Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Budoucnost Israele leží v rukách OSN

Pokud se vám titulek zdá přehnaně patetický, pak se nenechte mýlit. Opravdu, budoucnost Israele, v podobně v jaké jej známe opravdu leží v rukách účastníku valného shromáždění OSN, které dnes odpoledne bude rozhodovat, o uznání Palestíny.

Listopad byl velice hektickým měsícem. Nejdříve došla Israeli trpělivost a oprávněně se rozhodl ukončit neustále útoky vůči svému území z pásma Gazy. IDF zahájíla obrannou operaci, která po prvních hodinách a dnech zaznamenala nemalé úspěchy a není nejmenších pochyb, že by svou misi dovedla do zdárného konce, kdyby Israel, nebyl pod tlakem pokrytecké mezinárodní komunity souhlasit a podepsat příměří. Prozatím je příměří teroristy dodržováno, nicméně jen málokdo věří, že tento stav vydrží v delším horizontu. Týden po tomto, pro bezpečnost Israele velice nepříznivém aktu, dochází k jednání OSN, na kterém má dojít k uznání Palestíny,která jako nečlenský pozorovatel OSN bude mít možnost hlasu v různých oblastech této organizace, včetně těch, které mohou přímo či nepřímo zasáhnout do sfér bezpečnosti Israele.

Jakoby náhodou, včera přinesly agentury zprávu, že jakási skupina údajných odborníku, podala k EU žádost, aby byl zakázán vstup "nejagresivnějším israelským osadníkům" na její území. Tento bezprecedentní požadavek, je už přímou a otevřenou diskriminací občanů Israele, protože se můžeme jen domýšlet, podle jakých kritérií, bude probíhat výběr těch "nepohodlných"

Zpět k dnešnímu jednání OSN. Mnohé země už daly najevo, že požadavek Palestínské samosprávy podpoří. Samozřejmě v čele stojí jako vždy Francie a Velká Británie už také dala najevo svou náklonnost Palestíncům. Dokonce i Austrálie, která patří k pevným spojencům zvažuje možnost zdržení se hlasování. Palestínci jsou přesvědčení, že potřebné dvě třetiny hlasů získají, a asi není důvod tomu nevěřit, sledujíc momentální vývoj nálady ve světě. A proč taková nepochopitelná podpora?

Zjednodušeně řečeno, pokračuje naivní představa vedoucích představitelů jednotlivých zemí, že tento krok přispěje k mírovému řešení situace v regionu. Je to pochopitelně nesmysl, protože už teď, jistí si svým vitězstvím, Palestínci ohlašují své požadavky, které musí být splněny, aby s Israelem vůbec jednali. Prostřednictvím Hanan Ashrawi je deklarována snaha a rozhodnutí kriminalizovat Israel a jeho vládu, k čemuž budou v případě kladného rozhodnutí OSN volnou cestu.

A ve hře je ještě jeden destabilizační faktor. USA varovaly Abbase, že tento krok povede k zastavení finanční podpory z jejích strany, což má oporu v americkém zákoně. Jedná se o stovky milionů dolarů, a to že Abbas takto otevřeně tyto peníze obětuje, může znamenat jen jediné. Že plánuje v budoucnu další nátlak na mezinárodní veřejnost a další pláč na téma, jak je ubohým Palestíncům ubližováno. Což ostatně potvrzuje i video z tiskové konference, kde Hanan Ashrawi už nepokrytě ukatuje prstem proti těm, kdož podpoří Israel. Více zde. Ostatně, bylo to tuším minulé úterý, kdy tato "dáma" na dotaz novinářu hystericky deklamovala, že nikdo nemusí podporovat Palestínu, ale hlavně nechápe proč existuje podpora Israeli.

Jaká tedy bude budoucnost? Pokud žádost Palestínců projde, bude to zmanenat pokračování v konfliktu. Palestinci netouží po míru se svým sousedem, co více, oni netouží po míru s nikým. Palestínci nejsou jednotní, nemají ucelený směr. Kromě šíření teroru a násilí. Palestínci nejsou schopní vytvořít a rozvíjet svůj stát. Tuto možnost v minulosti měli už mnohokrát. Dopadlo to nakonec tak, že i jejích největší sponzoři a podporovatelé si je drželi a drží radějí dále od svého území.

Světová politická moc a především ta, která ovládla a Evropu by si měla uvědomit, že tento krok, je krokem k další eskalaci válečných dobrodružství. Možná si představitelé Francie a těch, kdo dnes Palestince podporují myslí, že když se jím povedlo Israel zastavit tentokrát, že tomu tak bude i napříště. Jenže si neuvědomují, že přijetím Palestíny jako pozorovatele OSN, dají směrem k Israeli jasný a hlasitý signál a Israel se tímto signálem bude řídit. Už žádné ústupky. Svoji zemi si bránit budou všemi prostředky.

Yerushalayim shel zahav
Veshel nechoshet veshel or
Halo lechol shirayich Ani kinor

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 29.11.2012 11:00 | karma článku: 20,08 | přečteno: 881x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci budou řešit ostrý výrok člena Rady ČT Veselého vůči Vašáryové

21. května 2024  13:39

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Soudu v Haagu se zatykači pomohla Clooneyová. Životy mají stejnou cenu, míní

21. května 2024  13:22

Při vyšetřování Mezinárodního trestního soudu (ICC), který v pondělí požádal o vydání zatykačů na...

Opatření jsou přísnější, ale do věže se nezavřu, řekl Pavel v Pardubicích

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  13:17

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Zraněný řidič po nehodě zůstal v autě a popíjel alkohol, pak upadl do bezvědomí

21. května 2024  13:03

Nezvyklou nehodu vyšetřují policisté z Jesenicka, kde řidič havaroval nedaleko obce Seč. Nezvládl...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral