Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Švadlenko, máte pravdu, že historicky patříme k Západu. Máte pravdu, že Západ potřebujeme, abychom se vyhnuli opětovnému zařazení do sféru vlivu Ruska.

Avšak cokoli, co potřebujete, musí být nejprve funkční samo o sobě a teprve potom Vám to může pomoci.

Auto nejprve musí být pojízdné samo o sobě a teprve potom Vás může dopravit k lékaři, když je Vám nevolno. Mobil nejprve musí mít alespoň trochu nabitoubaterii a teprve potom můžete posílat SMS. V lesní studánce nejprave musí být voda a teprve potom se z ní můžete napít. A analogicky: Západ nejprve musí sám o sobě fungovat a teprve potom může být naším spojencem a naší oporou.

Můžete tady stokrát dokazovat, že je pro nám výhodnější orientace ne Západ než na Východ, ale jestliže ten Západ dám sebe porazí a rozloží, bude Vaše úvaha ryze teoretická. Západ nám bude platný asi stejně, jako nepojízdné auto, když potřebujeme jet k lékaři, nenabitý mobil, když potřebujeme poslat SMS, nebo vyschlá lesní studánka, když se potřebujeme napít.

A obávám se, že Západ přesně k tomu směřuje.

4 0
možnosti

Vaše myšlenka se mi moc líbí. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti

Jste pozoruhodně nekonzistentní. Podle svých slov odmítáte fašismus, ale přitom fandíte straně, která má sama k fašismu velmi blízko. Mimochodem, úplná suverenita je krásná idea, ale to bychom museli žít někde jinde. Ve střední Evropě bohužel máme na výběr mezi Západem a Ruskem. K Západu historicky patříme, s ruskou nadvládou byly jenom ty nejhorší zkušenosti. Rusko se nás snaží získat zpátky, takže bychom měli volit protiakci a více se přimknout k Západu.

0 1
možnosti

Jo, a současné Rusko je jednoznačně náš nepřítel. Pokud nás varují naše tajné služby před jeho nepřátelskými akcemi, tak na tom něco bude. Pokud jeho propaganda vydává naši okupaci vojsky Varšavské smlouvy za boj proti fašismu a ruská ambasáda šíří lži, že okupační vojska pozval přímo Alexander Dubček, takže o žádnou okupaci nešlo, tak je to jednoznačně nepřátelský akt. Rusko je dnes zaostalá země, jejíž režim naplňuje definici fašismu. Některými svými prvky se jeho státní ideologie dokonce blíží k nacionálnímu socialismu. Rusko nikdo neprovokuje, a pokud to samo tvrdí, je to stejně nehorázné, jako když si na nejrůznější provokace stěžovalo hitlerovské Německo, zatímco postupně zabíralo okolní země.

0 3
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 972x
Obyčejný kluk, kterému není lhostejná budoucnost ČR a české suverenity. Jsem členem hnutí SPD, kde jsem koordinátorem okresu Tábor v Jižních Čechách.

 SPD je pro mě nejvlastenečtějším hnutím u nás. Odmítám fašismus, nacismus a Islám i se všemi "uprchlíky". Jsem pro Českou státní suverenitu a nevázanost na EU.

/blog
/twitter 
/FB SPD Tábor 

Seznam rubrik