Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je Dalíkovo zatčení opravdu signálem k změnám k lepšímu?

Neumím si představit nikoho, kdo by tomu byl ochoten uvěřit. Státní zástupkyně Lenka Bradáčová, které někteří eufemisticky říkají Cattani v sukni, se snaží působit coby čistička všeho neřádstva v politické, potažmo veřejné správě. Jenže k tomu, aby bylo lze takovémuto působení uvěřit, by musel člověk být přesvědčen, že vše je dílem jednotlivců, či malých skupinech, malinkých chobotniček.

Bohužel, politickou scénu v České republice ovládá jedna velká přerostlá chobotnice, která navíc nemá jen jednou provždy daný počet chapadel, ale tato chapadla se množí podle toho, jak stále více a více prorůstá do všech oblastí veřejného života.

Nezasvěcený, či naivní pozorovatel opravdu může na chvíli propadnout pocitu, že to vše je dílem vzájemně provázaných skupinek jednotlivců, kteří si jen tak z nudy hrabou do vlastních kapes. Pokud ovšem pohlédnete na politické dění v zemi, pohledem od roku 1990, dojdete k závěru, že se nejedná o malé skupinky, ale o systémové obsazování veřejného života molochem, který v zárodku dusí všechny náznaky změn.

Po událostech v listopadu 89, společnost očekávala zásadní změny, které by Československo, poté Českou republiku, dostaly na výsluní evropského, lépe však světového dění. Takovéto sliby a náznaky presentovali náhle se objevené postavy a figurky, z nichž každá měla ten jediný správný recept na spokojenost a prosperitu. Vznikaly nové politické strany, každá z nich slibovala jen to nejlepší a postupem let, se tyto strany a politická uskupení začaly mísit a promichávat do té podoby, že dnes už vlastně není možné snadno zjistit, kdo stal u zrodu toho, či onoho. Každý byl všude. Bedlivým zkoumáním zjistíte, že k nejčastějším změnám docházelo ve chvílích, kdy jedna strana měla problémy a stávala se nedůvěryhodnou. V tomto okamžiku se založila druhá, s naprosto stejným programem, jako tak předchozí, jen s poněkud bizarnějším názvem. Důležité však je, že všechny tyto strany ovládali titéž lidé, v minulosti spříznění ať už minulostí předlistopadovou, tedy bolševickou anebo polistopadovou, to znamená pseudo pravicově levicovou.

Ano, od roku 1989 nevznikla v zemi žádná strana, která by byla skutečnou pravici, ovšem naopak, není ani jediný politický subjekt, který by zastával levicové hodnoty. Všichni jsou jen napůl, mezi a uprostřed.

A to je právě prostředí, kde se mafiánským chobotnicím daří nejlépe. Zemi prakticky ovládá skvěle organizovaná skupina politiků, lobbistů a jejích příručích. kteří manipulují a posouvají dění tak, jak to pro ně je nejlepší a nejvýhodnější. V pravý čas předhodí veřejnosti jakousi oběť, aby bylo vidět, že se něco děje a současně vyzvednou kohosi, kdo se na krátký čas stane hrdinou. Dav se uklidní, dav se napapá a je na okamžik pokoj. Nejčastěji se takovéto akcičky dějí před volbama. Rozhodně ale nikdy nedocházi ke zpochybnění či ohrožení vlastních pozic a pozic těch, které potřebujeme. Takže pánové jako  Kalousek, pro tuto chvíli zůstávají v klidu. Sice se pod nimi židlička povážlivě houpá ale poslouchají, takže se ještě budou hodit. Nakonec, v nejhorším případě je možno vše hodit na jejích hlavy.

To co píšu není žádná konspirační teorie, jedná se o ryze kriminální a zločinné spiknutí různých lobbistických skupin, které za pomocí politiků ovládají veškeré dění v zemi.

Případ Dalík rozhodně není neočekávaným případem. A nepřekvapuje. Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem půjde další vývoj, ovšem není možné zapomínat i na další kauzy, které jakoby upadají do zapomění. Open card, tunel Blanka, letouny CASA a paní Parkanová, kde je najednou ticho jako v kostele. Zvládne i tyto kauzy paní hrdinka Bradáčová Cattani, nebo se objeví někdo další, stejně odvážný a nekompromisní?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | úterý 9.10.2012 11:00 | karma článku: 34,81 | přečteno: 3575x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31,  aktualizováno  20:38

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral