Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Suverénní země, nebo loutka v superstátu?

Je jasné, že toto léto můžeme očekávat vlnu ilegálních imigrantů do Evropy. Nezbývá nám než se jen domnívat, jaký dopad bude na EU mít. Ta nám vloni a i dnes ukazuje, že situaci nemá pevně v rukou. Nebylo by nám tedy lépe bez ní? 

Myšlenka evropského superstátu, společné měny a ekonomiky se pomalu stává minulostí. Euro přijala pouze část evropských států a ekonomicky jsou na tom také špatně. Výjimkou je možná Německo, které je motorem Evropy. Myslím si, že EU letošní „nával“ ilegálních imigrantů nevydrží a rozpad Schengenského prostoru je nevyhnutelný. Na to samozřejmě bude navazovat samotný rozpadu celé EU. Proto se chci zamyslet nad tím, jestli je lepší být součástí krachujícího superstátu, který požírá jednotlivé státy, ze kterých se stávají nesoběstačné země a ve většině případů zadlužené, nebo raději být suverénní zemí a rozhodovat si o svých záležitostech sami. Z toho vyplývají otázky: Jak je na tom naše zemědělství? Soběstačnost a obrana země?

Potřebuje-li stát peníze, spoléhá na dotace z Bruselu. Ty nejsou ničím jiným, než penězi daňových poplatníků, které se vyberou a pošlou do Bruselu. Tam se přerozdělí, část z nich si ukrojí úředníci, další část firmy, které vybírají zakázky a nakonec se pošlou zpět. Ano, přijdou s nějakým nárůstem, ale my Češi je stejně neumíme čerpat a tak nám nakonec propadnou a výsledek je stejný, jako bychom je tam snad ani neposílali tam. Jen jsou na všem cedulky, „Dotováno Evropskou unií“. Ale proč nemůžeme mít stát, který si na sebe vydělává sám? Kdysi tomu tak bývalo. Než se většina našich podniků dostala do rukou zahraničních investorů. Ale věřím, že být soběstačný, je možné i když my jakožto malý evropský stát, bychom měli mít nějaké partnery a těmi jsou podle mého názoru zbývající země V4. Měli bychom s nimi vytvořit pevné pouto, protože až EU zanikne nebude nikdo jiný na blízku s pomocí. Možná ještě Čína, se kterou jsme se díky našemu panu prezidentovi ekonomicky sblížili.

Dále naše zemědělství. Zemědělci dostávají dotace na Řepku olejku, nikoliv na obilí. A pak jsou všechna naše pole žlutá. Zemědělec s tím nemá práci, ale má peníze. A ostatní, jako například obilí a brambory nakupujeme z cizích zemí. Opět, kdyby přišel nějaký konflikt, tak možná vyhladovíme. Můžete namítat, že jsme součástí NATO a to nás jistě ochrání. Ano, jsme. Je to spojenectví armád Evropy s myšlenkou, že budou bránit onen „superstát“. Ale já jsem pevně přesvědčen, že v případě války by každý stát bránil své hranice. A proč? Protože na to, aby bránil své a ještě cizí nemá dostatek vojáků a prostředků. Například naše armáda s necelými 20 000 vojáky, z toho přes polovinu jsou úředníci, by neubránila ani jižní hranici naší země. Musela by si vzít na pomoc myslivce, kterých je 70 000. Tím chci říci, že obrana je také důležitá. A kdo jiný může dobře bránit Českou republiku, než sami Češi. V minulosti jsme se také spoléhali na pomoc spojenců a všichni víme, jak jsme skončili. Jediná vada NATO, v čele s USA je ta, že se neustále upíná k východu a provokuje Rusko svými cvičeními na hranicích. Myslím si, že Rusko není náš nepřítel, naopak ten se schovává v jihozápadní Asii.

Zmínil jsem se také o obraně naší jižní hranice. Protože v létě do Evropy budou proudit miliony nelegálních imigrantů. To je také riziko a to daleko větší, než Rusko. Podle mého názoru, bychom se měli zachovat jako Maďaři. Bohužel s naším panem premiérem, který má na hlavě pleš, aby v Bruselu neškrábal, to půjde velice těžko.
Celým tímto článkem jsem se chtěl zamyslet nad tím, jak je špatné být pouze nějakou pomyslnou loutkou v EU, která je nitkami ovládána z Bruselu. Ale že je lepší být svrchovaný, soběstačný stát, který se o sebe dovede postarat s přispěním jeho partnerů, stejně tak jako o svou majoritní českou společnost oproti společnosti ilegální, která k nám proudí z arabských zemí. Zamyslete se nad tím, proč jsou státy Evropy nejzadluženější země světa. Proč krachují a co s námi bude, až se rozpadne EU. A díky ilegálním imigrantů, kteří pro Evropu představují bezpečnostní riziko jsem přesvědčen, že se tak stane.  

Autor: Václav Svatoš | středa 20.4.2016 23:22 | karma článku: 29,21 | přečteno: 724x
  • Další články autora

Václav Svatoš

Svoboda, nebo bezpečí?

Svoboda, nebo bezpečí? Jsou to pomyslné jazýčky vah. Který ale zvítězí? Nebo se může jeden rovnat druhému? Čas ukáže...

5.1.2016 v 18:09 | Karma: 15,51 | Přečteno: 334x | Diskuse| Politika

Václav Svatoš

Není objektivita jako objektivita

S objektivním zpravodajstvím se dnes už vlastně nesetkáme.Proč vlastně? Přece není nic na tom, říci národu pravdu.Není to nic nového. Všichni víme, že média mluví jednostranně. A víme dokonce i pro koho. Opravdu se to dnes "nosí"?

16.10.2015 v 20:02 | Karma: 28,93 | Přečteno: 853x | Diskuse| Politika

Václav Svatoš

Vlastenectví je základ

Být vlastencem znamená sloužit vlasti. To ale silně kontrastuje s něčím, čemu se říká vlastizrada, že?

13.10.2015 v 17:52 | Karma: 22,64 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Václav Svatoš

Organizovaný přesun imigrantů není náhoda

Narovinu. Jsem euroskeptik, ale i kdybych nebyl, pořád jsem normální český člověk. A nemohu souhlasit s tím, jak se EU staví k otázce uprchlíků. To co dělá, je nenormální a padlé nahlavu. Neplyne z toho pro ní ale nějaký profit ?

17.6.2015 v 16:36 | Karma: 41,11 | Přečteno: 2820x | Diskuse| Politika

Václav Svatoš

Odpůrci konvoje jsou prý vlastizrádci

Podle ministra obrany Stropnického, jsou všichni odpůrci koncoje vlastizrádci. Proč ale my? Není to naopak?

26.3.2015 v 18:31 | Karma: 35,49 | Přečteno: 1281x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 972x
Obyčejný kluk, kterému není lhostejná budoucnost ČR a české suverenity. Jsem členem hnutí SPD, kde jsem koordinátorem okresu Tábor v Jižních Čechách.

 SPD je pro mě nejvlastenečtějším hnutím u nás. Odmítám fašismus, nacismus a Islám i se všemi "uprchlíky". Jsem pro Českou státní suverenitu a nevázanost na EU.

/blog
/twitter 
/FB SPD Tábor 

Seznam rubrik