Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ortel slova Hospodinova nad Izraelem. Hospodin, který prostírá nebesa, zakladatel země a tvůrce ducha v lidském nitru, praví: Hle - učiním Jeruzalém číší, po níž se zapotácejí všechny národy v okolí. Jeruzalém totiž bude obléhán a stejně tak i Juda. V onen den učiním Jeruzalém přetěžkým balvanem pro všechny národy. Všichni, kdo se jej budou snažit vzepřít, se těžce poraní. Proti Jeruzalému se totiž shromáždí všechny světové národy.  (Zacharjáš 12:1-3)!!

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MA

M72y57d27l66á96ř 74A46d35a31m

27. 11. 2013 16:42

Nejsem zas takovým odborníkem na situaci na blízkém východě, ale pokud vím, vztahy se dnes vracejí do normálu. Irán byl dlouhou dobu spojencem Američanů. Ti jim jednoho krásného dne vrazili kudlu do zad, čímž se vztahy obou zemí na dlouhá léta poškodily.

I v této zemi nicméně existují fanatici, zpátečníci a reformátoři. Donedávna vládli fanatici,

Dnes to konečně vypadá, že zvítězil smířlivý prezident, který má ve svém slovníku pouze smíření a dohody. 

Proč toho nevyužít? Myslím si že celý svět se těší na to, až tam bude konečně klid. 

Jak autor správně poukazuje, region má mnohem větší problém a tím jsou sunité a šiíté. Jedni žijí v iránu, druzí v saudské arábii a vlastně ve zbytku světa (vyjma bašara asada a syrských bratrů). 

viz: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/hrozi-nova-valka-celosvetovy-dzihad-mezi-sunnity-a-siity_276390.html#.UpYRqcTuKaQ Nevím co špatného je na tom, že se alespoň jeden konflikt urovná a zavládnou lepší vztahy. Copak musíme stále válčit na všech frontách?

2 0
možnosti
MR

M46i58l84a68n 79R74a89d39e53k

27. 11. 2013 18:12

Americane Iranu nevrazili kudlu do zad, ale mate pravdu ze nechali aby se Chomejni uchopil moci, zkratka, distancovali se - eto vase delo - byli smirlivi, Carter byl totiz zrovna tak dobry president jako Obama.

2 0
možnosti
JC

J68i40r87i 84C61e49e

27. 11. 2013 16:30

Takže stanovisko Izraelské ambasády známe..

Co autor říká na fakt, že velvyslanec Saudské Arábie v Británii, princ Muhammad bin Navaf bin Abdalazíz, prohlásil těsně před skončením ženevských jednání, že jeho země uvažuje o tom, jak "můžeme nejlépe bránit svou zemi a svůj region". A přitom pošilhává po Pákistánských jaderných zbraních.

V kontextu činnosti vlády SA, která celkem otevřeně podporuje globální sunnitský terorismus mi tenhle článek přijde dost komický.

Ono to neustálé označování Iránu za Satana už je docela otravné, když uvážíme, že to hlavní zlo je od Izraele prakticky na dosah..

2 1
možnosti
JF

J12a97n 96F80l26e18k96a16l

27. 11. 2013 14:08

Po přečtení příspěvku o (ne)toleranci od tohoto autora jsem se sám sebe ptal, co hrozného mu museli ti zlí muslimové strašného provést, že je tak nenávidí?! Ale dnes se ptám co mu museli provést židé, protože není možné aby tohle nebyl agent provokatér, který se snaží vyvolat antisemitské reakce. Jinak si přirovnání dnešní situace Státu Izrael k mnichovskému diktátu vysvětlit snad ani nelze.

A jak si mám vysvětlit "jakési drzé varování z Velké Británie, že se prý Israel nemá protivit výsledkům ze Ženevy" jinak, než jako provokaci? Sdělení je jasné, podle autora je Stát Izrael vázán mezinárodními dohodami pouze pokud jsou v jeho prospěch, jinak jsou pro něj bezpředmětné a požadovat jejich dodržování je drzost. Postoj izraelské diplomacie je podle mně však naprosto opačný, využívá naprosto všech diplomatických nástrojů a velmi tvrdě, často až bezohledně trvá na legálnosti všech postupů. A když Stát Izrael postupuje nelegálně, v případech jako jsou politické vraždy nebo porušování nejrůznějších zbrojních zákazů, nikdy se tím oficiálně nechlubí!

Nebo konstatování v odstavci srovnávajícím Írán se Saudskou Arábií (!?!), že "v obou zemích ve skutečnosti vládnou duchovní, kteři nemají lidské životy v úctě" končí zvoláním "A Israel?" Ano, nabízí se odpověď, že i ve Státě Izrael s jeho rozdrobeným politickým systémem vlastně často rozhodují ultraortodoxní duchovní, kteří nemají v úctě ani ostatní Izraelce, ani vlastní stát, natožpak věřící jiných náboženství nebo ateisty.

A věta "Bude li to nutné, udělá Israel všechny potřebné kroky, aby zabránil v získání jaderné zbraně těm, kteří jí mohou obrátit proti celému lidstvu." je s přihlédnutím na severokorejské jaderné pokusy jen další plácnutí, které jen podtrhuje nesmyslnost výroků typu: USA a další spojenci (třeba ČR, titul "rádoby přátelé" považuji taky za provokaci k antisemitismu) jsou odkázáni na pomoc Izraele, nebo že Izrael je poslední překážkou před sebezničením se celého regionu.

6 6
možnosti
JS

Současnou situaci přirovnali k Mnichovu přímo představitelé Izraele. Já se jim moc nedivím. Izrael je jako zahrádka ohraničená řeřavým uhlím a teď do toho řeřavého uhlí světové mocnosti ještě pár uhlíků přidali.

Kdyby Izrael do důsledků respektoval všechny rezoluce OSN a různá rozhodnutí velkopotentátů tohoto světa, tak už by dávno přestal existovat. V roce 1973, při tzv. Jomkipurské válce, byl Izrael na jihu napaden pětinásobnou technickou přesilou a na severu (ze Sýrie) dokonce osminásobnou přesilou. Mezinárodní společenství se nezmohlo vůbec na nic. Izrael se ubránil jen díky tomu, že se jeho vlastní vojáci prali jako lvi, a to i v případě, že jich v určitém okamžiku stálo třeba jen třicet proti dvěma tisícům. Jeho sousedé nerespektují naprosto nic, nelze se spolehnout vůbec na nic – na dohody, na pravidla, na smlouvy, na mír – prostě vůbec na nic, co z těchto zemí vzejde, ale po Izraeli se vyžaduje, aby ctil mezinárodní právo a všechno respektoval.

Srovnáváte islámský klerofašismus s politickým systémem Izraele? To snad nemyslíte vážně. Je zajímavá, jak si lidé jako Vy vůbec nevšímají, že země, o kterých hovoříte, mají zcela zásadní problém se základními lidskými právy, ale předmětem kritiky je Izrael. V Íránu se oficiálně popraví asi pět set lidí ročně, dalších tisíc lidí neoficiálně. Ale Vám leží na srdci židovští ultraortodoxní duchovní.

Arabské země již několikrát názorně ukázaly a veřejně deklarovaly, že pokud by Izrael padl, tak Osvětim vedle toho bude hadr. Například oficiálním bojovým heslem všech arabských zemí v roce 1967 bylo "Smrt Izraeli!". Celá oblast – od Blízkého východu po severní Afriku je prakticky v permanentní občanské válce, která je občas přerušena vládou nějakého pošahaného diktátora. A Vy se divíte, proč má někdo názor, že Izrael je poslední překážkou před sebezničením se celého regionu?

7 1
možnosti
BD

to je zase blbost jako kráva pane ,,izraeljenejlepší,,

2 9
možnosti
MS

Nějaké vlastní moudro k tématu byste neměla ? :-/

5 1
možnosti

Iran ma tak zajem rozpoutavat nejakou valku. 

A kdyby me nejaky potesily starik dal na seznam statu osy zla, taky bych zbrojil.

4 8
možnosti
PK

P68a54v35e98l 17K57u26r27a62l

27. 11. 2013 12:32

To že irán zbrojí nějak extra nevadí... co vadí je že evropa reálně odzbrojuje a to je špatně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral