Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Doživotní žalář pro Klause !?

To co zprvu vypadalo, jako dětská trucakce několika nepolíbených, či spíše řečeno neúspěšných, začíná nabírat hrozivých rozměrů a já každý den usednám ke zpravodajským portálum s temnou vizí dalších porcí " jobovek". Ano mám na mysli akci "Vlastizrada", kterou rozpoutala hrstka senátorů, za pravděpodobné supervize a poradenství jistého počtářského génia.

Rozhodně nejsem příznivcem Václava Klause a jeho působení na Hradě považuju za obrovský průšvih. Dokonce bych srovnal toto období s názvem jedné knihy, kterou kdysi napsal Vladimír Škutina.

Bylo by složité, né li zcela nemožné, najít při hodnocení presidentského období Václava Klause cokoliv pozitivního. Jeho letošní amnestie tomu nasadila korunu. Ovšem takový povyk, který se spustil v posledních týdnech je opravdu na pováženou. Výzvy k žalobě a dokonce k žalobě za vlastizradu jsou z kategorie těch, kdy musíme si položit otázku, zda jejích autoři jsou politicky a právně nevzdělaní anebo trpí jakousi mentální nedostatečností. Já se ale obávám, že ani jedna z těchto variant není tou správnou a celá věc má daleko složitější pozadí.

Není náhodou, že mezi senátory, volajícími po žalobě na dosluhujícího presidenta, jsou dva neúspěšní kandidáti v přímé volbě presidenta budoucího. Jiří Dienstbier a Tomio Okamura. Zatímco prvně jmenovaný se vynořil v z lůna rodné strany a jeho politická kariéra stoupala a stoupá pomalinku vzhůru, pan Okamura se přiřítil jako Shinkansen a najednou ho bylo všude plno. Na rozdíl od pana Dienstbiera, Okamura nese svůj volební neúspěch velice těžce a všichni víme o jeho stížnostech a nářcích. Co teď tyto dva spojuje? A co je spojuje s jejích trojčetem, Škromachem? Je to především snaha se zviditelnit. Ukázat veřejnosti že jsou tady a že jsou aktivní. Vlastně hyperaktivní. Jenže toto samo o sobě se mi zdá dost málo a tak mám pocit že za celou akcí je něco mnohem závažnějšího a taky mnohem nebezpečnějčího.

Obvinění, eventuálně obžaloba presidenta z vlastizrady je závažný krok. Založit toto obvinění na jakési amnestii, to už je precedens. Všichni totiž víme, a ti kdo to neví, mohou si prostudovat Ústavu, že president má k vyhlášení amnestie všechny pravomoci a i kdyby byla jakákoliv, tak je to jeho ústavní, nezpochybnitelné právo. Je tedy z podstaty a logiky věci jasné, že žádný soud, ani ten ústavní, se takovou žalobou nemůže zabývat. Jenže, jak jsem napsal, jedná se o precedens, kdy víme, že ústavní soudci nejsou předem naprogramovaní roboti ale lidé. Vídíme, že tlak na žalobu je enormně vysoký. Kupodivu, protože v jiných oblastech, kdy by takovéhoto nasazení bylo třeba, je tomu spíše naopak. Z tohoto důvodu celou věc vnímám tak, že se jedná o velice dobře připravený a zorganizovaný pokus o zjištění, jaká je síla ústavního práva v České republice. A kdyby někdo nevěděl o čem píšu a k čemu směřuju, pak to napíšu naprosto otevřeně...

To vše, co se rozpoutalo v " kauze amnestie " má všechny atributy pokudu o ústavní puč. Jestliže totiž, tato skupinka dosáhne jakéhokoliv sluchu, jestliže se totiž jakýkoliv soud bude, byť jen zabývat touto žalobou, bude to znamenat, že ochrana zákonů není dostatečná a že příště, mohou přijít stejné, nebo i jiné skupinky politiků a lobbistů s jinými, daleho hrozivějšími požadavky.

Já jsem přesvědčen, že Václav Klaus se nedopustil vlastizrady ale nabývám dojem, že na hranici, či možná už za hranicí zločinu vlastizrady se pohybují ti senátoři, kteří onen dokument podepsali.

Václav Klaus byl ostudou České republiky. Zájmem občanů a politiků, zájmem všech by měla být co nejrychlejší náprava jeho chyb. Ovšem to, po čem volají někteří senátoři, to posune zemi do velkého rizika politické a právní nestability.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | pátek 1.3.2013 11:00 | karma článku: 32,32 | přečteno: 4796x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

„Co tým předvádí, je neskutečné.“ Hokejisté bojují o zlato, Staromák je plný

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  20:21

Česko v neděli zažívá hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

ANALÝZA: Boj s korupční chobotnicí. Kyjev vede dvě války, s Rusy a úplatky

26. května 2024

Premium Na frontě je jasným nepřítelem Rusko, v Kyjevě úplatkářství. Ukrajinské vedení se tak chtě nechtě...

Programátoři z Úřadu práce. Kvalifikaci změnilo 15 tisíc lidí, chválí si jeho šéf

26. května 2024  19:20

Zvýšit svou kvalifikaci nebo se naučit úplně nový obor. Úřad práce má projekt za více než 5 miliard...

Útočník v metru ve francouzském Lyonu zranil nožem čtyři lidi

26. května 2024  17:33,  aktualizováno  18:31

Čtyři lidé utrpěli zranění při útoku nožem v metru ve francouzském městě Lyon. Policie zadržela...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral