Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hráči se smrti lidstva

Svět se opět přiblížil ke své záhubě. Tentokrát už ovšem lze hovořit o tom, že k ní směřuje přískokem vpřed, protože jinak nelze komentovat chování mezinárodní politické "elity", během jednání o otázce iránského jaderného programu.

Zatimco ti rozumnější z nás očekávali, že na stole přistane jasný argument, že o omezení sankcí není možné uvažovat, dokud vláda Iránu neuděla náležité kroky, politici rozhodli jinak. Vlastně bych měl upřesnit, že se nejednalo ani tak o rozumnější z nás, kdo tomu věřili ale spíše o naivnější, protože složení delegace pro tato jednání dávalo jasně tušit, jak vše dopadne. Už jen samozná přítomnost Catherine Ashton dávala jasný signál, kterým směrem se jednání budou ubírat a jaký bude výsledek.

Politici rozehráli velice nebezpečnou hru. Za Kerryho dozoru poklekli v úctě před Iránem a umožnili mu pokračovat v jeho vyděračské akci, výměnou za nic neříkající a ve své podstatě k ničemu nezavazující sliby. Plánují omezení sankcí, né li přímo zrušení některých z nich. Už tak velice výbušný region vystavili další zkoušce, která ovšem není limitována žádnými regionálními hranicemi. Ba co více, vystavili přímému ohrožení svého spojence Israel, který se dostal do pozice, né tak nepodobné Československu, po diktátu z Mnichova.

Každý kdo tamní situaci sleduje, ví jak křehká je a jak málo schází, aby došlo ke konfliktu s nedozírními následky, vpravdě biblickými. Jen pro informaci, před několika hodinama agentury přinesly zprávu, že Saudská Arabie zvažuje pořízení jaderných zbraní, jako reakci na výsledek jednání s Iránem. Snad nemusím podrobně vysvětlovat, co to znamená. Saudská Arábie je smtelným nepřítelem Iránu, přičemž režimy v obou zemích jsou si podobné a doslova se předhánějí v tom, který je zrůdnější a více nelidský. V obou zemích ve skutečnosti vládnou duchovní, kteři nemají lidské životy v úctě a smrt je pro ně bránou k nepoznaným rozkoším. Samozřejmě, je jím jedno kolik lidí kdy a kde zahyne. A tyto dvě země teď jsou jako ti kohouti na jednom smetišti, na smetišti hrozící jaderné katastrofy. A Israel?

Ten se ocitl v podivné situaci. Jeho údajní spojenci se otevřeně přidali na stranu nepřátel, o čemž svědší mimo jíné prohlášení, jakési drzé varování z Velké Británie, že se prý Israel nemá protivit výsledkům ze Ženevy. President USA Obama se nešikovně snaží situaci uklidňovat a v telefonickém rozhovoru s premiérem dává nereálné sliby. Ve skutečnosti je ale situace ještě horší. Spojenci Israele, nabyli dojmu, že Israel je potřebuje, že Israel je sám bezmocný a že sám ničeho nedosáhne a že se k ničemu neodhodlá. Celý svět žije v jakési bláhové domněnce, že Israel je odkázán na pomoc USA a dalších, rádoby přátel. Jenže skutečnost je jiná a přesně opačná. Né Israel, ale celý svět je tím, kdo potřebuje tuto malou zemi. Kdo potřebuje její bezpečí a mírový vývoj. Svět potřebuje demokratický a silný Israel. Proč? Stačí se podívat na mapu. Kdyby totiž Israel nebyl tím čím je, tento region by už dávno byl srovnán se zemí. Vzájemá nenávist mezi jednotlivými zeměmi by tyto státy postupně zlikvidovala, tak jak jsme tomu byli svědky v Libanonu, jak jsme tomu svědky v Syrii a jak tomu budeme nepochybně svědky kousek vedle, v Afghanistanu či Iraku. To že krvavé konflikty v těchto zemích se nepřesouvají k sousedům, že nespalují celý region a že stále zůstává naděje na mír, to je také zásluha Israele, jeho síly a toho, že ti, kdo na krveprolítí mají zájem vědí, že dokud Israel bude tak silný, nemají šanci. Proto sílí snaha o jeho eliminaci, o jeho odstavení a když už není naděje na přímou likvidaci, pak se snaží rozeštvat jeho spojenecké svazky.

Dohoda s Íránem ze Ženevy svědčí o tom ,že se jím to daří. To ale neznamená, že Israel tato situace nějak oslabuje. Staví jej do nepříjemné situace, to je pravda. Premiér a vláda musí přijmout kroky, které by nebyly nutné, kdyby spojenci dodrželi své závazky. Bude to stát hodně úsilí a hodně peněz. Bude to stát hodně nepohodlí pro obyvatele země. Jenže Israel svým závazkům dostojí. Je a zůstane silou a mocností, možna poslední hrází civilizace. Premiér Netanyahu deklaroval jasně a zřetelně, že se Israel necítí dohodou z Ženevy vázán a to je správný postoj. Bude li to nutné, udělá Israel všechny potřebné kroky, aby zabránil v získání jaderné zbraně těm, kteří jí mohou obrátit proti celému lidstvu. A tím že to udělá, si mohou být jistí naprosto všichni.

Politici rozehráli hru se životy lidstva. Opouštějí to, čeho západní civilizace za staletí dosáhla. Evropa se mění k horšímu. Není zde bezpečno a bude ještě méně. A pokud obě země, Irán a Saudská Arábie dosáhnou na jadernou zbraň, pak se staneme všíchni otroky šílenců.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Král | středa 27.11.2013 11:00 | karma článku: 36,81 | přečteno: 4691x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  16:29

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Pětiletá holčička se ztratila při výletě na Šumavě, ušla dva kilometry

6. května 2024  15:50

Po pětileté holčičce pátrali v neděli dopoledne policisté, horská služba i vrtulník. Dívka se...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral