A propos „Mašínové“:

„Mašínům" se vyčítá, že na útěku zabíjeli. Pro ty, kdo to kritizují, mám pár otázek:

Myslíte si, že by tak činili, kdyby mohli svobodně odejít? Zpochybňujete právo každého jedince opustit jakoukoliv zemi, včetně své vlastní? Kdyby nezabili, myslíte si, že by mohli tuto zemi svobodně opustit? Myslíte si, že kdyby ty lidi nezabili, by jim tito lidé v jejich útěku všemi dostupnými prostředky nebránili - včetně zabití? Kdyby na útěku byli chyceni, přežili by? Nebyli snad 2 členové této skupiny komunisty zabiti? „Mašínové“ prý podřízli člověka, který se nemohl bránit. Nebylo to proto, že je tento člověk se zbraní v ruce ohrožoval a kdyby ho nechali žít, tak by je prozradil? Nebylo to „podříznutí“ proto, že kdyby ho zastřelili, tak by se sami tím výstřelem prozradili a byli zabiti?

Kolik lidí komunisté zavraždili, kolik jich umučili, zmrzačili, na kolika nechali trvalé zdravotní, psychické a ekonomické následky, kolik rodin rozbili, kolik zločinů a utrpení spáchali? A neděje se tak dodnes?! Kolik těch bolšánů této zemi vlastně vládne? Nejsou snad rozlezlí ve všech politických stranách?

„Mašínové“ podřízli jednoho bolševika. Kdyby podřízli všechny, byl by to zločin či záslužný čin?

Na tyto otázky sobě i mně, příteli, odpověz.

P.S.: Vyučil a pracoval jsem v „Závodech Jana Švermy, Jinonice – Motorlet“ (dnes „Waltrovka“ v době hluboké „Studené války“. Tehdy kolem této fabriky byly rozmístěny kulometné věže s úkolem zastřelit každého, kdo by se jen pokusil přelézt plot tohoto „vojensky strategického“ objektu. Každá bába na bráně měla pistoli a kontrolovala všechny zaměstnance coby potenciální diversanty (kde je presumpce neviny?). Ač jsem šel coby zaměstnanec tohoto n.p. po veřejné cestě, která vedla zvenčí podél plotu této „veledůležité“ továrny, tak jsem byl málem coby „záškodník“ jedním ze členů Závodní stráže zastřelen. Kdo tomu zabránil, byla paradoxně komunistická SNB. Pomalu každý druhý z mých spoluzaměstnanců byl buď členem KSČ nebo v Lidových milicích. O ČEM a s KYM se to vlastně bavíme? Vždyť zločinci je 1/2 tohoto národa starší 40 let!!

Autor: Václav Šťastný | sobota 1.3.2008 10:42 | karma článku: 11,93 | přečteno: 782x