Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Napadení v Duchcově. K čemu je v ČR institut vazební věznice?

Ve víru událostí posledních dní, ať už v Evropě či soukromých jsem poněkud málo pozornosti věnoval informacím o napadení manželského páru v Duchcově, místní cikánskou skupinou. Ale na druhou stranu, tak moc těch informací se zase neobjevilo, snad kvůli politické korektnosti, či co.

Teprve dnes mne na facebooku zaujalo video pořízené městským kamerovým systémem. Jak jsem napsal, o tomto útoku moc nevím a tak se neodvážim moc soudit. Přesto pár poznámek utrousím. Předně, něco tak brutálního jsem už dlouho neviděl a nepamatuji se, že bych se s něčim podobným setkal, byť zprostředkovaně v ČR. Nevím oč tam šlo ale ať to bylo cokoliv, intenzita útoku byla šílená a v této souvislosti, poté co jsem získal doplňující informace, si kladu několik otázek:

To video trvá asi 5 minut. Služebná městské policie je 10 metrů od místa činu. Kde seděli ti policisté, že se objevili až v závěru záznamu? Navíc mám pocit, že to nebyla ani MP ale státní policie. Hlavní otázká je ovšem tato.

Všichni zadržení byli údajně propuštění a nebyla na ně uvalena vazba. K čemu tedy vlastně institut vazby v ČR je? Pamatuji se na nedávný případ, kdy manžel vyhrožoval že svou ženu zabije, soudce k vazbe neshledal důvod a manžel za pár dní svou ženu opravdu zabil. Tentokrát skupina grázlů skoro zabila dva lidi, že to opravdu udělali je vidět na záběrech, ale soud opět k vazbě neshledává důvod.. Co by tedy bylo nutné, aby ten důvod soud našel. Měli by být útočníci trošičku světlejší? Nebo snad méně movití? Odpověď neznám. Vím o případu, kdy člověk sedí už rok ve vazební věznici jen proto, že nějaký kozí bradka státní zástupce má neustále pocity. Jenže to zde nepatří.

Mrzí mne komentáře pod videem na youtube. Mrzí mne ale nedivím se jím. Stále říkám a budu i nadále, že není Cikán jako Cikán. Nebo Rom. Ale pokud se budou dělat takovéto politicky korektní škobrty, pokud někdo někoho téměř ukope k smrti a pár hodin pozdějí chodí po měste volně, pak nikdy nebude v zemi klid a nikdy nedojde  k porozumění. A toto porozumění a klid zbraní je dnes zapotřebí více než kdy jindy.

Na celém případu mne potěšila jen jedna věc. Server Romea se nebál a uveřejnil, na rozdíl od jiných medii celý kamerový záznam.

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/v-duchcove-doslo-k-brutalnimu-napadeni-manzelu-pachateli-jsou-podle-velitele-strazniku-romove

Vnímám to jako velice pozitivní krok. Je třeba takovéto akce rázně odsoudit. A je třeba viníky potrestat. Měli sedět ve vazbě. Nevím proč tomu tak není ale je třeba se ptát odpovědných míst, proč a zač dostali tuto výhodu. Násilí musí být potrestáno a platí to pro všechny stejně. Tím myslím pro všechny a mám na mysli i kušostřelce z Karvinska. Ani dnes si neodpustím varování.

S trochou nadsázky je možné říct že za dveřmi nám stojí největší a nejhrozivější nepřítel, jakého si umíme představit. Jeho nelidskost, jeho pohrdání životem je nezměřitelné. Nemáme prostor ani čas na hloupé hádky sami mezi sebou. Cikáni si musí sami rozhodnout jestli jsou či chtějí být součástí naší kultury a naších zemí no a my Gadžové zase musíme odpožit hloupé a neopodstatněné báchorky a předsudky. Jenže to se nepovede, pokud bude docházet k případům jako v Duchcově. Soudce neshledal důvod k vazbě. Myslím že je třeba tohoto soudce volat k zodpovědnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | pondělí 27.5.2013 19:17 | karma článku: 35,72 | přečteno: 2874x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Čím blíž Rusku, tím víc na obranu. Česko má po letech splnit slib v NATO

25. května 2024  11:01

Má to být přelomový rok. Důkaz, že Česko konečně po letech splní slib spojencům, ale i sobě. Jenže...

Nadešel čas, dovolme už Ukrajině útočit na ruské území, vyzval Stoltenberg

25. května 2024  10:59

Spojenci by měli přehodnotit omezení, která kladou Ukrajině pro používání zbraní, jež této zemi...

Rusko ztratilo více než půl milionu mužů, tvrdí Ukrajinci. Vlastní ztráty tají

25. května 2024  10:24

Sledujeme online Ruská armáda od začátku invaze na Ukrajinu v únoru 2022 přišla o 500 000 mužů, uvedl v sobotu ráno...

Vyděračská kauza IKEM spěje do finále. Zmínila prominenty, jak otřese vedením?

25. května 2024

Premium Vyšetřování údajného vydírání v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) spěje...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral