Spor v ODS: Kdo z nás je horší?

Souboj titánů: Marek Benda vs. Milan Jančík se trumfují, o kom vyšlo více negativních článků.

Marek Benda, pražský poslanec za ODS, vyráží do boje za očistu své strany v hlavním městě. Chce prý zachránit modré před historickým debaklem ve své tradiční baště. Ničí je pověst zkorumpovaného magistrátu. Nejnověji proto včera přišel s nápadem vyškrtnout z kandidátky do Sněmovny místní, dosud nedotknutelnou ikonu - pražského primátora Pavla Béma. Jedině to prý zastaví propad preferencí ve městě. Uspěje Marek Benda, jeden z mála „topolánkovců“ v pražské ODS? Podobná nedávná příhoda ze schůze občanských demokratů v Praze 5 ukazuje, že spíš ne. Benda tam vyzýval kontroverzního a extrémně nepopulárního starostu městské části Prahy 5Milana Jančíka k rezignaci.
„Jen za poslední měsíc o vás vyšlo 120 negativních článků, prokazatelně straně škodíte,“ argumentoval Benda. „Uklidněte se,“ oponovali Jančíkovi lidé a vytáhli vlastní čísla. „O vás za tu dobu vyšlo 300 negativních článků,“ připomněli Bendovi aféru se získáním titulu JUDr. na plzeňských právech.

P.S. Když tento zápisník vyšel v novinách, Marek Benda mi napsal následující vtipnou reakci:
Nic proti, vše v podstatě správně, jen drobná upřesnění k vašemu zdroji: Nebylo to na Praze 5, ale na regionální radě, počet negativních článků o mně nebyl 300, ale 240 (ne, že by to něco měnilo) a ta čísla říkal obě P.B., protože je jediný, kdo si tyhle rozbory nechává dělat (-:

Autor: Václav Dolejší | čtvrtek 18.3.2010 11:17 | karma článku: 8,99 | přečteno: 955x