Dobrý den, pane Vidlák, tentokrát jste to napsal, podle mého názoru, velmi výstižně.

Mnohokrát jsem se chystal připsat do zdejšího elektronicko mediálního kanálu nějaké své emoce na aktuální téma rozpoutaného chaosu. Ale nakonec jsem si to všechno rozmyslel, protože by to z velké části bylo nošením dříví do lesa a

a z jiné části označeno jako zakázaná nekorektní propaganda.  S velkou pozorností jsem si přečetl vaše názory uvedené na vašem blogu zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/dalsi-hrebik-do-rakve. 

Velmi zjednodušeně bych se to neuměle pokusil charakterizovat podobně, jako to údajně před časem učinil jeden z našich známých disidentů, spisovatelů, vyjádřením názoru, že všechny důvody, které kdysi stály u zrodu komunistické ideologie se opět obloukem vrátily. Dnes mnozí nespokojenci vidí chaos a neumětelství vládních panáků a rozklad společnosti jako důsledek virové nákazy, ale ve skutečnosti veškerý marasmus podmiňující následný kolaps se tady odehrává spojitě a nepřetržitě třicet let jako důsledek oné, vámi dobře vystižené, maximalizace osobních prospěchů schopných, ale ze všeho nejvíc všehoschopných.  

V diskusích tohoto typu je sice velmi ošidné používat termíny typu "průměrný český človíček" a zejména volit formu "mykání", tj. co my vidíme, co my myslíme, co my děláme, protože to působí  jako apriorní předpoklad, že skupina "my" je ta vidoucí a vědoucí se správným názorem, což je vždy značně problematické.  Nicméně za sebe si vás dovoluji ve většině názorů podpořit.  Kromě vámi zmíněných názorů bych k tomu ještě zvýraznil tragický rozval veškerého aparátu státní správy a celého územně správního uspořádání, včetně vytvoření 14 nesmyslných krajů.  Jedním z paradoxů panujícího zmatku je například (mimo jiné) zákaz přejíždění z okresu do okresu, které vlastně oficiálně neexistují. 

Dovolil bych si závěrem rovněž souhlasit s vaším názorem, že společnost hledá, nebo spíš očekává, důvěryhodnou osobnost, která by se mohla vyprofilovat z dalších politických půtek. Zatím však, podle mého názoru, žádná taková na obzoru není a do jaké míry se současně vládnoucí vedoucí smečky dokáže zotavit ze všech svých zranění způsobených hromadnou štvanicí se teprve ukáže. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Fischer | pátek 12.3.2021 9:51 | karma článku: 19,92 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Václav Fischer

Digitalizace postupuje

13.4.2024 v 13:11 | Karma: 7,17

Václav Fischer

Brave New World

22.12.2023 v 14:28 | Karma: 14,14