sociálnímu systému vykonávat. Zde je řešení jednoduché. Musíme přestat vytvářet umělou chudobu v zemích, odkud uprchlíci pocházejí (cly, kvótami, ale i zhoubnými dotacemi těchto zemí, které páchají škody na tamějších ekonomikách) a současně uměle vytvářet bohatství v zemích, kam míří (vysokou sociální podporou).

 

Podle příběhů, které od uprchlíků slýcháme, však většina z nich není motivovaná výlučně ekonomicky, ale spíše bezpečnostně (nebudu zde nyní rozebírat, zda a jaký podíl na tom má Evropa a USA). V jejich zemích je válka, případně alespoň náboženské bouře, šikana a trvalé ohrožení. Cituji tento článek: „Dělám to, abych jednoho dne nelitoval. Kdyby se tu některé z mých dcer něco stalo, neodpustil bych si to.“ Jeho dcery nenosí šátek, což je v Egyptě akceptováno čím dál méně. Kamkoliv přijdou, snaží se je chlapi hned osahávat.

Jinými slovy, křesťané a další náboženství, případně ateisté, jsou vystaveni šikaně netolerantního islámu. Bojí se o své zdraví, život a o své blízké. Utíkají z tohoto pekla do Evropy. Bohužel, zdejší politici a „humanisté“ se jim snaží obdobné peklo připravit i zde svojí nekritičností až podporou ideologie zvané islám. Amar utíká, aby ochránil své dcery před sexuálními útoky muslimů, a zatím v jeho cílovém Německu tyto útoky narůstají měrou, která hrozí dohnat Egypt a Sýrii do několika let. Toto má být pomoc uprchlíkům? Nebo je to rafinovaný pokus, jak se vypořádat s imigrací? Odstranit motiv imigrovat z pekla tím, že z nás vytvoříme nové peklo?

 

A zde je tedy navrhované řešení: Vytvoříme imigrační centra na afrických a blízkovýchodních pobřežích. Protože jsme humanističtí a sluníčkoví, máme jistou zodpovědnost za uprchlíky a chceme se podělit o náš blahobyt, zajistíme vybraným imigrantům bezpečnou dopravu na území Evropy. Vstupním testem bude namalovat karikaturu proroka Mohameda. To totiž žádný muslim neudělá, a vyloučením muslimů z imigrace přestane existovat problém.

 

Že je to nelidské, rasistické a diskriminační? Opravdu? Stejně tak to udělala Kanada. Nevpouštět vyznavače islámu nemá nic společného s rasismem, protože volba následovat učení, které požaduje naprosté vypnutí mozku a podřízení, není podmíněna původem, rasou, ale pouze a jedině vlastním rozhodnutím. Navržený test je obdobný, jako kdyby Američané za druhé světové války chtěli po uprchlících z Německa, aby napsali „Hitler je vůl“. Kdyby k nám prchali v sedmdesátých letech obyvatelé Kambodži před Rudými Khmery, bylo by rozumné přijímat jako uprchlíky i samotné Rudé Khmery?

 

Ne, byla by to nebetyčná hloupost a sebevražda. Udělejme slušným uprchlíkům nejlepší službu a nevpouštějme sem ty, před kterými tak zoufale prchají!

Autor: Radim Valenčík | čtvrtek 30.4.2015 8:58 | karma článku: 31,86 | přečteno: 1681x
  • Další články autora

Radim Valenčík

Na holotu musí být přísnost. Páni (se) smějí

Předseda vlády Andrej Babiš se v několika rozhovorech pochlubil, že „pracuje 18 hodin denně a o víkendu 8“. Zkuste hádat, co by se stalo vám, kybyste toto řekli veřejně.

22.2.2018 v 12:30 | Karma: 33,90 | Přečteno: 1895x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Shrnutí prezidentské debaty

Když odpovídal Zeman, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. Když odpovídal Drahoš, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. V předchozích dvou debatách byl Drahš jasně lepší, protože tam nebyl.

24.1.2018 v 9:48 | Karma: 40,46 | Přečteno: 1993x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Budu Genderman 2018

Nominaci na Gendermana roku 2017 jsem nestihl, ale snad budu v roce 2018 po zásluze vybrán „porotou složenou se zástupců a zástupkyň nevládních neziskových organizací a akademické obce“.

19.12.2017 v 13:59 | Karma: 26,99 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Zrušme netolerantní státní hymny

Jednou z největších brzd multikulturní utopie je národní identita. I když je zřejmá snaha ji vymýtit, udělat z ní něco, za co se slušný kavárník stydí, pořád přetrvává a to dokonce na místech nejvyšších, v národních symbolech.

11.8.2017 v 13:51 | Karma: 36,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Politici: My se nebojíme

Protože máme ozbrojené bodyguardy a pancéřované limuzíny. Vy ostatní si zvykejte na to být vražděni. A opovažte se ozvat.

25.3.2017 v 8:54 | Karma: 42,41 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik